Ook Facebook kiest voor Duurzame Energie!

nov 5, 2018 | Duurzame Energie, Energie | 0 Reacties

Wie kent het niet, het social media platform van Facebook, Mark Zuckerberg en hun grote invloed in de social media. Facebook is al jaren een grote naam binnen de community van social media. Nu dat Facebook een groot gerenommeerd bedrijf is, wat zelfs gevestigd is op de beurs, streven ze nu ook naar totale duurzame energie. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat CO2- uitstoot flink wordt teruggedraaid, tot wel 75% minder. Facebook wil hun doelen omtrent duurzame energie en CO2 voor 2020 gerealiseerd hebben.

Facebook heeft zelfs nog grotere doelen, zo wil Facebook een van de grootste afnemers van duurzame energie worden. Natuurlijk een geweldig doel voor een social media internetgigant zoals Facebook. Het bedrijf heeft al eerder geïnvesteerd in duurzame energie, zo hebben ze in 2013 al eens windenergie ingekocht. Ook zijn er vanaf 2013 flink wat contracten getekend omtrent duurzame energie, er wordt gesproken over een totale energiehoeveelheid van 3 gigawatt. 80% van deze energiehoeveelheid is in het laatste jaar gekocht door Facebook. 

Hoeveel energie gebruikt social media gigant Facebook?

Facebook is een enorm bedrijf, met natuurlijk een flink aantal kantoren. Daarnaast moeten deze kantoren ook gevuld worden met personeel, die stuk voor stuk allemaal energie verbruiken. Als je al het energieverbruik bij elkaar optelt van Facebook, dan komt er een flink bedrag onder de eindstreep te staan. We hebben de datacenters, kantoren en andere grote panden van Facebook onder een loep genomen en we konden concluderen dat er in 2013 een verbruik werd vastgesteld van 820.000.000 kWh. Natuurlijk een enorm getal.

Je kunt dit energieverbruik van Facebook vergelijken met 234.800 gemiddelde huishoudens in Nederland. Er is gerekend met een verbruik van een jaar. Facebook is dus van plan om dit flink terug te dringen, zo zijn ze al goed onderweg en is het energieverbruik in 2018 al gehalveerd. Het uiteindelijke doel is om in 2020 volledig onafhankelijk te zijn van niet duurzame energie.

Facebook is trots op duurzame energie

Na het lezen en zien van een aantal persconferenties van Facebook, dan kun je wel concluderen dat Facebook erg trots is op hun persoonlijke energietransitie binnen het bedrijf. Facebook benadrukt de positieve veranderingen die zijn vrijgekomen door het investeren in duurzame energie, zo draaien alle datacenters al op zonne- en windenergie bronnen.

Het grote voordeel waar Facebook, maar ook consumenten van genieten, is het feit dat er een hoop nieuwe banen worden gecreëerd door de keus van duurzame energie. Het is niet bekend bij welke energieleverancier Facebook haar meeste duurzame energie afneemt, wellicht hebben ze zelf ook alle energieleveranciers vergeleken. Sla je slag en bespaar zelf ook met duurzame energie.

facebook duurzame energie

Handige & leuke Video’s

Wat is dat nou, een slimme meter?

We horen het steeds vaker terugkomen, de slimme meter. Vele vragen zich vandaag de dag nog steeds af wat dit dan precies inhoudt, men denkt vaak dat het een normale thermostaat is. Het heeft veel gelijkenissen maar toch zijn er wat zaken die je op een normale...

Wat kost het eigenlijk, elektrisch rijden?

Je ziet ze steeds meer terug op de Nederlandse wegen, elektrische auto’s. Net als bij normale energie voor je huis rijden veel auto’s nog op fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel. In de komende jaren zal dit echter steeds minder gaan worden, en steeds meer...

Voordelen & Nadelen Groene Energie

Je hoort het steeds vaker voorbij komen, groene stroom. Wat houdt het nou precies in en wat zijn de voordelen ervan? Het zijn vragen die bij veel mensen wel is in hun hoofd blijven hangen. Het is niet slecht voor het milieu en voor de wereld, dat is vaak het enigste...