Netbeheerders en energie op afstand regeling

De Europese Commissie heeft een nieuw idee voorgesteld gekregen door de netbeheerders van energie. Netbeheerders willen weten welke mogelijkheden er zijn omtrent het op afstand regelen van energie, door middel van toegang te krijgen tot elektrische apparaten bij de consument in huis. Zij zijn vooral benieuwd naar de wetten omtrent dit onderwerp, dit zal dan vooral gaan over de privacy van de consument.
Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

100% onafhankelijk energie vergelijken

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

Welk probleem ervaart de netbeheerder

Doordat er de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen zijn geweest met betrekking tot duurzame energie is de aanvoer van elektriciteit steeds meer afhankelijk van het weer. In het verleden zorgden kerncentrales, gas en kolen voor een stabiele en kwalitatieve aanvoer van de elektriciteit.

Deze verregaande ontwikkelingen kunnen voor de netbeheerders enorm veel problemen veroorzaken. Wanneer er in de praktijk voorkomt dat de netbeheerder teveel of te weinig stroom heeft kan dit leiden tot massale stroomstoringen door heel het land.

Meer lezen over energie besparing? Klik dan op de link om er meer info over te lezen.

energie en netbeheerder
netbeheerders

De oplossing

Het idee van de netbeheerder moet dit enorme probleem gaan oplossen, zij willen toegang krijgen tot elektrische apparaten van de consument om stroom af te kunnen tappen wanneer de situatie te weinig stroom zich voordoet.

Wanneer de netbeheerders met een overschot van energie zitten willen zij de mogelijkheid hebben om apparaten in te schakelen.

Wie zijn netbeheerders?

Netbeheerders zijn de eigenaars van het stroomnetwerk in Nederland, ze worden ook wel netwerkbedrijven genoemd. Zij hebben de taak om te zorgen voor een veilig transport van stroom naar alle bedrijvigheid en gezinnen in heel Nederland.

Meer weten over de energietarieven van de energieleveranciers en netbeheerders? Klik dan gauw door op de link om er meer over te lezen.

Gemengde reacties op de ideeën

De plannen van de netbeheerders worden niet door iedereen omarmd. Het is zo dat er door deze maatregel een hogere veiligheid kan worden geboden, maar ook wij kunnen ons voorstellen dat u liever niet heeft dat een netbeheerder aan uw eigen elektrische apparaten komt, en dat ook nog is van afstand.

De consumentenbond heeft naar buiten gebracht dat ze niet staan te springen over de doorvoering van deze plannen. Zij maken zich vooral zorgen over het feit dat de netbeheerder in de mogelijkheid is om ineens een wasmachine of vriezer uit te kunnen zetten. Vindt je dit interessant? Misschien vindt je het klimaatakkoord dan ook interessant, klik dan snel op de link.

Natuurlijk kunt u ook denken aan uw eigen privacy, het is immers uw eigen persoonlijke plekje, iets waar je niet iedereen de toegang tot wil geven. Wil je meer informatie over de beste energieleverancier? Klik dan snel op de link

netbeheerder
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie