Woningwaarde duizenden euro’s gestegen door energielabel

okt 31, 2018 | Energie, Energie Besparen | 0 Reacties

okt 31, 2018 | Energie, Energie Besparen | 0 Reacties

Als we de resultaten bekijken van het onderzoek, dan kunnen we concluderen dat huizen met een gunstig energielabel voor meer geld verkocht worden, in vergelijking met huizen met een minder geschikt energielabel. U krijgt al een waardestijging van € 6.000, als u stap hoger komt met het energielabel. U krijgt een beter energielabel, wanneer uw huis aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet het een energie zuinig huis zijn om een beter energielabel te verkrijgen.


Energielabels zijn tegenwoordig verplicht

Het is tegenwoordig verplicht om een huis in bezit te hebben uitgerust met een energielabel. Dit is een nieuwe regel en is van kracht gegaan in 2015. Er zijn verschillende soorten energielabels, onderverdeeld in 7 categorieën; van A tot G. Als u in het bezit bent van een huis met het energielabel A, dan komt dit u goed uit. Het is namelijk het best verkrijgbare energielabel in Nederland. Energielabel G is dan uiteraard het minst geschikt.

U kunt een energielabel verkrijgen op verschillende manieren, we hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet. Zo ziet u direct hoe u uw woning energiezuiniger maakt.

  • Voorzie uw huis van goede isolatie om energie besparen te vereenvoudigen (vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas)
  • Installeer een speciale HR-ketel met daarnaast energiezuinige verwarming.
  • Maak gebruik van een warmtepomp, echter is het wel zo dat aanschaf van een warmtepomp vaak duur is, namelijk €20.000,-.
  • Voorzie uw woning van zonnepanelen of een zonneboiler, ook bespaart u met zonnepanelen flink op de energiekosten.

Wat moet ik doen naar alle aanpassingen in het huis?

U heeft de keus gemaakt om uw huis energiezuiniger te maken, nu wilt u natuurlijk wel een beter energielabel ontvangen voor al uw aanpassing. Maar hoe krijgt u een gecertificeerd energielabel, wat beter is als u vorige? Nou dat is eigenlijk best makkelijk, u kunt een specialist langs laten komen om alles te controleren, vervolgens wanneer alles goed is wordt u voorzien van een beter energielabel. Kosten van deze specialist zijn vaak voor eigen rekening. U moet er iets voor over hebben om de waarde van het huis te laten stijgen, maar u krijgt er een leuk rendement voor terug.

Wat als mijn woning geen energielabel heeft?

Wanneer u uw huis wilt verkopen en u doet dit zonder een definitief energielabel op het huis, dan loopt u een groot risico om een boete te ontvangen. De boete die u kunt verwachten is €400,-. Echter is het zo, dat in Nederland weinig mensen zich iets van deze nieuwe regels aantrekken. Zo zijn er nog steeds een flink aantal woningen die worden verkocht, zonder een vastgesteld energielabel.

Zoals net gezegd kunt u een specialist langs laten komen om het energielabel van uw huis te controleren, dit is natuurlijk ook mogelijk wanneer uw huis nog niet is uitgerust met een definitief energielabel. Wij raden dit aan wanneer u kiest voor verkoop van het huis, zo voorkomt u toch een fikse boete.

Wat is het verschil tussen een definitief of voorlopig energielabel

Er wordt gesproken over een voorlopig energielabel, wanneer dit energielabel gebaseerd is op een schatting. Zo kan het namelijk vaak voorkomen dat uw woning in de praktijk over een slechter energielabel beschikt. Deze schatting wordt gemaakt op basis van een aantal factoren, zo wordt er gekeken naar de gegevens die bekend zijn bij het Kadaster ( bouwjaar van het huis, soort huis en de grootte van het huis).

Ook wordt er gekeken naar vergelijkbare huizen, er wordt vergeleken met een onderzoek dat gedaan is naar het huizenaanbod in 2006. Er wordt namelijk verwacht van huizen na 2006, dat ze zijn uitgerust met bijvoorbeeld dubbel geïsoleerd glas met daarbij een goede HR-ketel. Zoals gezegd kunt u beter niet uitgaan van de schatting, wij adviseren dan ook om een specialist langs te laten komen om uw energielabel vast te stellen.

internetprijs gedaald
internetabonnement gedaald

Handige & leuke Video’s

Bespaar energie, bespaar het milieu

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, is er een directe verbinding tussen uw energieverbruik en de omgeving. Wanneer u minder energie verbruikt, vermindert u de hoeveelheid giftige dampen die door energiecentrales vrijkomen, behoudt u de natuurlijke bronnen van...