Overstappen Energie echt makkelijk maken en jaarlijks €350 besparen in 3 minuten?

Altijd 100% onafhankelijk overstappen van energie, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en altijd gratis gebruik maken van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Altijd 100% onafhankelijk overstappen van energie.

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken.

Laagste prijs, alle aanbieders willen jou dolgraag als klant. 

Jou persoonlijke premie in een paar klikken.

Overstappen Energie

Je leverancier voldoet aan je wensen, waarom zou je overstappen? Energie is een grote kostenpost en waarschijnlijk betaal je nu te veel. Als je al jaren bij dezelfde leverancier bent, loop je aantrekkelijke overstapkortingen mis.

Gemakkelijk overstappen en vergelijken

Vergelijk de beschikbare energieproducten en maak je keuze. Vraag het contract direct online aan. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd.

Zo kun je zorgeloos overstappen. Energie blijft gewoon beschikbaar, switchen is slechts een administratief proces. Je komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Vergelijken levert veel voordeel op

Een goede reden om te overstappen is om minder kosten te maken op de vaste lasten. Door elk jaar weer de nieuwe tarieven met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot een paar honderd euro per jaar te besparen, op alleen al de rekening.

Energieleveranciers op 1 plaats

Een ander voordeel is het feit dat alle energie-leveranciers van Nederland op 1 plek aanwezig zijn. Het is dus niet nodig voor u om verschillende vergelijkingswebsites af te gaan en het beste en goedkoopste aanbod voor u te vinden. Op deze website kunt u deze namelijk direct vinden.

Maak gebruik van de energie vergelijker

Op het moment dat u namelijk de vergelijker invult, moet u een paar gegevens invullen over het verbruik, het soort gas, de locatie waar u woont etc. Op basis van deze gegevens krijgt u te zien welke energie maatschappij het goedkoopste voor jou is.

Bekijk alle kortingen en acties

Via de vergelijkingstool kunt u ook meteen verschillende kortingsacties bekijken en welkomst tarieven zodat u nog goedkoper kunt instappen. Uiteraard zijn er nog meer redenen om over te stappen.

Op het moment dat u nu gebruik maakt van een vast tarief, dan wilt u wellicht overstappen naar een variabele tarief, en andersom kan het natuurlijk ook.

Waarom overstappen van energie?

Door ieder jaar over te stappen van energie kun je heel gemakkelijk voordeel pakken op de maandelijkse vaste lasten. Energieleveranciers hebben met veel veranderingen te maken en stunten daarom met lage tarieven die dagelijks kunnen veranderen.

Jaarlijks overstappen levert veel op

Door regelmatig te vergelijken en jaarlijks over te stappen kunt u jaarlijks wel 350 euro besparen. Zeker als je rekening houdt met alle welkomstkortingen die tegenwoordig worden weggegeven. Alleen nieuwe klanten die overstappen hebben recht op deze korting waardoor jaarlijks overstappen bijna altijd loont.

Kun je altijd overstappen van energie?

Dat ligt aan je contract, als je een contract hebt voor onbepaalde tijd of een vrij opzegbaar contract dan kun je overstappen van energie op elk moment. Als je echter een contract hebt voor bepaalde tijd geldt dat je moet wachten tot het contract is afgelopen.

Als je het contract toch opzegt voor de einddatum, dan kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. De hoogte van deze rekening is afhankelijk van het aantal afgesloten producten en de resterende looptijd van het energiecontract. Zeker bij zakelijke energie moet je hier goed op letten.

Binnen deze periode zijn energieleveranciers wettelijk verplicht om het nieuwe contract pas te in te laten gaan op het moment dat het oude energiecontract verlopen is. Op deze manier stap je gemakkelijk boetevrij over!

De overstapboete kan hoog zijn

Deze overstapboete kan hoog oplopen en daarom raden wij altijd aan om pas te gaan vergelijke op het moment dat u aan het einde van het contract zit.

