Energie vergelijken, bespaar al snel €400,-

Het zijn zaken waar je liever niet aan wilt denken, maar toch wordt je er om de zoveel tijd mee geconfronteerd. Gas en elektriciteitsprijzen stijgen ieder jaar aanzienlijk en dit heeft te maken met de olieprijs die jaarlijks stijgt en de stijgende energietarieven. Er zijn verschillende meningen over wat je het beste zou kunnen doen om zo voordelig mogelijk de beste energieleverancier te kiezen. Het meest verstandige wat je kan doen is ieder jaar de prijzen opnieuw vergelijken, het kan je namelijk flink wat geld schelen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Veel mensen stappen jaarlijks over

Alleen in Nederland heeft 50% van de Nederlanders vorig jaar een nieuw energiecontract afgesloten. Als je de berekening maakt komt dit neer op een dikke 1,3 miljoen huishoudens. Daarmee bespaarden de gezinnen veel geld, sommigen gezinnen tot bijna € 400,-. Er wordt ook jaarlijks onderzoek gedaan het het gedrag van de consumenten op de energiemarkt, dit wordt gedaan door het ACM, de algemene toezichthouder hiervoor.

Het aantal mensen dat er jaarlijks voor kiest om over te stappen stijgt, steeds meer krijgen in de gaten hoeveel ze hiermee kunnen besparen. Het geld is dan ook een van de belangrijkste redenen voor deze actie, de bedragen die je kunt besparen kunnen hoog zijn. Bedragen die je natuurlijk liever op vakantie uitgeeft dan aan je energieleverancier, niemand wil teveel betalen.

energie vergelijken
vergelijk energie

Veel mensen betalen te veel

Veel mensen zijn er helemaal niet mee bezig en vinden het wel prima, deze mensen betalen vaak enorm veel geld meer als andere mensen. Zoals we net al aangeven is vorig jaar 50% van de gezinnen/huishoudens overgestapt van energieleverancier, dit wil zeggen dat de andere helft dat niet heeft gedaan. Je kan er dan vanuit gaan dat de mensen die niet overstappen, teveel betalen. Zoals we net al zeiden stijgen de prijzen ieder jaar, mensen die dus nog nooit zijn overgestapt lopen dus veel geld mis en betalen vaak teveel.

Wat is nou over het algemeen het voordeligste?

Dit is de vraag die we toch wel het meeste krijgen, het lastig te zeggen want voor iedere thuissituatie is het anders. Maar wat onze onderzoeken toch wel zeker blijkt, is dat vaak het eenjarig contract het voordeligste is voor de mensen. Dit terwijl je zou denken, als ik voor een langere tijd zou vastzetten en de prijzen stijgen ben ik toch beter uit? Dit is dus niet het geval, dit heeft te maken met de verwelkom bonussen/kortingen die je krijgt als je overstapt naar een andere energieleverancier.

Als je dus ieder jaar vrolijk overstapt, kan je telkens een mooie bonus tegemoetzien. Veel van de mensen die jaarlijks overstappen doen dit door middel van het vergelijk proces. Je weet zo precies welke leverancier voor jouw thuissituatie het beste is en welke dit voor de voordeligste prijs aanbied. Handig toch?

Vergelijken van energieleveranciers wordt steeds makkelijker

We hadden het net al even over het vergelijken van verschillende energieleveranciers, het is een proces wat steeds meer mensen gebruiken. Dit komt omdat steeds meer mensen erachter komen dat het zeer snel en eenvoudig gaat, daarbij komt dat het natuurlijk een flinke besparing met zich meebrengt. Het is dus voor de consument een stuk makkelijker gemaakt, dit komt ook vanwege de acties die het ACM heeft ondernomen.

Nieuwe voorwaarden

De instantie heeft nieuwe algemene voorwaarden opgesteld, die voornamelijk gaan over het informeren van de consument. Dit heeft het hele proces veel makkelijker en overzichtelijker gemaakt voor de consument. Het ACM verricht dus zeer goede taken door een oog te houden op deze markt, waarin veel verschillende aanbieders en vergelijkers elkaar kruisen.

nieuwe voorwaarden energie

Weetjes over het overstappen

We hebben al wat dingen doorgenomen, wat handig is en wat voordelig is. Maar er zijn nog wel een aantal dingen die fijn zijn om te weten als je gaat beginnen met vergelijken. Overstappen is mogelijk als je een variabel energiecontract hebt of als je contract binnen nu en twee maanden afloopt. Door te vergelijken tussen energieleveranciers zorg je ervoor dat de concurrentie toeneemt en dit bevordert lagere prijzen en een betere dienstverlening vanuit de leverancier.

energie vergelijk is dus een proces wat steeds meer gebruikt wordt door consumenten, dit omdat het steeds makkelijker gaat en het veel geld kan schelen. Voor sommige kan dit dus tot 400 euro oplopen, enorm hoge bedragen dus. Probeer het vergelijken uit en kijk of je het fijn vindt, veel mensen waren je voor en zijn zeer positief over het proces. Nogmaals zoals we al vaker zeiden, niemand wil teveel betalen en zeker niet voor gas en elektriciteit!

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Begin nu met het vergelijken van alle energieaanbieders