Overstap zorgverzekeraar populairder dan overstap energieleverancier

nov 5, 2018 | Overstappen | 0 Reacties

nov 5, 2018 | Overstappen | 0 Reacties

ING heeft onlangs een onderzoek gehouden, waaruit is gebleken dat we in Nederland sneller overstappen van zorgverzekeraar dan dat we dat doen van een telefoonprovider of energieleverancier. Deze cijfers zijn naar boven gekomen na een rondvraag bij 53.500 mensen. De reden dat mensen willen overstappen van aanbieder verschilt per product. Lees snel verder als je meer wilt lezen over energie en overstappen.

Wat is er gebleken uit dit onderzoek van ING?

Gebleken uit dit onderzoek is dat 60 procent ongeveer wil overstappen van zorgverzekeraar, 55 procent op zoek is naar een nieuwe energieleverancier en 50% graag een andere mobiele telefoon provider wil.
De reden dat het hoogste aantal wil overstappen van zorgverzekeraar, heeft te maken met het feit dat je daarbij niet aan langjarige contracten vast zit. Mocht je een mobiel abonnement afsluiten of een energiecontract dan zit je meestal vast aan een meerjarig contract.

Overstappen en prijzen vergelijken

Daarnaast is uit het onderzoek naar voren gekomen, dat er tussen al deze mensen een hele andere prijsdrempel zit om over te stappen. Mocht je minder dan 100 euro kunnen besparen, dan zou ongeveer 30 procent van de geïnterviewde mensen overstappen van zorgverzekeraar.  Voor eenzelfde besparing op jaarbasis zou 25 procent overstappen naar een andere mobiele telefoonprovider, terwijl het bij de energiecontracten onder de 20 procent ligt, mochten ze minder dan 100 euro kunnen besparen.

Vaak kun je bij het vergelijken van energiecontracten wel meer dan 100 euro besparen, daarom kunt u hier in onze onafhankelijke vergelijker kijken welk contract het beste voor u is.

Overstappen van stroom leverancier

Tegenwoordig wordt gas en stroom steeds duurder, maar u kunt hier jaarlijks wel het meest op besparen. Mocht u contract bijna aflopen en heeft u nog geen nieuwe leverancier gevonden, dan kunt u op onze site alles vergelijken. Zo kunt u voordeel halen uit de welkomstpremies die andere leveranciers aanbieden en lagere tarieven vinden op u adres. Hiermee kunt u tot de beste keuze afgestemd op uw persoonlijke wensen komen, waardoor u wel meer dan 300 euro per jaar kunt besparen op uw energiecontract!

overstappen energieaanbieder
energie vergelijken

Handige & leuke Video’s

Overstappen van energieleverancier, bespaar veel geld!

De meeste mensen kiezen vaak voor zekerheid, en blijven trouw aan hun huidige energieleverancier. Vaak omdat ze te weinig weten over het overstappen naar een andere leverancier, of omdat ze denken dat ze nog steeds de goedkoopste tarieven hebben. Echter is dit vaak al...

De energierekening controleren is een lastig klusje

De maandelijkse lasten betalen is soms een best vervelend klusje. Het is fijn als je er niet op hoeft te letten natuurlijk maar het is nog prettiger als je er 100% op kunt vertrouwen dat de afgeschreven bedragen ook kloppen. Je energierekening controleren is daarom...

Ieder jaar overstappen, is dat het voordeligst?

Het overstappen naar de beste energieleverancier wordt tegenwoordig nog vaak gezien als iets wat veel tijd in beslag neemt en moeilijk is. Integendeel, overstappen is zeer gemakkelijk en kan snel gebeuren. Maar is ieder jaar overstappen wel voordelig? Steeds meer...