Energie, we gaan er meer voor betalen!

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de energierekening flink stijgen de komende jaren. Volgens Minister Eric Wiebes van Economische zaken zou het hierbij gaan om een stijging van gemiddeld 175 euro per huishouden. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat het gaat om een schatting, en het bedrag nog hoger zou kunnen uitvallen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Extra energiebelastingen.

Volgens Wiebes is er een hoop extra geld nodig om het klimaatakkoord van Parijs te kunnen nastreven. Hierom zal er een extra toeslag komen die investeringen in duurzame energie zouden moeten aanmoedigen. Een van de eerste merkbare gevolgen zal waarschijnlijk al het komende jaar te voelen zijn, doordat er een gemiddelde stijging zal zijn van €45,-. Hierbij komt ook nog eens kijken dat de belastingen worden verhoogd, waardoor een huishouden al snel nog een €110,- extra zal moeten gaan betalen.

energiebelasting
stijging energiekosten

Beperking van CO2-uitstoot

Het overgrote van deze belastingen zal volgens het kabinet gebruikt worden om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo proberen ze te werken aan manieren om de CO2-uitstoot af te vangen en ondergronds op te slaan. Dit is hard nodig, anders worden de doelstellingen uit het klimaatakkoord niet gehaald. Zonder de opslag van CO2 zal de aarde vermoedelijk nog sneller opwarmen.

Energierekening in 2018

Volgens de minister valt de energierekening nu onverwachts hoger uit dan gepland. Een van de redenen hiervan is dat de transportkosten van energie met 12 euro zijn gestegen. Ondanks de onverwachte kosten, was het van te voren al duidelijk dat de energiekosten zouden stijgen dit jaar. Zo is de belasting over gas gestegen, neemt de heffing opslag duurzame energie (ODE) toe en daalt de heffingskorting. Met al deze uitkomsten nemen de kosten van de energierekening flink toe.

Wil je precies weten wat een energietarief inhoudt? Klik dan op de link om naar een artikel te gaan met informatie hierover.

belasting verplaatsen naar het bedrijfsleven

Als het aan Groenlinks en SP ligt, wordt het de hoogste tijd om de hoge energiebelastingen, die nu de consument betaalt op zijn rekening, te verplaatsen naar het bedrijfsleven. Zo betalen zij minder belasting, maar vervuilen zij wel het milieu het meest. Minister Wiebes kan dit wel begrijpen, maar ziet er niet potentieel in om dit uit te voeren. Hij is van mening dat als dit wordt doorgezet, de Nederlandse concurrentiepositie flink wordt verzwakt. Hij is wel van mening dat er beter onderzoek moet worden uitgevoerd naar wat de effecten zijn van de lastenverzwaring op de lagere inkomens.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om nu al over te stappen van energieaanbieder om zo hoge kosten te voorkomen. Wij hebben daarom voor jou een vergelijker met de allerbeste deals speciaal voor u. Vergelijk energie en bespaar enorm veel geld. Succes!

energietarief
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energietarieven