Hoe zit het met de energieverspilling thuis, ligt het aan mannen of vrouwen?

Je zult het wel kennen als je samenwoont of een gezin hebt. De kleine irritaties bij het aan laten van lampen, de te hoge verwarming en anderen nutteloze manieren van stroom en gasverbruik. Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de Nederlanders al deze handelingen wel eens vergeet. Maar waar verspillen we het meeste energie aan en wie doet dat dan precies? Lees verder om erachter te komen wat onze bevindingen waren.
Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Mannen zijn de boosdoener bij energieverspilling

Uit onderzoek blijkt dat vooral mannen in Nederland relatief veel stroom verspillen aan apparaten die onnodig aanstaan. Vooral mannen laten de televisie, console of andere gadgets vaak aanstaan. Vrouwen zijn vaak bewuster bezig met het besparen van energie. Bijna 40% van de vrouwen geeft aan dat het nooit onnodig apparaten aan te laten staan. Beide mannen ligt dit percentage op 26% waaruit blijkt dat de mannen nog wel wat bewuster kunnen worden.

De leeftijd speelt ook een rol bij energieverspilling

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren veelvuldig vergeten om apparaten uit te zetten. Over het algemeen is het zo dat hoe jonger je bent hoe vaker je vergeet een apparaat uit te zetten. 18 procent van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar zet een apparaat uit als hij of zij die niet nodig heeft.

In Nederland zijn vooral 55+ers erg energiezuinig. 53% van deze Nederlanders zet apparatuur niet onnodig aan en zet deze ook uit na gebruik. Het is ook opvallend om te zien dat vooral gezinnen met een laag inkomen veel beter hun best doen om stroom te besparen. Je ziet dat vooral gezinnen met een hoog inkomen erg veel energie verspillen doordat ze regelmatig apparaten aan laten staan.

Wil je meer tips over het besparen van energie? Klik dan snel op de link om meer informatie te krijgen en de tips te lezen.

energieverspilling mannen vrouwen
energieverspillingen

Maar hoe zit het nu in Nederland, waar wordt het meeste energiezuinig geleefd?

Als je naar heel Nederland kijkt is Noord-Brabant met stipt de meest energiezuinige provincie met maar liefst 44% van de inwoners die nooit vergeet een apparaat uit te zetten. Andere provincies in Nederland zoals Zuid Holland en Overijssel doen het ook goed met percentages die respectievelijk op 37% en op 34% zitten.

Als je kijkt naar energiebespaarders dan zijn Brabantse vrouwen in de categorie 55+ met een beneden modaal inkomen de allerbeste. Er wordt daar bijna nooit vergeten een apparaat uit te zetten en ze geven een goed voorbeeld aan andere provincies.

In de provincie Drenthe wordt het meeste aan energieverspilling gedaan. Daar zet maar 21 % van de inwoners een apparaat uit als het niet meer verbruikt wordt.

Wil je na dit gelezen te hebben de duurzame energieleveranciers vergelijken? Klik dan op de link om dit direct te doen!

De provincie met de meeste energieverspilling van Nederland is Drenthe. 21 procent van de inwoners zet daar een apparaat uit als het niet meer gebruikt wordt. Maar waar verspillen wij als Nederlanders vooral energie op? Lees snel verder om erachter te komen.

De grootste boosdoener is de oplader van je mobiele telefoon of laptop. In 1 op de 5 gevallen bleek dat de oplader ongebruikt in het stopcontact zit. Daarbij is ook de laptop vaak onnodig aan de oplader gekoppeld.

De verlichting aan laten staan is natuurlijk ook een van de grote boosdoeners. Dat is erg jammer want licht is natuurlijk een van de allergrootste energieverbruikers in huis. Je kunt door bewust om te gaan met licht ongeveer 100 euro per jaar besparen.

Energie besparen is niet moeilijk, lees er meer over door op de link te klikken.

verspilling energie
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van energie