Gasgebruikers uit groningen maken zich zorgen over kosten!

Verschillende grote bedrijven uit Groningen die gebruik maken van het gas wat daar uit de grond komt maken zich zorgen om de kosten die het overstappen op alternatieven energiebronnen met zich meebrengt. Uit verschillende verhalen blijkt dat het hierbij vooral gaat om ongeveer tweehonderd grootverbruikers die eerder dit jaar een brief hebben ontvangen van minister Wiebes, iedereen kent hem wel de minister uit de tweede kamer.

In deze brief vroeg de minister de bedrijven om actief aan de slag te gaan met oplossingen om het Groningse gasverbruik te verminderen en dus te gaan kijken naar alternatieve manier. Om meer duidelijkheid te krijgen zijn de bedrijven actief in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en proberen ze hierin samen tot oplossingen te komen. Iets wat wel nodig is vanwege de gebeurtenissen in Groningen de afgelopen jaren, wat veel mensen emotioneel en financieel geraakt heeft.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

100% onafhankelijk energie vergelijken

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

Onderzoek kosten

Door middel van onderzoek door meerdere grootverbruikers op dit gebied, is gebleken dat er goed in kaart moet worden gebracht wat voor investeringen er nodig zijn om over te stappen op alternatieve manieren om energie op te wekken. Zo zullen de bedrijven bijvoorbeeld andere gasketels en branders nodig hebben wanneer ze willen overstappen op hoogcalorisch aardgas uit het buitenland.

Daarnaast zal het bedrijf ook moeten worden aangesloten op dit gasnetwerk. Hoe lang het duurt om een aansluiting hiervoor te regelen is nog onduidelijk, meer onderzoek is hier voor nodig.

Andere bedrijven

Naast deze bedrijven zeggen ook veel andere grootverbruikers dat ze nog niet inzichtelijk hebben welke financiële gevolgen de overstap zal hebben voor hun organisatie. Zo is onder andere het bedrijf Grolsch bezig met lokale bedrijven uit die regio om hun energievoorziening te verduurzamen, dit is wel een goed teken.

Het is ligt dus aan de uitkomsten, hierna zal er moeten worden bekeken welke aanpassingen en investeringen het bedrijf zal moeten doen om volledig van het Groningse gas af te stappen. Volgens een woordvoerder van Grolsch zullen studies moeten uitwijzen welke investeringen gedaan moeten worden voor de overstap en of het op korte termijn haalbaar is of niet.

kosten duurzame bronnen
onuitputbare energiebronnen

Onuitputbare energie bronnen

We zien het in Nederland toch sowieso steeds meer komen, je ziet steeds meer daken met zonnepanelen op het dak bijvoorbeeld. Het is een teken dat we als land al goed groeiende zijn op het gebied van duurzame energie, dus dat doen we met ons kleine landje toch maar weer goed. Toch is het ook noodzaak om die grote bedrijven daar ook in mee te trekken, en langzaam zie je dat steeds meer bedrijven hier tijd en aandacht is stoppen.

Zo is er in Nederland toch al een groot bedrijven dat volop bezig is met duurzame energie, het gaan namelijk om de bierbrouwer Heineken. Het bedrijf gebruikt veel biogas, windenergie en zonne energie bij het maken van hun producten. Natuurlijk doen ze dit niet alleen voor het milieu, maar ook voor de goede uitstraling richting de maatschappij. Dit is ook helemaal geen probleem.

Als we er maar met zijn allen voor zorgen dat we ook de bedrijven hierin meetrekken. Heineken geeft wat dat betreft een goed voorbeeld voor andere grote bedrijven, de tijd zal uitwijzen of meerdere bedrijven hierin meegaan. Er zijn overigens naast Heineken nog wel wat andere grote bedrijven die hierin al meedenken, maar Heineken was volgens ons een perfect voorbeeld.

Grote energieproducenten ook op de goede weg

Een van de grootste Nederlandse energieleveranciers is ook druk bezig met het ontwikkelen van duurzame energiebronnen zodat ook zij volledig van het Groningse gas af kunnen. We hebben het hier over Nuon, het bedrijf is namelijk in kaart aan het brengen hoe de biomassacentrale in Diemen kan overstappen van laagcalorisch naar hoogcalorisch aardgas. Volgens een woordvoerder verwacht het bedrijf dat het onder andere de branders van deze verbrandingskamers moet vervangen. Voor deze vervanging zal de biocentrale enige tijd moeten worden gesloten. 

Meer weten over de transitie in de energiemarkt? Klik dan op de link om er meer over te lezen.

Sluiten gaat geld kosten

Deze sluiting en vervanging zal flinke kosten met zich meebrengen en flink wat overlast op het gebied van energietoevoer. Hoe deze kosten betaalt gaan worden kan het bedrijf nog niet zeggen, ze zijn hierover aan het overleggen. Wel verwacht het energiebedrijf dat het de wijzigingen binnen de gestelde periode van vier jaar kan realiseren, wat iedereen ook mag hopen. De mensen in Groningen hebben al genoeg leed gehad, en met zijn alle hopen we dat het eindelijk een keer ophoudt daar in het Noorden! Vergelijk energie om het beste aanbod te krijgen voor jouw woning. Overstappen kost immers maar 3 minuten!

gas afsluiten
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Wat is dat nou, een slimme meter?

We horen het steeds vaker terugkomen, de slimme meter. Vele vragen zich vandaag de dag nog steeds af wat dit dan precies inhoudt, men denkt vaak dat het een normale thermostaat is. Het heeft veel gelijkenissen maar toch zijn er wat zaken die je op een normale...

Begin nu met het vergelijken van alle energie