Greenchoice review - Alles op een rijtje

Greenchoice is opgericht in 2001 met een missie: 100% groene energie uit Nederland. Deze energieleverancier is deels eigendom van Eneco en deels eigendom van Energieconcurrent. Greenchoice levert enkel groene stroom.

Dit is écht groene energie uit natuurlijke bronnen, dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Op dit moment komt hiervan 75% uit Nederland. Greenchoice Energie heeft uitgesproken te willen dat in 2020 alle groene stroom uit Nederland komt. Naast stroom levert Greenchoice Energie alleen bosgecompenseerd gas. Zij compenseren al het gasverbruik van hun klanten door bossen te beschermen en nieuwe bossen aan te planten.

Alle energieaanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

  • Prijs diensten 60% 60%
  • Overstap Proces 80% 80%
  • Klanten Service 80% 80%
  • Bereikbaarheid 80% 80%

Contactgegevens GreenChoice

010 478 2326

Kruisplein 15

3014 DB Rotterdam

Prijs producten: ⭐⭐⭐★★
Bereikbaarheid: ⭐⭐⭐⭐★
Klantenservice: ⭐⭐⭐⭐★
Overstap proces: ⭐⭐⭐⭐★
Energierekening: ⭐⭐⭐⭐★
Klachtafhandeling: ⭐⭐⭐⭐★

 

Groene stroom van Green Choice

Green Choice is een energieaanbieder die enkel en alleen groene stroom levert. Ze zijn de duurzaamste energieaanbieder op de markt en krijgen het bijvoorbeeld voor elkaar om echt groen gas op te wekken. Haar stroom komt uit duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa. Hier kun je gegarandeerd vanuit gaan. Je kunt bij Greenchoice ook precies kijken waar je duurzame stroom vandaan komt.

Green Choice produceerde in 2016 al 80% van haar duurzame stroom in Nederland zelf. Ze zijn er dan ook erg trots op dat ze nu aan alle consumenten en bedrijven groene energie aanbieden. Ook de grootzakelijke klanten van Greenchoice moeten er aan geloven en moeten in 2020 voorzien zijn van groene stroom en gas. Hieronder vindt u het stroometiket van Greenchoice.

 

Groen gas en bosgecompenseerd gas

Greenchoice zet zich in om 100% groene energie uit Nederland op te wekken. Omdat alleen maar groen gas leveren in Nederland nog niet mogelijk is, zorgt Greenchoice Energie ervoor dat het aardgas dat u verbruikt wanneer u kookt, doucht en de verwarming aanzet, 100% CO2 wordt gecompenseerd.

Bij het verbranden van aardgas komt namelijk CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Greenchoice compenseert die CO2 door wereldwijd bossen te beschermen en nieuw bos aan te planten. Bomen nemen namelijk weer CO2 op uit de lucht en zo worden de schadelijke effecten van uw aardgasgebruik tegen gegaan.

Groen gas van Greenchoice energie

Greenchoice Energie werkt ook aan het leveren van steeds meer echt groen gas. Groengas is opgewaardeerd biogas, dat weer wordt gemaakt van mest, gft-afval en ander afval. Groen gas wordt duurzaam opgewekt in Nederland. De CO2 uitstoot bij het verbranden is minstens 35% lager dan bij het verstoken van aardgas.

Groene stroom van Greenchoice

Greenchoice levert enkel groene stroom. Op dit moment wordt 75% daarvan opgewekt in Nederland en 25% in het buitenland. In 2016 werd 63% van de stroom opgewekt uit windenergie (50% Nederlands, 13% EU) en 6% door zonne-energie (1% Nederlands, 5% EU). In totaal was 30% opgewekt uit biomassa (waarvan 28% Nederlands en 2% EU). De overige 1% is opgewekt uit Nederlandse waterkracht.

WindVangers – eigen stukje stroomopwek

Greenchoice Energie heeft een eigen windpark met acht windmolens, genaamd “Het Greenchoice-Hartelkanaal”. De windmolens in dit park maken genoeg stroom om 18.000 huishoudens mee te voorzien. Als klant van Greenchoice kun je ervoor kiezen om eigen stukje opgewekte stroom te kopen van dit windmolenpark. Dit doe je door mee te doen met de WindVangers van Greenchoice. Greenchoice geeft een garantie op de opwek van jouw stukje windmolen van 125 kWh. Je kunt meerdere WindVangers kopen, met looptijden naar keuze.

Energie besparen

Greenchoice biedt ook slimme producten aan om klanten inzicht te geven in hun energieverbruik en zo energiebesparing te realiseren. Dit doen zij bijvoorbeeld met behulp van BOKS, een meter die klanten zelf aan kunnen sluiten op hun slimme meter. Vervolgens kunnen mensen via de Greenchoice-app zien hoeveel energie ze verbruiken. Het verbruik wordt door de app ook verdeeld naar verbruik, bijvoorbeeld verlichting, koken, sluimerverbruik, etc. De Greenchoice app geeft ook handige tips aan de gebruiker over hoe ze energie kunnen besparen.

Voor- en nadelen van Greenchoice

Voordelen

Een groot voordeel van Greenchoice Energie is dat zij alleen maar groene energie leveren, zij het groene stroom of bosgecompenseerd gas. Een ander groot voordeel: Greenchoice is in 2015 én in 2016 als beste energieleverancier getest door de consumentenbond.

Nadelen

Een nadeel van Greenchoice is echter dat zij op dit moment niet alleen Nederlandse stroom leveren, maar ook groene stroom uit het buitenland halen. Wel heeft Greenchoice de ambitie om in 2020 alle stroom van haar klanten uit Nederland te halen.

Conclusie

Greenchoice is een goede keuze als u duurzaamheid belangrijk vindt. Het is wel belangrijk om altijd een afweging te maken voor uw eigen situatie en goed de kosten te vergelijken tussen verschillende aanbieders.

Natuurlijk is Greenchoice niet de enige energieleverancier die we vergelijken, zo kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar andere energiebedrijven. We hebben ze onder dit artikel alle aanbieders op een rijtje gezet. Klik op de buttons onder de logo’s als u meer wilt lezen over de andere energie aanbieders.

100% groen met GreenChoice

Met het stroometiket hiernaast kunt u zien waar de stroom en gas van Greenchoice vandaan komen.

Eigen stroom dichterbij dan je denkt

We moeten gaan opwekken! over anderhalfjaar moeten we met z’n allen 14% duurzame energie opleveren. Op het moment zijn we nog niet eens op de helft. Het wordt dus tijd voor een grote inhaalslag als nooit tevoren. Gelukkig is zelf groene energie opwekken voortaan veel makkelijker geworden, Greenchoice helpt je hier graag bij.

Zelf opwekken met Green Choice

Hoe meer we zelf groene stroom gaan opwekken, hoe sneller Nederland verduurzaamt wordt. Heb je zelf geen ruimte voor bijvoorbeeld zonnepanelen? Geen probleem, er is altijd wel een locatie in de buurt waar dit wel kan. Op deze manier kan iedereen meedoen met de verduurzaming van ons land!

 

100% Groen Gas met Greenchoice

Greenchoice maakt grote stappen op het gebied van 100% groen gas. We hebben het hier niet over het compenseren van gasverbruik maar echt groen gas. Dit groene gas wordt gewonnen uit biomassa.

Groen gas met Greenchoice

Greenchoice is de enige echte koploper op het gebied van gas compensatie van haar klanten, ze doen dit door middel van verschillende bosprojecten. Bij Greenchoice is dit niet speciaals maar de normaalste zaak van de wereld. Deze bos projecten hebben een VCS – CCB certificering. Ook maken ze grote stappen met het produceren van gas via biomassa.

Alle pakketten van Greenchoice op een rijtje

Greenchoice is de enigste energieaanbieder op de markt die 100% groen gas kan garanderen. Ze leveren standaard groene energie en zijn dan ook koploper op dit gebied, het kan eigenlijk ook niet anders met zo’n naam.

Groen met Greenchoice

Bekijk snel eens de flexibele pakketten van Greenchoice en kom achter het echte duurzaam!

Energie Pakketten van Greenchoice

Wind uit Nederland WindVangers

Looptijd van 3 of 5 jaar

 Vast tarief

100% groen Stroom & Gas

Wind uit Nederland

Looptijd van 1, 3 jaar, of variabel

Keuze tarieven

100% groen Stroom & Gas

Maximaal Groen

✓ Looptijd van 1, 3 jaar, of variabel

 100% groen Stroom & Bio gas

Echt 100% gas, uit biomassa