Bespaar energie, bespaar het milieu

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, is er een directe verbinding tussen uw energieverbruik en de omgeving. Wanneer u minder energie verbruikt, vermindert u de hoeveelheid giftige dampen die door energiecentrales vrijkomen, behoudt u de natuurlijke bronnen van de aarde en beschermt u ecosystemen tegen vernietiging. Door maatregelen te nemen om uw energie-inname te verminderen, draagt ​​u bij aan een gezondere en gelukkigere wereld. Wil jij direct duurzame energieleveranciers vergelijken? Klik dan op de link om te vergelijken en om er meer informatie over te lezen.
Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Bescherm de lucht en voorkom de klimaatverandering, bespaar op je energie

Misschien wel de meest opvallende manier dat het verminderen van energie het milieu helpt door de uitstoot van energiecentrales te verminderen. Om elektriciteit op te wekken, verbranden de meeste krachtcentrales kolen, ruwe olie of andere fossiele brandstoffen.

Hoewel deze methode om energie te creëren relatief goedkoop is, betaalt onze planeet de prijs – koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofoxiden zijn slechts enkele van de bijproducten die afkomstig zijn van traditionele methoden voor energieopwekking.

Wil je meer tips over gemakkelijke energie besparing? Klik dan op de link om de tips te lezen.

bespaar energie
bespaar het milieu
Kooldioxide, dat verantwoordelijk is voor het grootste deel van alle luchtverontreiniging, is een broeikasgas. Wanneer kooldioxide in de lucht vrijkomt, absorbeert het de warmte van de zon en houdt het warmte in onze atmosfeer. Dit “broeikaseffect” is een natuurlijk verschijnsel en het is noodzakelijk om te overleven op aarde. Omdat elektriciteitscentrales echter meer brandstof verbruiken om meer energie te produceren, blijft het extra koolstofafval te veel warmte vasthouden. Dit kan een nadelig effect hebben op ons land en onze levens. Effecten van broeikasgasemissies omvatten:

  • Stijgende temperaturen, hittegolven en droogte
  • Hogere zeespiegel
  • Abnormale weerpatronen
  • Verhoogde intensiteit van natuurrampen
  • Smog en zure regen

Het terugdringen van het energieverbruik vermindert de hoeveelheid elektriciteit die elektriciteitscentrales moeten maken, en vermindert vervolgens de hoeveelheid fossiele brandstoffen die elke dag worden verbrand. Zelfs een kleine verandering kan een enorm verschil maken – als elk Amerikaans huishouden in slechts één gloeilamp zou handelen voor een efficiënte CFL, zou de vermindering van de vervuiling gelijk zijn aan het nemen van 1,3 miljoen auto’s van de weg.

Behoud beperkte natuurlijke hulpbronnen

Wanneer u ervoor kiest om het energieverbruik te verminderen, helpt u ook bij het behouden van beperkte natuurlijke hulpbronnen die anders zouden worden gebruikt om de energiecentrales van energie te voorzien. Minder vraag naar energie creëert minder vraag naar het oogsten van fossiele brandstoffen.

Het ‘s nachts uitschakelen van de lichten of het wassen van kleding in koud water kan bomen, kolen, aardgas en meer besparen. Vanuit economisch oogpunt is het van cruciaal belang om onze eindige hulpbronnen te behouden. Aangezien fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, zullen ze extreem duur worden.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden om energie te besparen voor het milieu? Dan hebben we voor jou nog 10 tips over energiebesparing. Klik op de link om de tips te lezen.

fossiele brandstoffen
bespaar ecosysteem

Bespaar ecosystemen en dieren

Naast het beïnvloeden van klimaatpatronen en het uitputten van winkels van natuurlijke hulpbronnen, kan overmatig energiegebruik dieren en ecosystemen schaden. Mijnbouw, houtkap en materiaalwinning in verband met de levering van fossiele brandstoffen vernietigen habitats op het land en in de oceaan. Door de mens veroorzaakte luchtvervuiling is een van de belangrijkste redenen dat de biodiversiteit verdwijnt met 1000 keer de normale uitdovingssnelheid.

Olielekkages, die vaak optreden tijdens het transport van fossiele brandstoffen, veroorzaken verwoesting van onderwatersoorten en het gooien van de chemische balans van onze oceanen, waardoor het gevaarlijk is voor mensen om te zwemmen.

Hoewel de EPA regels heeft opgesteld om chemische dumping te verminderen, is het giftige afval dat door energiecentrales is ontstaan ​​niet verdwenen. Kolengestookte elektriciteitscentrales zijn naar verluidt de grootste bron van giftige waterverontreiniging in de Verenigde Staten. Elk jaar stoten deze energiecentrales miljarden tonnen giftig afval af, dat vaak arseen, kwik en lood bevat.

Minder consumeren, meer conserveren

Het verminderen van het elektriciteitsverbruik in uw huis – of van het elektriciteitsnet af gaan met zonne-energie – kan het milieu ten goede komen, hulpbronnen besparen en levens redden. Hoewel uw eigen energiebesparende aanpassingen misschien niet consequent lijken, worden kleine stappen grote sprongen wanneer ze met 7 miljard worden vermenigvuldigd.

Meer info over energie besparen? Klik dan gauw op de link om meer informatie te krijgen over energie besparen.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie