Greenchoice neemt Qurrent over in 2018

Greenchoice wil snel concurrent Qurrent over gaan nemen. Om deze overname te kunnen complementeren hebben ze een verzoek ingediend bij het ACM, die gaat kijken of het geen oneerlijke voordelen gaat opleveren voor Greenchoice.

Mochten zij goedkeuring geven voor deze deal, hoopt Greenchoice de krachten van beide bedrijven samen te voegen, om aan de doelen van het klimaatakkoord te voldoen. Hoeveel geld er met deze deal is gemoeid, is nog niet bekend gemaakt.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Afwachten wat het ACM beslist

Het is nu afwachten of het ACM goedkeuring gaat geven voor de overname. Mocht deze goedkeuring er komen, neemt Greenchoice alle aandelen over. Op dit moment zijn de aandelen van Qurrent in bezit van Stichting Doen, wat een fonds is van de Goede Doelen Loterij.

Meer slagkracht voor Greenchoice

Als deze overname eenmaal tot stand is gekomen, wil Greenchoice uiteindelijk een van hun doelstellingen waarmaken, namelijk een van de grootste energie aanbieders van Nederland worden. Met deze overname kan Greenchoice hun producten op een grotere schaal aanbieden en meer efficiëntie creëren die zorgt voor een toenemende slagkracht op de markt.. Op dit moment hebben zij 400.000 klanten en met deze overname zouden er dan 120.000 klanten bijkomen van Qurrent.

greenchoice overname
overname qurrent

Uiteindelijke overname

Op uiterlijk 1 oktober dit jaar wil Greenchoice de overname definitief geregeld hebben. Door deze overname hopen ze de krachten van beide bedrijven te kunnen bundelen waarbij een nieuw bedrijf ontstaat met ruim 520.000 klanten. Naast deze klanten neemt Greenchoice ook alle lokale energieprojecten over en kleinere coöperaties over.

Gevolgen overname

Als de verkoop wordt goedgekeurd, dan zal Qurrent waarschijnlijk gewoon doorgaan onder zijn huidige naam. Dit vanwege hun lopende sponsorcontract bij Feyenoord, maar ook omdat ze zelf een sterke naam hebben gemaakt in de Nederlandse energiesector. Het zal verder geen effect hebben op tarieven van het bedrijf, die in de toekomst wellicht zullen dalen. Dit vanwege het samengaan, waardoor de effectiviteit zal toenemen.

Direct een nieuwe goedkope energieleverancier vergelijken? Klik dan op de button hieronder of op de link om meer informatie te lezen over energie vergelijkingen.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie aanbieders!

Begin nu met het vergelijken van alle energie aanbieders