energieverbruik per persoon is weer gedaald!

Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat het gemiddelde energieverbruik per Nederlander is gedaald met 4.5% In dit onderzoek hebben ze gekeken naar het verbruik van 2012, en dat vergeleken met de cijfers van 2016. Energie besparen, maar daarnaast ook niet teveel betalen. Ook die optie bieden we jou met onze handige energie vergelijker.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

daling gemiddeld verbruik per bewoner

Waar in 2012 het gemiddelde verbruik van een bewoner nog 1419 kWh stroom per jaar was, is dit gemiddelde in 2016 gedaald naar 1355 kWh stroom per jaar per bewoner. Hiermee is het gemiddelde verbruik afgenomen met 64 kWh stroom per jaar, wat dus neerkomt op de 4.5%. Om dit te vergelijken, een keer de vaatwasser laten draaien kost je ongeveer 1 kWh stroom.

De ontwikkeling van het energieverbruik en de leveringen daarvan.

Tijdens dit onderzoek, en de resultaten daarvan, heeft het CBS gekeken naar hoeveel stroom er werd geleverd aan de huishoudens en hoeveel stroom er zelf werd opgewekt. Na deze cijfers te hebben bekeken, zijn ze tot de conclusie gekomen dat de hoeveelheid zonne-energie, opgewekt door de consument zelf, in deze tijd is toegenomen met 700%. Daarbij kwam ook nog een kijken dat de consument 8.3% minder stroom afnam van het reguliere stroom netwerk.

Wil je 10 tips over energie besparen en hoe je dit nog meer kunt doen?  Klik op de link om er meer over te lezen.

energieverbruik gedaald
woningtype energie

Verschillen per woningtype

Naast de algemene cijfers, heeft het CBS deze keer ook voor het eerst gedetailleerde cijfers uitgebracht over het gemiddelde stroomverbruik per woningtype, het aantal bewoners en de oppervlakte van een huis. Hieruit is gebleken dat bewoners van een appartement het minst is gedaald, namelijk met 4.6%. Dit kan te maken hebben met het feit dat het hier vaak minder inwoners betreft en ze niet altijd zelf de mogelijkheid hebben om stroom op te wekken. Mocht je een hoekwoning bezitten, dan is het verbruik gemiddeld afgenomen met 6.4%. Daarnaast hebben ze ook nog gekeken naar tussenwoningen, die zijn maar liefst 7.1% minder gaan gebruiken dan in de jaren ervoor.

Als je daarna gaat kijken naar het aantal bewoners, zie je in de cijfers terug dat iemand die alleen woont het hoogste gemiddelde verbruik heeft. Zij verbruiken in hun eentje gemiddeld meer dan 2.5 keer zoveel stroom dan een woning met 5 bewoners. Hierbij maakt het niet uit of je in een appartement woont of in een hoekwoning. Uit deze cijfers kun je de conclusie trekken dat er een verband is tussen het aantal bewoners van een huis en het gemiddelde stroomverbruik.

Wil je meer weten over energie besparen? Klik dan op de link om meer over dit onderwerp te lezen.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie