Ik ga op vakantie, welke tips kan ik gebruiken om energie te besparen?

Het is weer zomer en veel mensen gaan dan ook lekker op vakantie op zoek naar de zon in het buitenland, een mooie stad of de bergen. Je komt dan ook vaak vol energie en voldaan terug aan in ons mooie Nederland. Als je lekker aan het genieten bent op vakantie wil je thuis natuurlijk niet al te veel energie gebruiken in je woning. Daarom hebben wij een aantal handige tips om energie te besparen terwijl je op vakantie bent.

Je kent het wel, je gaat op reis met de auto of met het vliegtuig en je checkt alles vluchtig nog een keer dubbel voordat je de deur dichtrekt. Heb je de lichten wel uitgedaan? Staat het gas uit? Heb ik alle deuren goed gesloten? Slim natuurlijk want als je op vakantie bent wil je je niet druk maken om onnodige zaken. Om energie besparen gemakkelijk te maken kun je de volgende tips in acht nemen:

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Zet je koelkast uit om energie te besparen

Dit is een van de beste tips die we je kunnen geven. De koelkast is namelijk met stipt een van de allergrootste energieverbruikers in huis, denk daarbij aan de vriezer en koelkast.

Het is daarom slim om de koelkast en vriezer leeg te maken en deze uit te schakelen voordat je op vakantie gaat.

Denk na over apparaten die stiekem energie verbruiken

Deze tip is eigenlijk altijd handig, je hebt namelijk veel apparaten in huis die stiekem energie weg slurpen, denk daarbij aan je koffieapparaat, de computer of de magnetron. Sommige mensen laten zelfs de televisie aanstaan.

Enorm zonde, voordat je op vakantie gaat kun je heel je huis checken. Zet je televisie uit, zet je magnetron uit en zorg er voor dat er geen enkel apparaat meer aangesloten is op het netstroom om maximaal te besparen.

We hebben voor jou nog meer tips over energiebesparing, klik op de link om snel deze tips te zien.

tips energie besparen
energie besparingen

Je kunt de thermostaat ook uitzetten

Als je op vakantie bent heb je in principe geen warmte nodig. Je kunt de thermostaat in huis dan ook op een lage temperatuur zetten om je huis niet te laten verwarmen.

Je bent er immers niet en je huis wordt voor niks verwarmd als je de thermostaat aan laat staan. Zet de temperatuur van je thermostaat dan ook op 10 graden voordat je vertrekt, zo zorg je er voor dat de kachel niet onnodig aanslaat.

Als je thuis toevallig een boiler gebruikt om je water op te warmen is het slim om deze ook uit te schakelen als je op vakantie gaat. Anders gaat de boiler water verwarmen terwijl jij lekker op je vakantieadres ligt te zonnen. Wil je specifiek besparen op je gasverbruik, klik dan op de link.

Daarnaast hebben we voor jou in een ander artikel nog meer tips om energie besparing te realiseren, klik op de link om meer over deze energie bespaar tips te lezen.

Tijdschakelaars gebruiken in huis

Licht aan laten om potentiële inbrekers af te schrikken is natuurlijk een slimme strategie. Je kunt daarvoor gebruik maken van tijdschakelaars die je lampen aanzetten op een bepaald tijdstip. Dit zorgt er voor dat je lampen niet de gehele dag aan hoeft te zetten, dat scheelt behoorlijk wat energie.

Slim geld besparen door energie te vergelijken

Je zit op deze website met een reden, informatie vinden over energie en waarschijnlijk om energie te vergelijken. Wellicht wil je nog een lekker bedrag meenemen op vakantie omdat je je energiecontract nog niet hebt vergeleken.

Je kunt bij ons gemiddeld €350,- besparen en je kunt in een paar minuten de allerbeste en goedkoopste energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Vindt je dit artikel interessant over energie besparing? Klik dan snel op de link die we gemaakt hebben om meer info te krijgen over hoe je het beste energie kunt besparen.

tijdschakelaars energie
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Begin nu met het vergelijken van alle energie