Duurzaamheid en energieleveranciers worden steeds belangrijker

Als je een duurzaam persoon bent is het logisch dat je kiest voor een groene energieleverancier, die kiest voor windenergie en zonne-energie. Je bent dan direct duurzaam bezig met je vaste lasten. Om wat meer duidelijkheid te geven over het Nederlandse energienet.

Alle stroom die geproduceerd wordt en naar Nederlandse huishoudens gaat wordt op een grote hoop gegooid. De stroom die van het energienet afkomt is een mengsel van niet duurzame grijze stroom en groene stroom.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk duurzame energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Waarom zou je voor groene stroom kiezen dan?

Maar waarom zou je voor groene stroom kiezen dan zie we je al denken. Nou, dat is simpel met de keuze voor duurzame stroom beïnvloedt jij hoe stroom opgewekt wordt en stimuleer je duurzame productie. Er ontstaat steeds meer vraag naar duurzame energieleveranciers  vergelijken, omdat mensen toch duurzaam willen zijn, maar ook weinig willen betalen.

Alle woningen en bedrijven moeten van stroom voorzien worden. Het is daarom belangrijk dat het Nederlandse energienet stabiel is en continu wordt voorzien van voldoende stroom. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er op een bepaald moment minder stroom wordt geleverd op het net dan er totaal in Nederland wordt afgenomen. Een energienet dat uit balans is kan storingen opleveren en dat is in Nederland gelukkig maar zelden het geval.

Wil je meer informatie over duurzame energie? Klik dan op  de link om hier meer informatie over te krijgen.

groenste energieleverancier
groenste energieleverancier 2017

Het nadeel van duurzame energie

Het nadeel van duurzame energie is dat windmolens en zonnepanelen niet altijd voldoen aan de constante energievraag omdat de product afhankelijk is van het weer. Kolencentrales kunnen veel meer zekerheid bieden omdat ze voortdurend stroom kunnen produceren. Wil je meer lezen over groene stroom? Lees dan de voordelen en nadelen van zonnepanelen. Klik dan op de link om er meer informatie over te krijgen.

De oplossing voor dit moment

De oplossing die nu geboden wordt is een mix van grijze en groene stroom op het energienet. Vooral op het moment dat weersomstandigheden gunstig zijn met bijvoorbeeld harde wind of een sterke zon wordt er gekozen uit een mix van duurzame en traditionele stroom.

We zouden het graag anders zien, maar als de televisie en koelkast uitvallen is niemand gelukkig. Alleen maar groene stroom op het energienet is een grote stap want er is dus een constante vraag naar stroom en die kan niet alleen geleverd worden door duurzame productie.

Het is op dit moment nog even wachten op de grote stap naar een accu waarin grote hoeveelheden energie kunnen worden opgeslagen. Wil je meer tips over het besparen op energie, klik dan snel hier.

duurzame energieleveranciers
groene energie nederland

Groene stroom leveranciers

Tegenwoordig denkt in Nederland ieder bedrijf aan duurzaamheid, dit kan dan natuurlijk niet ontbreken bij de duurzame energieleveranciers. We kunnen je mededelen dat vrijwel iedere energieleverancier groene energie levert. 

De beste groene energieleverancier moet je toch echt zelf bepalen, dit hangt namelijk af van jouw persoonlijke voorkeuren en maandtarieven die je wilt betalen. Veel van deze informatie kun je vinden in onze handige vergelijker en andere artikelen over duurzame energie. Lees hieronder meer over groene energie vergelijken. 

Groene energie vergelijken

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt zijn er veel verschillende duurzame energieleveranciers in Nederland. Daarom is het handig om gebruik te maken van onze handige energie vergelijker. Hier kun je de meest duurzame energieleveranciers vinden, geheel afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Tevens kun je natuurlijk ook alle andere mogelijkheden bekijken.

Vul snel je postcode in en kijk snel naar de groenste energieleverancier.  We willen natuurlijk allemaal een betere wereld achterlaten voor onze kinderen!

energiewijzer
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Wat is dat nou, een slimme meter?

We horen het steeds vaker terugkomen, de slimme meter. Vele vragen zich vandaag de dag nog steeds af wat dit dan precies inhoudt, men denkt vaak dat het een normale thermostaat is. Het heeft veel gelijkenissen maar toch zijn er wat zaken die je op een normale...

Voordelen & Nadelen Groene Energie

Je hoort het steeds vaker voorbij komen, groene stroom. Wat houdt het nou precies in en wat zijn de voordelen ervan? Het zijn vragen die bij veel mensen wel is in hun hoofd blijven hangen. Het is niet slecht voor het milieu en voor de wereld, dat is vaak het enigste...

Begin nu met het vergelijken van alle duurzame energie