Overstappen naar een andere energieleverancier? Lees hier hoe het precies werkt

 

Altijd 100% onafhankelijk advies, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

U vergelijkt en stapt over via onze vergelijker.

U krijgt altijd 14 dagen de tijd om rustig na te denken over uw overstap.

Uw lopende contract wordt opgezegd en u geeft uw huidige meterstanden door.

Uw overstap is voltooid en de levering van energie gaat van start.

Overstappen Energie

Navigatie

Je leverancier voldoet aan je wensen, waarom zou je overstappen? Energie is een grote kostenpost en waarschijnlijk betaal je nu te veel. Als je al jaren bij dezelfde leverancier bent, loop je aantrekkelijke overstapkortingen mis.

Gemakkelijk overstappen en vergelijken

Vergelijk de beschikbare energieproducten en maak je keuze. Vraag het contract direct online aan. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd.

Zo kun je zorgeloos overstappen. Energie blijft gewoon beschikbaar, switchen is slechts een administratief proces. Je komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Waarom overstappen?

Vergelijken levert veel voordeel op

Een goede reden om te overstappen is om minder kosten te maken op de vaste lasten. Door elk jaar weer de nieuwe tarieven met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot een paar honderd euro per jaar te besparen, op alleen al de rekening.

Bekijk alle kortingen en acties

Via de vergelijkingstool kunt u ook meteen verschillende kortingsacties bekijken en welkomst tarieven zodat u nog goedkoper kunt instappen. Uiteraard zijn er nog meer redenen om over te stappen.

Op het moment dat u nu gebruik maakt van een vast tarief, dan wilt u wellicht overstappen naar een variabele tarief, en andersom kan het natuurlijk ook.

Er zijn verschillende soorten stroom

Ook zijn er een paar verschillende soorten stroom waaruit u kunt kiezen. Het kan goed zijn dat u door bepaalde overwegingen wilt veranderen van de stroom, en vervolgen wilt weten wat het goedkoopste tarief voor u is. Door het Overstappen energie is het mogelijk om direct in te zien welke maatschappij het goedkoopste voor jou is.

Een andere reden om over te stappen is vanwege het feit dat de energie tarieven continu veranderen tussen de verschillende maatschappijen. Doordat er veel concurrentie is moeten maatschappij hun prijzen om laag zien te krijgen zodat ze meer klanten krijgen.

U kunt al snel minder betalen

Dit kan voor u als voordeel uitpakken dat u een lager tarief heeft te betalen.

Deze veranderingen kunnen vaak plaatsvinden in een jaar, zo zijn er zelfs energie maatschappijen die wekelijks en/of dagelijks hun tarieven aanpassen, en door dan ook regelmatig te vergelijken bent u altijd op de hoogste van de beste tarieven, dankzij het overstappen energie.

Voordelen van overstappen

Je kunt op deze website zeer eenvoudig overstappen naar een andere energiemaatschappij die het voordeligst is voor u. Doordat de website 100% onafhankelijk is, krijg je altijd resultaten te zien met tarieven die zijn gebaseerd op uw verbruik.

Maak gebruik van de energie vergelijker

Op het moment dat u namelijk de vergelijker invult, moet u een paar gegevens invullen over het verbruik, het soort gas, de locatie waar u woont etc. Op basis van deze gegevens krijgt u te zien welke energie maatschappij het goedkoopste voor jou is.

Alle energieleveranciers op 1 plaats

Een ander voordeel is het feit dat alle energie-leveranciers van Nederland op 1 plek aanwezig zijn. Het is dus niet nodig voor u om verschillende vergelijkingswebsites af te gaan en het beste en goedkoopste aanbod voor u te vinden. Op deze website kunt u deze namelijk direct vinden.

Wat moet je echt weten?

Contracten van verschillende duur

Een goede tip die wij u mee kunnen geven is dat het bijna altijd mogelijk is om over te stappen. De kans bestaat namelijk dat u in het verleden nog nooit heeft overgestapt naar een andere energieleverancier.

Wanneer dit het geval bij u is, dan betekent dit dat er sprake is van een zogenaamde contract voor een onbepaalde tijd. Het is dan ook altijd mogelijk om deze per direct op te zeggen, en in zee te gaan met een nieuwe maatschappij.

Wel is het belangrijk om altijd rekening te houden met een opzegtermijn. Deze opzegtermijn is 30 dagen, maar bij sommige maatschappijen kan dit aantal minder of meer zijn.

Uiteraard is het belangrijk dat u niet twee verschillende aanbieders tegelijk heeft. Dit is totaal onnodig en kost dan ook alleen maar geld.

Gelukkig regelt de website ervoor dat deze overstap helemaal van zelf gaat en dat het oude abonnement pas verloopt op het moment dat het nieuwe abonnement in gaat.

U hoeft zich dan ook uiteraard geen zorgen te maken over het feit dat u een dag zonder gas, stroom, en/of licht, komt te zitten.

Sommigen hebben een contract met een energiemaatschappij voor een bepaalde duur. Bijvoorbeeld voor een half jaar, 2 jaar , 3 jaar etc. In dit geval is het mogelijk om ook eerder over te stappen, alleen moet er dan wel een boete betaalt worden.

De overstapboete kan hoog zijn

Deze overstapboete kan hoog oplopen en daarom raden wij altijd aan om pas te gaan vergelijken op het moment dat u aan het einde van het contract zit.

Boetes worden soms vergoed

Echter zijn er ook verschillende energieleveranciers die deze boete gedeeltelijk, en soms zelfs volledig, vergoeden. In dat geval is het natuurlijk verstandig om over te stappen.

Dus ook met een contract voor een bepaalde duur loont het zich zeker om regelmatig de tarieven te vergelijken op onze website.

Hoe werkt energie vergelijken precies?

Ga je energietarieven en -contracten met elkaar vergelijken, houd dan je oude energiecontract bij de hand. Je weet dan wat je momenteel betaalt, zodat je dit kunt vergelijken met de energiecontracten die de vergelijker toont. Geef in de vergelijker aan wat je persoonlijke verbruik is, op welke postcode je woont is en of je groene energie of grijze energie wilt afnemen. Om je overstap compleet te maken vul je vervolgens een overstapformulier in en je door jouw gekozen energieleverancier doet de rest.

Is overstappen moeilijk?

U hoeft helemaal niets meer te doen

Het overstappen werkt eigenlijk heel simpel, en dit is dan ook vrij snel gedaan. Ten eerst is het belangrijk om altijd de gegevens van het huidige contract bij de hand te hebben. Wanneer u namelijk weet wat voor stroom u nu heeft en hoeveel u verbruikt, kunt u op basis van uw persoonlijke gegevens makkelijker het beste aanbod vinden.

U vult de gegevens in

Nadat u vervolgens op de tweede pagina de postcode en het stroomvoorkeur heeft aangegeven krijgt u direct een overzicht te zien van het overstappen met de goedkoopste energiemaatschappij voor u.

U kunt vervolgens makkelijk overstappen

Nadat u een goede aanbieding hebt gezien, en besluit om te overstappen, kan dit zeer eenvoudig door op de overstap knop te klikken. Wanneer u dit eenmaal hebt gedaan zal de energieleverancier ervoor zorgen dat het overstappen van energiecontract automatisch gebeurt.

Er is dan ook verder niks wat u hoeft te doen. Daarnaast krijgt u altijd een bedenktijd van 14 dagen, waarin het mogelijk is om het nieuwe contract volledig op te zetten. Het aanbod van contracten wordt continu geüpdate zodat u nooit meer teveel betaald voor uw energiecontract. Gemakkelijk, snel en onafhankelijk.

U ontvangt een bevestiging per mail

Nadat u nog een paar laatste gegevens hebt ingevuld, krijg u per mail een bevestiging van het nieuwe energiecontract.

Het overstappen Energie wordt op dit moment dat verzorgd door de Nog Veel Minder Energie Makelaar en binnen een zeer korte tijd kunt u al genieten van het nieuwe contract, met de gunstige tarieven.

Wij regelen alles voor u, vergelijken moet gemakkelijk zijn en u hoeft zelf dan ook geen actie te ondernemen en/of onnodig veel gegevens in te vullen.

Waarom Nog Veel Minder Energie Makelaar?

De website heeft als voordeel dat het volledig objectief en ook helemaal onafhankelijk is.

Sommige vergelijkingswebsites hebben namelijk speciale banden met diverse maatschappijen waardoor zij een extra beloning krijgen als ze een klant doorverbinden naar een bepaalde maatschappij.

De maandelijkse bedragen kunnen verschillen

Het bedrag dat u dadelijk per maand moet betalen voor het nieuwe contract, blijft dan ook gewoon hetzelfde, mits het uiteraard een vast contract is. Bij een variabele contract kunnen de energiekosten per maand verschillen.

Helemaal gratis en onafhankelijk

Het vergelijken op de website is daarnaast ook helemaal gratis en u hoeft dan ook geen geld te betalen om gebruik te kunnen maken van deze vergelijkingswebsite.

Ook zijn al uw persoonlijke gegevens helemaal veilig bij de website en worden alle gegevens en alle data altijd goed beveiligd. Daarnaast verkoopt de Nog Veel Minder Energie makelaar ook geen gegevens door van klanten, aan anderen.

Altijd 14 dagen bedenktijd na overstap

De looptijd in de gaten houden

Op het moment dat u via de website een nieuw contract/ abonnement bent begonnen is het belangrijk om te weten dat u 14 dagen te tijd heeft om te beslissen of deze beslissing wel of niet goed was. Vind u het toch niks, dan heeft u altijd de mogelijkheid om het contract op te zeggen.

Geen rompslomp en oneindige mailtjes

Na het begin van een nieuw contract krijgt u dan ook niet oneindig veel mailtjes en informatie binnen met verschillende gegevens die u zelf moet regelen. Nee, de website zorgt ervoor dat er een goed contact word gehouden met de nieuwe en oude energieleverancier, en dat op de juiste datum het nieuwe contract ingaat. 

Hierdoor hoeft u zelf niet alle gegevens bij de hand te houden en is het ook niet nodig om zelfstandig de energiemaatschappijen op te bellen om alles te regelen.

Verschillende looptijden

Het is erg belangrijk dat u altijd goed let op de looptijd van het tarief. Op de website worden dan ook contracten aangeboden met verschillende looptijden.

Boetes? Kies een contract met onbepaalde tijd

Wanneer u liever geen boetes wilt betalen, raden wij aan te kiezen voor een contract met een onbepaalde looptijd. Let daarnaast ook goed op het soort type tarief en bedenk welke het beste voor u is.

Simpel vergelijken en binnen 10 minuten tot 350 per jaar besparen

Overstappen zonder ook maar 1 vinger uit te steken. Geen gedoe.

Altijd netjes 14 dagen de tijd om rustig na te denken over uw overstap.

U profiteert van exclusieve acties en kortingen en gaat slim besparen.

Vergelijken

Bereken energieverbruik

Energieprijzen vergelijken

Alle informatie energieaanbieders

Wat is de beste energieaanbieder

Contact

Bel: 011 1100 888

Whatsapp: 06 12345678

E-mail: Mail ons

Chat: rechtsonder

Navigatie

Handige linkjes

Contact

Bereken energieverbruik

Energieprijzen vergelijken

Alle informatie energieaanbieders

Wat is de beste energieaanbieder

Bel: 011 1100 888

Whatsapp: 06 12345678

E-mail: Mail ons

Chat: rechtsonder