Boetes worden soms vergoed

Echter zijn er ook verschillende energieleveranciers die deze boete gedeeltelijk, en soms zelfs volledig, vergoeden. In dat geval is het natuurlijk verstandig om over te stappen. Dus ook met een contract voor een bepaalde duur loont het zich zeker om regelmatig de tarieven te vergelijken op onze website.

Wie kan er van energie overstappen?

Iedereen kan in principe overstappen van energie. Er zijn echter wel een paar uitzonderingsgevallen.

Uitzondering 1

Als je huis bijvoorbeeld verwarmd wordt door stadswarmte is het niet mogelijk om een gascontract af te sluiten.

Deze stadsverwarming zorgt er voor dat een blok huizen volledig wordt verwarmd met een aansluiting. In zo’n geval is het alleen mogelijk om een eigen leverancier te kiezen voor stroom.

Uitzondering 2

Het kan ook zijn dat je een woning huurt waarbij de huurkosten inclusief energie zijn. De huurbaas heeft een energiecontract afgesloten je kan niet zelf beslissen of je wil overstappen van energie.

Het is wel mogelijk om de energievergelijker te gebruiken om te kijken of de prijs die je voor energie betaalt overeenkomt met het vermiddelde verbruik dat jij hebt. Wellicht wil de huurbaas dan wel een overstap maken.

“Prima informatie en site.Het was heel eenvoudig om over te stappen, in 4 minuten was ik klaar. Ik stap voortaan ieder jaar op deze manier over.”

Gemakkelijk verschillende leveranciers te vergelijken in soort stroom en kosten. Ook met overstappen wordt alles wordt voor je geregeld!”

Je krijgt direct alle vergelijkende prijzen te zien, zodat het meteen duidelijk is wat de verschillen in kosten tussen leveranciers zijn. Even mijn persoonlijke gegevens invullen en het is al geregeld. Ideaal!”

“Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken. Heel makkelijk om direct over te stappen. Snel support reactie als nodig. Ik blijf op deze manier overstappen, door alle cashbacks levert me dat al snel meer dan 250 euro per jaar op met 5 minuutjes werk. Top!

Hoe werkt energie overstappen precies?

Ga je energietarieven en -contracten met elkaar vergelijken, houd dan je oude energiecontract bij de hand. Je weet dan wat je momenteel betaalt, zodat je dit kunt vergelijken met de energiecontracten die de vergelijker toont. Geef in de vergelijker aan wat je persoonlijke verbruik is, op welke postcode je woont is en of je groene energie of grijze energie wilt afnemen. Om je overstap compleet te maken vul je vervolgens een overstapformulier in en je door jouw gekozen energieleverancier doet de rest.

Is energie overstappen moeilijk?

Het overstappen werkt eigenlijk heel simpel, en dit is dan ook vrij snel gedaan. Ten eerst is het belangrijk om altijd de gegevens van het huidige contract bij de hand te hebben. Wanneer u namelijk weet wat voor stroom u nu heeft en hoeveel u verbruikt, kunt u op basis van uw persoonlijke gegevens makkelijker het beste aanbod vinden.

U vult de gegevens in

Nadat u vervolgens op de tweede pagina de postcode en het stroomvoorkeur heeft aangegeven krijgt u direct een overzicht te zien van het overstappen met de goedkoopste energiemaatschappij voor u.

U kunt vervolgens makkelijk overstappen

Nadat u een goede aanbieding hebt gezien, en besluit om te overstappen, kan dit zeer eenvoudig door op de overstap knop te klikken. Wanneer u dit eenmaal hebt gedaan zal de energieleverancier ervoor zorgen dat het overstappen van energiecontract automatisch gebeurt.

Altijd 14 dagen bedenktijd, u hoeft niets te doen

Er is dan ook verder niks wat u hoeft te doen. Daarnaast krijgt u altijd een bedenktijd van 14 dagen, waarin het mogelijk is om het nieuwe contract volledig op te zetten. Het aanbod van contracten wordt continu geüpdate zodat u nooit meer teveel betaald voor uw energiecontract. Gemakkelijk, snel en onafhankelijk.

