Energiemaatschappijen de fout in bij jaarrekeningen

Na een onderzoek van Vereniging eigen huis is gebleken dat er veel fouten worden gemaakt op de energierekening. Zo zijn er fouten gemaakt met de belasting en de energietarieven rondom piek- en daluren. Bij ongeveer 5% werd er een fout gezien in de jaarrekening. Mocht dit voor heel Nederland gelden, dan spreken we over honderdduizenden rekeningen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Mensen met zonnepanelen betalen vaak te veel

Het overgrote deel van de mensen waar een fout was ontdekt, waren mensen die zelf zonnepanelen op hun dak hadden geïnstalleerd om energie op te wekken. Ongeveer 16% van hen had een fout in de rekening staan, en dat ging niet om enkele euro’s Bij enkele kon dit bedrag oplopen tot maar liefst 500 euro.

De grootste fout die hierbij gemaakt was ging om het foutief berekenen van teruglever vergoedingen. Daarbij werd ook vaak ook nog te veel energiebelasting gevraagd. Uiteindelijk is bij 72% van de leden van Vereniging Eigen Huis de fout weer rechtgezet.

energiemaatschappijen jaarrekening
energiebelastingen

Energierekening eenvoudiger

Volgens het ACM en vereniging Eigen Huis zou de jaarrekening eenvoudiger moeten worden voor de consument. Het ACM heeft in 2014 al bekend gemaakt welke informatie de klant zou moeten krijgen, maar het blijkt nog steeds dat de rekeningen niet overzichtelijk zijn. De meeste vragen die het ACM krijgt gaan dan ook over de energienota en dat de consument ze nog steeds niet begrijpen.

De energieleveranciers hierover

Verschillende leveranciers, zoals Nuon, Essent en de NLE lieten weten dat zij vinden dat een overzichtelijke energienota voor hen van groot belang is. Zij geven aan dat dit een van hun speerpunten is om zo goed mogelijk te leveren op dit gebied. Als het gaat om de rekeningen zelf, laat de NLE weten dat die van hun altijd correct zijn.

Het kan altijd fout gaan, maar dit zou komen doordat een klant niet de juiste meterstanden doorgeeft of juist helemaal niks. Hierdoor moeten zij gaan schatten wat iemand heeft verbruikt en dit gaat niet altijd even goed.

Geschrokken van dit en zit je bij een van de energieleveranciers die veel fouten maken? Klik dan op de button om het aanbod van andere energieleveranciers te vergelijken om zo snel & eenvoudig over te kunnen stappen.

jaarrekening energie
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energietarieven