Het vergelijken van energie wordt steeds populairder, logisch natuurlijk!

Het vergelijken van energie wordt de afgelopen jaren natuurlijk steeds populairder. Maar hoe is dit zover gekomen en waarom is iedereen massaal gaan overstappen van energieleverancier? We vertellen je in dit artikel alles dat je moet weten:

Sinds 2004 is de gehele energiemarkt geliberaliseerd wat betekent dat energieleveranciers hun eigen prijzen mochten gaan  vaststellen. Dat betekent automatisch dat er een concurrentiestrijd ontstaat, en tot op heden heeft dat geleid tot scherpe prijzen waar jij als consument van kan profiteren. Door elk jaar weer te vergelijken kun je jaarlijks wel 300 euro besparen zonder dat het je wat kost.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Als je nog niet bent overgestapt is energie vergelijken erg slim

Vooral consumenten die nog niet zijn overgestapt kunnen een mooie slag slaan. Vaak betalen deze consumenten een variabel bedrag wat altijd hoger ligt als de prijs van een contract. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste energiecontract kan zelfs oplopen tot bijna 400 euro. Dat is een behoorlijk verschil, je zult maar een duur contract hebben zonder dat je er weet van hebt. Een energiecontract besparing heb je tegenwoordig zo gerealiseerd. Je hoeft alleen een simpele energievergelijking te maken en je weet meteen waar je aan toe bent.

energie vergelijken populairder

Uit onderzoek van het ACM blijkt dat:

Uit onderzoek blijkt dat maarliefst 60% van de consumenten denkt nog steeds dat overstappen nutteloos is als je huidige leverancier bij de goedkoopste energieleveranciers staat. Niets is minder waar, omdat er zoveel onderlingen concurerrentie is zijn we er bijna zeker van dat er een beter aanbod is dan dat je nu hebt.

Het vergelijken van energie is tegenwoordig heel makkelijk. Het kost je maximaal 5 minuten van je tijd. Met een paar simpele drukken op de knop zie je in de energievergelijker de goedkoopste aanbiedingen. Het overstappen is ook heel gemakkelijk want je hoeft bijna niets zelf te regelen.

Je hebt met online energie vergelijken altijd de goedkoopste tarieven

Nog een fijn voordeel van online vergelijken is dat je alle goedkoopste tarieven van alle energieleveranciers kunt bekijken. Je weet direct wat de beste optie is en je kunt makkelijk overstappen. Als je via ons vergelijkt betekent dat je een eerlijk overzicht krijgt van alle leveranciers. Alle kosten en kortingen staan vermeld, waardoor je weet wat je jaarlijks betaald. Er zijn geen verstopte addertjes onder het gras.

Het vergelijken via een prijsvergelijkeris een van de belangrijkste kanalen voor consumenten om op hun energie te besparen. Je krijgt vaak kortingen die je niet direct krijgt bij je energieleverancier. Nog mooier is dat je online geen extra kosten hebt terwijl je dus wel lagere tarieven kunt bedingen. Je betaalt helemaal niets voor het overstappen en voor de service die geleverd wordt.

We krijgen misschien wel een vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe klant, maar energieleveranciers hebben geen enkele invloed op de manier van vergelijken. De energieleverancier kan alleen bovenaan komen te staan als hij de goedkoopte is. Nogmaals, je betaalt niks extra’s terwijl je wel extra korting ontvangt!

 

“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie vergelijken!

Begin nu met het vergelijken van alle energieleveranciers