Overname NLE door budget energie goedgekeurd door Brussel!

Laatst is bekend geworden dan Budget Energie de Nederlandse Energie Maatschappij over mag nemen. De goedkeuring van is gekomen van de Europese commissie, die dit heeft besloten. Zij zijn van mening dat er door de overname een bescheiden marktpositie ontstaat.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Overname

Begin dit jaar werd het nieuws bekend dat Budget Energie de Nederlandse Energie Maatschappij zou overnemen. Hierdoor zal Budget energie de op drie na grootste leverancier van energie worden in Nederland. Samen zijn ze goed voor 600.000 klanten en een omzet van ongeveer 700 miljoen euro.

Ondanks dat NLE nu onder Budget Energie zal vallen, zal het bedrijf wel zijn eigen imago behouden. Dit houdt in dat klanten die momenteel een contract hebben bij NLE, niks ervan zullen merken. De aandelen zullen allemaal in handen komen van Nuts groep, die eigenaar is van Budget Energie. Welk bedrag er hiermee gemoeid is is niet naar buiten gebracht.

overname nle
overname budget energie

Goedkeuring van de Europese commissie.

Omdat het voor de klanten belangrijk is dat er op de energiemarkt geen oneerlijke concurrentie ontstaan, hebben ze in Brussel wel gekeken naar waar de overname toe zou leiden. Nadat dit onderzocht is, zijn ze daar tot de conclusie gekomen dat de overname geen problemen zal opleveren binnen de huidige markt. Dit komt doordat de omvang van de bedrijven samen niet groot genoeg is om echt een verschil te maken. Op dit moment hebben ze samen ongeveer 600.000 klanten, waarmee ze nog niet aanreiken bij de top 3 energie aanbieders namelijk: Nuon, Essent en Eneco.

Doorgroeien in de sector.

Nu deze overname eindelijk definitief is, kan Nuts group eindelijk zijn plannen proberen waar te maken. Waar ze nu 600.000 klanten hebben in Nederland en nog eens 100.000 in België, willen ze voor 2020 er 1 miljoen hebben. Om deze groei te kunnen realiseren hebben ze een hoop personeel nodig, waardoor het personeel van beide bedrijven kan aanblijven. Daarnaast wordt de wereld een stukje beter doordat Budget Energie groene energie levert.

Direct goedkoopste energie vergelijken? Klik dan op de button hieronder om direct te vergelijken! 

energie vergelijken
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie aanbieders!

Begin nu met het vergelijken van alle energie