10 tips om heel gemakkelijk energie te besparen in de zomer

We hebben gemerkt dat niet heel veel mensen in Nederland weten hoe ze het gemakkelijkst energie kunnen besparen, nou we kunnen je vertellen dit is niet moeilijk! We hebben daarom voor jou 10 handige tips op een rijtje gezet.

Door deze tips te volgen bespaar je maandelijks erg veel geld op jouw energierekening. We wensen je alvast veel plezier met alle besparingen die je maakt. Lees snel verder!

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

10 echt werkende energie besparing tips

Het is zover, je bent aangekomen bij de enige echte werkende energie besparende tips, hieronder hebben we alle zaken voor je uiteengezet. Lees snel verder en bespaar al snel €150 op jaarbasis!

Zorg dat je een airconditioner afstemt en goed onderhoud.

U moet dit onderhoud eenmaal per jaar plannen, idealiter in het vroege voorjaar. Tijdens een afstelling zal uw HVAC-technicus het systeem reinigen, preventief onderhoud uitvoeren, zorgen voor de juiste vloeistofniveaus en andere stappen nemen om de energie-efficiëntie te optimaliseren en onverwachte storingen te voorkomen.

Zorg er voor dat je huis dicht en geisoleerd is

U wilt warme lucht buiten houden en koele lucht binnenlaten, dus neem even de tijd om uw huis te inspecteren op luchtlekken en slechte zolderisolatie. Voor de meest grondige beoordeling, kunt u overwegen een professionele energie-audit in te plannen waarin technici infrarood warmtekartering gebruiken om de zwakke punten in uw huis aan te wijzen.

Wil je meer weten over energie besparen? Klik dan op de link.

makkelijk energie besparen
besparing tips

Houd uw ventilatieopeningen vrij.

Uw airconditioner kan niet efficiënt werken als uw ventilatieopeningen worden geblokkeerd door tapijten of meubels. Controleer al uw ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat ze open zijn, stofvrij en lucht naar het midden van de kamer richten.

Blokkeer de zon.

Het kan mooi zijn als de zon door je ramen schijnt, maar het zal je geld kosten. Het is van essentieel belang dat u de tinten of jaloezieën op de zon gerichte ramen houdt. Sommige raambehandelingen werken beter dan andere, zoals reflecterende tinten, verduisteringsgordijnen en honingraatgordijnen.

Gebruik plafond- en sokkelventilatoren.

Fans stellen je in staat om je thermostaat op te hogen tot vier graden zonder enige vermindering van het comfort, volgens het ministerie van Energie. Zorg er gewoon voor dat je plafondventilatoren tegen de klok in draaien voor de zomer en dat je de fans niet in lege kamers laat lopen. Fans koelden de lucht niet af – alleen mensen!

Wil je meer lezen over energie besparen en het milieu? Klik dan op de link.

Upgrade naar een slimme thermostaat.

De nieuwste thermostaten kunnen overal met de kraan van een smartphone worden bediend, waardoor het gemakkelijk is om een ​​paar graden op te warmen als u niet thuis bent. Veel slimme thermostaten kunnen zelfs uw verwarmings- en koelingsgewoonten leren kennen en anticiperen op het comfort dat u thuis nodig heeft om u geld te besparen.

Leer van je magnetron en grill te houden.

Het is heet genoeg buiten en als je je oven binnenin opzet, wordt het werk van je airconditioner niet eenvoudiger. Buiten grillen en magnetron koken zijn twee manieren om voedsel te bereiden zonder extra warmte te genereren. Wanneer alleen bakken zal doen, overweeg dan het maken van kleinere porties die u in een broodroosteroven kunt doen.

Maak overdag gebruik van andere grote apparaten.

Sommige apparaten – met name drogers en vaatwassers – kunnen ook heel wat ongewenste warmte uitstoten. Wacht tot na het invallen van de duisternis om deze en andere grote apparaten te laten werken, zodat je airconditioner niet te veel gevechten tegelijk vecht.

We hebben nog een artikel over besparing op energie, daarin staan nog 15 tips over energie besparen. Klik gauw door op de link om deze handige tips te lezen.

energie besparing tips
duurzame oplossingen

Upgrade naar LED-lampen.

Verlichting was vroeger een veelvoorkomende bron van ongewenste zomerse warmte, maar in deze tijd van betaalbare LED-verlichting hoeft u niet in het donker te zitten. LED-lampen blijven koel aan, terwijl ze allemaal een fractie van het vermogen van gloeilampen en fluorescentielampen opvangen. Maak een plan om alle lampen in uw huis te upgraden, zelfs als u slechts een paar lampen per maand koopt.

Ga gebruik maken van duurzame ramen

Vervanging van ramen is meestal een kostbaar voorstel, maar het is er een die u in de loop van de tijd terugbetaalt in energie-efficiëntie en comfort. Als uw ramen uit één ruit of verouderd en tochtig zijn, kunnen de energiebesparingen aanzienlijk zijn. Maak een financieel plan voor deze binnenlandse investering als u nog niet klaar bent om te upgraden. 

Duurzame energieleveranciers vergelijken is niet moeilijk, klik op de link om hier meer over te lezen en om snel en gemakkelijk te vergelijken.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Wat is dat nou, een slimme meter?

We horen het steeds vaker terugkomen, de slimme meter. Vele vragen zich vandaag de dag nog steeds af wat dit dan precies inhoudt, men denkt vaak dat het een normale thermostaat is. Het heeft veel gelijkenissen maar toch zijn er wat zaken die je op een normale...

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie