Bespaar energie - 15 gratis energiebesparende tips

Energie besparen gaat niet alleen over minder elektriciteit gebruiken of energie-efficiënter te zijn – het is ook een geweldige manier om geld te besparen.

We weten allemaal dat we meer thuis kunnen doen om energie te besparen, maar waar te beginnen? Sommige van de grootste energiebesparende oplossingen zijn duur qua start investering maar er zijn nog steeds genoeg veranderingen in je levensstijl die je energie en geld kunt besparen.

Met slechts een paar eenvoudige wijzigingen in uw levensstijl en uw huis, kunt u honderden euro’s besparen op uw verwarmings-, gas- en elektriciteitsrekening. Dus, als u op zoek bent naar manieren om uw uitgaven te verminderen, probeer dan deze 15 gratis energiebesparende tips waarmee u ook nog eens duurzaam bezig bent.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

100% onafhankelijk energie vergelijken

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

Energie bespaar tip 1: Hoe u geld kunt besparen op verwarming

U kunt warm blijven en op uw kosten besparen. Als u uw thermostaat met 1 ° C verlaagd, kunt u wel € 60 per jaar besparen.

Energie bespaar tip 2: Houd de temperatuur constant

Als u uw verwarming constant op een lage temperatuur houdt, kunt u mogelijk meer geld besparen dan het in- en uitschakelen van de verwarming.

Energie bespaar tip 3: Draag warme kleding

Het dragen van dikke sokken, pantoffels, vesten en het plaatsen van een extra deken op het bed betekent dat je minder snel in de verleiding komt om de verwarming hoger te zetten.

We hebben nog 10 tips voor energie besparing, klik op de link om deze 10 tips te lezen.  Maak gebruik van al deze handige tips en bespaar al snel binnen 5 minuten veel geld.

energie besparen tips
energie besparen

Energie bespaar tip 4: Gebruik een waterbespaarder

Een krachtige douche onder hoge druk is een geweldige luxe om te hebben, maar het zal je verbazen hoeveel water ze gebruiken – soms zelfs meer dan een bad. Gebruik een waterbespaarder.

Energie bespaar tip 5: Wees efficiënt met koken

Als je de oven gaat gebruiken, bak dan een paar maaltijden in een keer om het meeste uit je oven te halen. De oven staat ons immers niet toe om één plank per keer te verwarmen, dus waarom zou u uw warmte verspillen?

Energie bespaar tip 6: Verwarm je huis met koken

Laat de ovendeur open na het koken om de hitte uw keuken te laten verwarmen. De oven kan voldoende warmte afgeven om je keuken te verwarmen, een veel efficiënter gebruik van die opgeslagen warmte dan hem met een afzuigkap uit je huis te gooien.

Energie bespaar tip 7: Laat de afwasmachine het vuile werk doen

Spoel uw vaat van tevoren niet af met heet water. Bespaar water en energie door de afwas gewoon af te schrapen in uw vuilnisbak voordat u het in de vaatwasmachine doet.

Energie bespaar tip 8: Maak koelen gemakkelijk voor uw koelkast en vriezer.

Door ze vol te houden hoeven ze niet zo hard te werken en gebruiken ze daarom minder energie. Lege ruimte in uw koelkast of vriezer verspilt niet alleen ruimte, maar ook energie.

Energie bespaar tip 9: Gebruik de juiste ring voor de juiste pan.

Als uw fornuis een kleine ring heeft, gebruikt u een kleine pan. Je kunt maar een kleine maaltijd opwarmen, en dit in een grote pan doen, verspilt veel energie. Omgekeerd, als je probeert een grote pan te verwarmen op de kleine ring, kost je dit ook extra energie.

besparen
tips energie besparingen

Energie bespaar tip 10: Wees efficiënt met wassen

Verklein uw rekeningen, niet uw kleding. 90% van het energieverbruik van een wasmachine wordt besteed aan het verwarmen van het water, dus als u uw kleding wast bij 30-40 ° C, bespaart u aanzienlijk veel geld.

Energie bespaar tip 11: Hang je was op

Droog je wasgoed in de lucht in plaats van het in de wasdroger te drogen, vooral als het warm of winderig is. Bovendien ruikt er niets beter dan aan de lucht gedroogde kleding.

Energie bespaar tip 12: Bespaar uzelf strijktijd

Haal je kleren uit de droger voordat ze helemaal droog zijn – ze zullen veel sneller strijken en je verbruikt minder energie.

Meer informatie over energie besparen?  Klik dan op de link om er meer over te lezen.

Energie bespaar tip 13: Niet in het stopcontact laten zitten

Koppel alle apparaten los die u niet regelmatig gebruikt – zelfs laders blijven elektriciteit gebruiken wanneer ze niet opladen. Zorg er ook voor dat u apparaten niet op standby laat: het is misschien eenvoudiger, maar het is ook een gegarandeerde manier om energie te verspillen in vergelijking met het uitschakelen van dingen op de aansluiting.

Energie bespaar tip 14: Zorg dat de kinderen erbij betrokken zijn.

Speel energiebesparende spelletjes met je kinderen. Laat ze de plekken in het huis waar energie wordt verspild zien en hoe ze verspilling kunnen voorkomen

Energie bespaar tip 15: Laat de zon binnen

Op een zonnige dag zal het openen van je gordijnen je huis verwarmen, maar als het kouder is of de zon ondergaat, vergeet dan niet om ze te sluiten om die warmte binnen te houden.

Wil je meer weten over al de beste energieleverancier van 2018? Klik dan snel op de link.

loskoppelen apparaten
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie