eneco neemt in 2018 E.on over!

Eneco neemt naar verwachting op korte termijn E.ON over van de Duitse onderneming Uniper. Door deze overname kan Eneco rekenen op 200.000 extra consumenten die stroom bij hun afnemen. De prijs die hiermee is gemoeid is niet bekend gemaakt.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Veranderingen afnemers en werknemers.

Met deze overname zullen er niet veel veranderingen plaatsvinden binnen het bedrijf van E.on. Voor afnemers zullen de prijzen hetzelfde blijven, en aan de lopende contracten wordt niks veranderd. Daarnaast gaat iedereen die werkzaam was bij E.on mee naar Eneco. dit gaat om ongeveer een groep van 200 mensen. Of zij zelf hiermee akkoord gaan is nog maar de vraag, omdat het hoofdkantoor verhuist van Eindhoven naar Rotterdam. Mochten zij hier niet mee akkoord gaan, kunnen zij gebruik maken van een vertrekregeling. Dit gaat in principe vaak zo wanneer een energie aanbieder wordt overgenomen.

Duurzaam beleid

Waar Eneco vooral gericht is op het duurzaam opwekken van energie, was dit niet het geval bij E.ON. Vorig jaar zijn zij door Greenpeace uitgeroepen tot minst duurzame energieleverancier, zij kregen hier laagste cijfer uit de test. Dit terwijl Eneco een 7.9 scoorde van de 10, wat een van de hoogste cijfers was. Dit komt doordat ze bij Eneco het overgrote deel van de energie opwekken in schone gascentrales en windenergie. Eneco wil daarom bij deze klanten gaan investeren in duurzame energie. Zo kunnen klanten die van E.ON afkomen op korte termijn gaan kiezen voor slimme producten zoals een Toon thermostaat. Ze hebben een goede klantenservice.

Goedkope energie vergelijken? Klik dan direct op de button, wil je meer informatie over energie vergelijken? Klik dan op de link.

eneco overname
eon energie

E.on als onderneming

Waar het bedrijf zijn Nederlandse deel heeft verkocht aan Eneco, blijven zij wel in andere landen actief. Zo hebben ze bekend gemaakt dat ze van plan zijn een windpark op te gaan zetten in Italië. Dit komt te liggen in de provincie Benevento en zal 57 MW windenergie moeten gaan opwekken. Dit zijn ze plan om te doen door middel van 19 windmolens, die geproduceerd zullen worden door Vestas, afkomstig uit Denemarken. De bedoeling is dat er vanaf begin 2019 de eerste stroom zal worden opgewekt. Hiernaast hebben ze nog de beschikking over 9 andere parken, die samen 330 MW duurzame energie opwekken.

De overname hiervan dient nog wel goedgekeurd te worden door het NMA.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie aanbieders!

Begin nu met het vergelijken van alle energie aanbieders