De concurrentie in de energiemarkt is heftig, hoe komt dat precies?

De afgelopen jaren is de concurrentie op de energiemarkt steeds groter geworden omdat steeds meer consumenten beseffen dat het overstappen op een andere energieleverancier veel geld kan besparen. Voor veel energieleveranciers is het dus vechten om klanten te trekken en nog veel belangrijker om klanten te behouden.

Veel energieleveranciers kiezen een strategie om zich te onderscheiden door bijvoorbeeld volledig groene energie aan te bieden of om het takenpakket uit te breiden. Veel leveranciers richten zich niet alleen maar op productie, inkoop en verkoop van energie, maar bieden ook extra diensten aan.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Veel energieleveranciers willen klanten graag behouden

Veel goedkope energieleveranciers kunnen diensten aanbieden om klanten langer te binden. Een goed voorbeeld is Essent. Deze energieleverancier heeft een online platform opgezet waar je gemakkelijk naar klusjesmannen voor je huis kunt zoeken. Als je een lekkende kraan of een geschilderd plafond nodig is kun je gebruik maken van het platform ZoOpgelost.

Essent werkt hier samen met de partij Mainplus om extra diensten te leveren aan consumenten. Het past volledig in de keuze van Essent om niet verder te gaan als energieleverancier maar als energiediesntverlener, volgens het grootste energiebedrijf van Nederland is wooncomfort het allerbelangrijkste. Het comfort van klanten in huis moet verbeterd worden door middel van slimmer thermostaten en isolatie.

concurentie energiemarkt

VandeBron doet ook veel aan dienstverlening

Er is nog een energieleverancier die veel werkzaamheden voor klanten uitvoert. Denk aan Vandebron het energiebedrijf dat vernieuwend was doordat ze de koppeling legden tussen windmolens en boeren.

Vandebron is ook druk bezig op het gebied van de elektrische auto. De dienst slim laden speelt in op de vraag naar oplaadpunten voor de elektrische auto. De dienst zorgt er voor dat je elektrische auto wordt opgeladen van 11 savonds als de vraag naar energie laag is. Zo voorkomen ze dat er om 7 uur savonds wanneer we met zijn allen veel stroom verbruiken extra belasting op het energienet terecht komt.

De ambitie van Vandebron is duurzame energie op elk moment van de dag zodat kolencentrales niet meer nodig zijn. Maar er zijn nog veel meer energieleveranciers die iets doen aan klantenbinding. Denk aan Nuon met haar blijven loont campagne. Hoe langer je klant bent bij Nuon hoe hoger de korting is die je op je energie ontvangt.

Veel energieleveranciers geven gratis producten weg

Je kunt ook een gratis product ontvangen als je een energiecontract afsluit, zoals slimme thermostaat Toon van Eneco bijvoorbeeld. Alhoewel, gratis? Dat valt nog te betwisten, want vaak zijn de kosten voor het gekregen product verwerkt in je energiekosten waardoor veel consumenten bedrogen uitkomen.

Veel energieleveranciers willen de energietransitie overleven

Er is nog een grote reden voor energieleveranciers om diensten aan te bieden. De energietransitie is ook een heftige verandering voor veel energieleveranciers. Als je als energieleverancier de focus alleen op energie verkopen legt kom je bedrogen uit. Veel energieleveranciers moeten zich gaan focussen op zonnepanelen en andere duurzame mogelijkheden.

Meer lezen over de voordelen en nadelen van zonnepanelen? Klik dan snel door op de link om er meer over te lezen.

concurrentie energieleveranciers
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie