Ieder jaar overstappen, is dat het voordeligst?

Het overstappen naar de beste energieleverancier wordt tegenwoordig nog vaak gezien als iets wat veel tijd in beslag neemt en moeilijk is. Integendeel, overstappen is zeer gemakkelijk en kan snel gebeuren. Maar is ieder jaar overstappen wel voordelig? Steeds meer aanbieders bieden kortingen aan loyale klanten, is het de moeite wel waard?
Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Tarieven vastzetten voor een langere tijd

Het klinkt logisch, u krijgt een goedkoop tarief aangeboden, waarom zet ik deze tarieven niet vast voor 5 jaar? Op zich zelf klinkt het als een hele goede deal, maar in de praktijk kom je vaak bedrogen uit. Wij kunnen hier eigenlijk heel duidelijk zijn, het jaarlijks over stappen is veruit het voordeligst.

Het vastzetten van tarieven voor een langere termijn is altijd duurder dan jaarlijks overstappen, men heeft vaak niet door dat zij elk jaar maximaal 1 keer per jaar ‘gratis’ mag overstappen naar een andere energieaanbieder. Dit is ook zo bij een contract dat je hebt afgesloten voor 3 jaar.

Hierbij moet je wel een opzegboete betalen, maar de nieuwe aanbieder zal je deze boete terug betalen. Dat doen ze met alle plezier!

Wil je meer weten over het overstappen van energieleverancier en veel geld besparen? Klik dan op de link om een artikel hierover te lezen zodat het vergelijken nog makkelijker wordt.

ieder jaar overstappen
kortingen loyale klanten

Kortingen voor loyale klanten

Het wordt voor de huidige aanbieders steeds interessanter om loyale klanten te binden aan haar contracten, dit levert ze op de lange termijn meer geld op, hier spelen de aanbieders dus ook graag op in. Nuon bracht in 2014 het contract ‘blijven loont’ op de markt, waarbij de klanten een kortingen ontvingen op de rekening. Hoe langer je blijft, hoe hoger de korting. En hier gaat het fout.

Men denkt vaak dat de energierekening voor het grote deel bestaat uit de kosten voor de stroom, dit is niet zo. Gas, vastrecht en overige belastingen zijn enorme kostenposten, veel groter dan de kostenpost stroom. De korting is alleen van kracht op stroom terwijl dit een van de kleine posten is op je uiteindelijke energierekening, u ontvangt dus daadwerkelijk een hele kleine korting.

Wij raden iedereen aan om jaarlijks van energieaanbieder te wisselen, rekening houdend met belastingstijgingen, iets waar veel mensen niet over nadenken wanneer het gaat over de hoogte van de maandelijkse premie.

De ‘gratis’ cadeaus van de gulle energieaanbieders

Je hebt het waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen, energieaanbieders die voor sinterklaas spelen en strooien met iPads en slimme thermostaten. Laat jezelf niet strikken voor deze acties, uiteindelijk betaal je voor deze apparaten 3x de aanschafwaarde, die gewoon wordt doorberekend in de maandelijkse premie, zodat jij er niks van merkt.

De cadeautjes van energieaanbieders zijn niet gratis, je kunt beter een losse thermostaat of iPad kopen dan dat je hem zogenaamd gratis krijgt en uiteindelijk de drie dubbele waarde betaalt. Ben verstandig en denk goed na bij het kiezen voor deze energiecontracten.

Heb je nog vragen of twijfels over het overstappen naar een andere energieleverancier? Klik dan op de link om naar een artikel te gaan die je hiermee kan helpen!

gratis cadeaus
jaarlijks overstappen

Het goedkoopste, stap jaarlijks over!

Uit alle onderzoeken is gebleken dat jaarlijks overstappen naar een andere energieaanbieder veruit het voordeligst is. Stroom en gas zijn jaarlijks flinke kostenposten en hier kun je gemakkelijk en snel op besparen, mensen weten alleen niet dat je elkaar jaar over mag stappen. Jij weet het nu, begin met het besparen op je energierekening.

Zorg er wel voor dat wanneer je kiest voor 1-jarig contract niet vergeet over te stappen, als je dit niet doet val je automatisch terug in oude standaardtarieven. Dit kans jaarlijks wel €400 schelen, let er dus op dat u naar een jaar zeker bent overgestapt om onnodige kosten te voorkomen.

Heb je spijt van je nieuwe energiecontract? Kijk dan snel naar dit artikel.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over overstappen!

Begin nu met het vergelijken van alle overstap tarieven