Hoe werkt een onafhankelijke energievergelijker precies?

Na veel onderzoeken over de Nederlandse energiemarkt is er naar buiten gekomen dat 13,2 procent van de Nederlandse consumenten in 2014 is overgestapt naar een andere energieaanbieder. De afgelopen jaren is dit percentage veelvuldig gestegen. Wat dit in 2014 wel inhield was dat 86,8% het naliet om op de energiekosten te besparen. Maar als je gaat vergelijken wil je natuurlijk wel gebruik maken van een onafhankelijke energievergelijker zodat je zeker weet dat je een eerlijke prijs betaald.

Gebruik de beste onafhankelijke energie
vergelijker uit 2018

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

100% onafhankelijk energie vergelijken

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

Energievergelijker & overstappen

Vandaag de dag zijn er nog steeds redenen waarom consumenten niet over zouden stappen naar een andere energieleverancier. Veel consumenten ervaren een overstap naar een andere aanbieder vaak als een administratieve warboel en een tijdrovende klus.

De aanname dat er iets mis gaat is snel gemaakt. Overstappen naar een andere energie aanbieder met een onafhankelijke energievergelijker is erg overstappen alles behalve moeilijk en tijdrovend, de aanbieder regelt namelijk alles voor je.

Wij willen dat het percentage overstappers in Nederland alleen maar hoger wordt, zo pak je als consument namelijk het meeste voordeel. Om deze reden hebben we alle zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van alle energieaanbieders op een rijtje gezet.

Keurmerk onafhankelijke energievergelijkers

Er is nog steeds geen speciaal en erkend keurmerk voor onafhankelijke energievergelijkers. Dit houdt niet in dat alle vergelijking sites malafide praktijken uitvoeren, integendeel, ze staan namelijk onder toezicht van het ACM (Autoriteit Consument & Markt). Hier bovenop heb je ook nog andere keurmerken waardoor je zeker bent van een veilige vergelijker voor energie, je kunt hierbij denken aan het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

gasverbruik 2017
energieverbruik daling

Aandachtspunten onafhankelijk vergelijken

We begrijpen goed dat het lastig is om juiste energie aanbieding te kiezen tussen alle energieaanbieders in Nederland, bovendien zijn er ook wat zaken die extra aandacht verdienen. Maar waar moet je precies op letten tijdens het vergelijken van energie? Naar onze mening moet een onafhankelijke energievergelijker aan bepaalde zaken moet voldoen, lees snel verder en kom achter de belangrijkste aandachtspunten.

Wanneer je een vergelijking doet zul je prijzen tevoorschijn zien komen, dit kunnen maand en jaarprijzen zijn. Het belangrijkste is dat alle getoonde prijzen inclusief alle kosten worden getoond.

  • Hierbij rekenen we dus ook de kosten voor vastrecht, energiebelastingen en het netbeheer.
  • Je zult geen problemen ervaren met je gas en elektriciteit tarieven, in tegenstelling met telefonische verkoop van energie.
  • De tarieven worden door de energie aanbieder zelf bevestig door middel van een e-mail. Kijk dus goed naar de afzender van de mail.

Een goede en onafhankelijke vergelijker toont het aanbod van zoveel mogelijk Nederlandse energie aanbieders. In Nederland hebben we te maken met 35 verschillende aanbieders, de beste vergelijking komt tot stand met zoveel mogelijk aanbieders. 

Trekt een energie vergelijker niemand voor?

Je kunt een energie vergelijker niet onafhankelijk noemen wanneer ze samenwerkingen aangaan met specifieke energieaanbieders.

Het is natuurlijk geen eerlijke vergelijking meer wanneer er een aanbieder wordt voorgeschoteld. Een onafhankelijke energie vergelijking is dan ook zo transparant en eerlijk als mogelijk.

Een vergelijker mag wel een goede aanbieding bijvoorbeeld omlijnen maar mag jou nergens in een richting van een aanbieder drukken, het is in het volle belang van de consument.

Hoe verdient een energie vergelijker?

Je zult je wellicht afvragen hoe een energie vergelijker dan zijn geld verdient, ze doen het toch niet gewoon voor de lol? Een energie vergelijker krijgt een vergoeding voor elke klant die ze aanleveren, deze vergoeding is bij iedere aanbieder ongeveer hetzelfde.

Wij willen u op het hart drukken dat wij geen enkele energie aanbieder voortrekken, dit is bovendien niet mogelijk door een gecontroleerde samenwerking met een affiliate netwerk.

Je zult bij ons dus ook geen push naar een bepaalde energie leverancier tegenkomen en je zult al helemaal geen oneerlijke tarieven ontvangen waarmee gesjoemeld is. Alles is volledig eerlijk en transparant!

energieverbruik app
energieverbruik daling

Energie vergelijken is super makkelijk

We willen het nog even hebben over een kort stukje dat we met je hebben besproken over het overstappen naar een andere energieaanbieder. Zoals u weet is ongeveer 15% van de Nederlandse consumenten in 2014 overgestapt naar een andere aanbieder, in principe is dit best weinig. Dit lage percentage is tegenwoordig sterk gestegen maar nog steeds stapt niet iedere consument jaarlijks over.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de consument denkt dat er een hele rompslomp ontstaat bij de overstap naar een andere aanbieder, integendeel, het overstappen naar een andere energie aanbieder is anders dan je bijvoorbeeld gewend bent bij verzekeren. De energie leverancier levert jou namelijk een geheel gratis overstapservice.

Doe de postcodecheck en vergelijk direct

Het enigste wat je moet doen is de postcodecheck invullen en kijken welke aanbieding het goedkoopst is. Houd in gedachte dat energie gewoon energie is, wij willen hiermee zeggen dat een aanbieder niet kan claimen dat zij ‘betere’ energie leveren. Het overstappen naar een andere energie aanbieder is vaak al geregeld binnen 3 minuten en kan u honderden euro’s op jaarbasis opleveren. Ook weten veel Nederlandse consumenten niet dat ze in de mogelijkheid zijn om ieder jaar gratis over te stappen.

Pak direct voordeel en kortingen

Door het enorme aanbod in Nederland willen alle leveranciers jou zo graag mogelijk als klant, ze kunnen immers niemand binnen halen op betere energie, wel op schonere energie. Maar ook dit biedt eigenlijk ieder aanbieder tegenwoordig aan. Om deze rede willen ze maar als te graag jouw overstapboete betalen, behaal nu je voordeel en maak de vergelijking voor jouw adres!

“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Begin nu met het vergelijken van alle energie