Energietarief in 2018 | Lees er hier alles over!

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens van gehoord en we voelen het maandelijks in onze portemonnee. Energietarieven. Eigenlijk is het vrij simpel, energietarieven zijn vastgestelde prijzen die je maandelijks betaald voor de levering van jouw energie in jouw huishouden. Vaak als we het over energietarieven hebben dan praten we eigenlijk over variabele leveringskosten.

Variabele leveringskosten zijn de kosten die je betaald per eenheid gebruikt gas (m3) of stroom (kWh). Als je hierbij de energiebelasting en de BTW optelt heb je het energietarief. Verder kunnen er nog kosten bijkomen vanuit jouw energieleverancier, namelijk de kosten voor het leveren van energie en de netbeheerkosten, deze worden doorberekend in de maandelijkse premie die je moet betalen voor jouw energie. Lees snel verder als je meer te weten wilt komen over energietarieven!

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Variabele energietarieven

Er wordt door de Nederlandse energieleveranciers gebruik gemaakt van twee soorten tarieven: vaste en variabele tarieven. Deze twee tarieven zijn vaak wat verwarrend voor veel Nederlanders, ze weten dan ook vaak niet waar het precies voor staat. Wij leggen het je graag snel uit.

Wanneer je gebruik maakt van een variabel contract bij jouw energieleverancier dan betaal je een variabel tarief voor jouw energie. Deze variabele tarieven veranderen tweemaal per jaar. Het komt redelijk vaak voor dat je uiteindelijk meer betaald voor een variabel contract doordat de energietarieven al jaren stijgen, het is dan vaak ook slimmer om te kiezen voor een vast contract in plaats van een variabel contract

Vaste energietarieven

Als je kiest voor een vast contract dan betaal je dus ook vaste energietarieven. Je kiest er dan voor dat jouw maandelijkse energiekosten de gehele looptijd vast staan. Dus je energietarief verandert niet meer en staat vast. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan, wat dus wel kan gebeuren wanneer je voor een variabel contract kiest.

Het is dan ook vaak zo dat je een stuk minder betaald voor een vast energiecontract. Echter zitten er ook weer voordelen aan een variabel contract met variabele energietarieven, want je kunt op elk moment kosteloos overstappen. Bij een vast contract komt het vaak voor dat als je overstapt dat je een boete moet betalen omdat je contractbreuk pleegt. Toch kun je wel overstappen met een vast contract doordat bij een overstap jouw nieuwe energieleverancier graag deze boete wil betalen zodat je een nieuwe klant wordt.

Je kunt ook makkelijk en eenvoudig energie besparen, wil je erachter hoe dit dan moet? Klik dan snel door op de link om er meer over te lezen.

variabele energietarieven
kubieke meter gas

Wat is een kubieke meter?

Energieleveranciers meten gasverbruik in kubieke meters, ook wel een ‘kuub’ genoemd. Een kubieke meter wordt gezien als 1 meter hoog, 1 meter diep en 1 meter breed. Het gas wat in deze omvang past is dus één ‘kuub’ gas. Gemiddeld gebruikt een Nederlands huishouden jaarlijks ongeveer 5 keer de inhoud van hun huis aan gas. Erg veel zou je zeggen, maar dit valt reuze mee met een gemiddeld gezin.

De hoeveelheid gas die je gebruikt in je huishouden is voor een groot deel afhankelijk van de grootte van jouw woning. Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat het een stuk meer gas kost om een vrijstaande woning te verwarmen in plaats van een kleiner rijtjeshuis. Echter is de grootte van jouw woning niet alleen van toepassing op het gasverbruik. Het aantal mensen dat leeft in jouw woning bepaald ook het gasverbruik, hoe meer mensen, hoe meer gasverbruik uiteraard. Je zult dit terugzien in de rekeningen.

Wat is een kWh dan precies?

Als je stroom gebruikt dan betaal je die per kilowattuur, ook wel kWh genoemd. Apparaten die worden gebruikt in Nederland drukken hun vermogen uit in Watt. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van één kilowatt? Een Kilowatt is namelijk gelijk aan 1000 watt, handig om te weten. Om het even duidelijk voor je te maken, stel een koelkast heeft een vermogen van 1000 Watt, ofwel 1 Kilowatt. Dat betekent dat als je deze koelkast een uur laat draaien dat je 1 kWh per uur verbruikt.

Vraag je jezelf af wat jouw stroomverbruik beïnvloedt? Nou dat is eigenlijk vrij simpel, hoe groter dat je huishouden is hoe meer stroomverbruik je hebt. Daarnaast is het aantal mensen dat in huis gebruik maken van elektriciteit van groot belang op jouw stroomverbruik, hoe meer mensen, hoe meer stroomverbruik. Bedenk dus wel voor jezelf als je kiest voor een groot huishouden dat je dus waarschijnlijk meer stroomverbruik hebt door meer verlichting en meer ruimte voor elektrische apparaten.

Wil je wat meer info over de energiemarkt zelf? Dan hebben we voor jou een aantal handige weetjes over de energiemarkt, klik op de link om er snel meer over te lezen.

Waarom is het slim om energietarieven te vergelijken?

Het is tegenwoordig mogelijk om op veel plekken energietarieven te vergelijken. Vergelijken brengt vele voordelen met zich mee en dit is uiteraard ook mogelijk bij nvmenergiemakelaar. Een van de belangrijkste voordelen om te vergelijken is om erg veel geld te besparen op jouw energietarieven.

Je kunt namelijk door te vergelijken alle aanbieders zien met hun prijzen waardoor het mogelijk is om snel en gemakkelijk over te stappen van energieleverancier. Je kunt gemiddeld jaarlijks 285 euro besparen op jouw energiekosten wanneer je ervoor kiest om over te stappen. Er zijn zelfs sommige gezinnen in Nederland die tot 400 euro per jaar besparen door goed over te stappen.

Het kan namelijk voorkomen wanneer je niet overstapt dat je vaste contract wordt omgezet naar een variabel contract wanneer het contract aan het einde van zijn looptijd komt. Dit brengt dan weer vele nadelen met zich mee, namelijk variabele energietarieven. Zoals je net hebt kunnen lezen zijn variabele energietarieven niet altijd voordelig doordat ze jaarlijks 2 keer worden aangepast. Dus wij van nvmenergiemakelaar raden aan om jaarlijks over te stappen om dure energietarieven te voorkomen. We wensen je alvast veel plezier met de jaarlijkse besparingen!

Misschien vraag je jezelf af, wie is de beste energieleverancier? Klik op de link om er meer informatie over te lezen.

energietarieven vergelijken
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Wat is dat nou, een slimme meter?

We horen het steeds vaker terugkomen, de slimme meter. Vele vragen zich toch af wat het precies inhoudt, ze denken namelijk vaak dat het een normale thermostaat is, het is veel maar als dat. Door middel van een slimme meter kunnen alle gegevens direct worden...

Begin nu met het vergelijken van alle energietarieven