U ontvangt een bevestiging per mail

Nadat u nog een paar laatste gegevens hebt ingevuld, krijg u per mail een bevestiging van het nieuwe energiecontract. Het overstappen Energie wordt op dit moment dat verzorgd door de Nog Veel Minder Energie Makelaar en binnen een zeer korte tijd kunt u al genieten van het nieuwe contract, met de gunstige tarieven.

Waarom overstappen via NogVeelMinder Energie Makelaar?

Uiteraard is het belangrijk dat u niet twee verschillende energie aanbieders tegelijk heeft. Dit is totaal onnodig en kost dan ook alleen maar geld. Gelukkig regelt de website ervoor dat deze overstap helemaal van zelf gaat en dat het oude abonnement pas verloopt op het moment dat het nieuwe abonnement in gaat.

Volledig onafhankelijk

Sommige vergelijkingswebsites hebben namelijk speciale banden met diverse maatschappijen waardoor zij een extra beloning krijgen als ze een klant doorverbinden naar een bepaalde maatschappij. Het vergelijken op de website is daarnaast ook helemaal gratis en u hoeft dan ook geen geld te betalen om gebruik te kunnen maken van deze vergelijkingswebsite.

Veilig overstappen zonder gedoe

Ook zijn al uw persoonlijke gegevens helemaal veilig bij de website en worden alle gegevens en alle data altijd goed beveiligd. Daarnaast verkoopt de Nog Veel Minder Energie makelaar ook geen gegevens door van klanten, aan anderen.

Op het moment dat u via de website een nieuw contract/ abonnement bent begonnen is het belangrijk om te weten dat u 14 dagen te tijd heeft om te beslissen of deze beslissing wel of niet goed was. Vind u het toch niks, dan heeft u altijd de mogelijkheid om het contract op te zeggen.

Geen rompslomp en oneindige mailtjes

Na het begin van een nieuw contract krijgt u dan ook niet oneindig veel mailtjes en informatie binnen met verschillende gegevens die u zelf moet regelen. Nee, de website zorgt ervoor dat er een goed contact word gehouden met de nieuwe en oude energieleverancier, en dat op de juiste datum het nieuwe contract ingaat.

Hierdoor hoeft u zelf niet alle gegevens bij de hand te houden en is het ook niet nodig om zelfstandig de energiemaatschappijen op te bellen om alles te regelen.

Simpel vergelijken en binnen 10 minuten tot 350 per jaar besparen

i

Snel & gemakkelijk overstappen zonder ook maar een vinger uit te steken

Altijd netjes 14 dagen de tijd om rustig na te denken over uw overstap.

R

U profiteert van exclusieve acties en kortingen en gaat slim besparen.

Wat je nog moet weten voordat je overstapt van energie

Zoals eerder besproken is het dus mogelijk om ieder jaar opnieuw over te stappen van energieleverancier. Kijk wel altijd goed naar de duur van je energiecontract.

  • Je zult nooit worden afgesloten tijdens het overstappen. Je hebt thuis altijd energie, het overstappen van energie is tegenwoordig niets meer dan een administratieve handeling. Je merkt er thuis helemaal niets van.
  • Het energie overstappen is volledig gratis. Je betaalt geen kosten aan de energieleverancier of aan ons. De contracten van je huidige en nieuwe energieleverancier sluiten naadloos op elkaar aan na de overstap.
  • Er is eigenlijk vrijwel geen verschil tussen energie. De energielevering zal altijd even goed functioneren ongeacht naar welke energieleverancier je overstapt.
  • Op het moment dat je de huidige meterstanden hebt doorgegeven aan de nieuwe energieleverancier wordt er een eindrekening gebaseerd op de doorgegeven meterstanden. De nieuwe leverancier stuurt deze door naar de huidige leverancier.

Hoe werkt dat meterstanden doorgeven?

Als je overstapt gaat je nieuwe energieleverancier waarschijnlijk vragen naar de meterstanden. Als je deze niet doorgeeft maakt de leverancier namelijk zelf een inschatting op basis van het historische energieverbruik in je huidige woning.

We raden aan om altijd zelf meterstanden op te schrijven zodat je deze bij de hand hebt als er naar gevraagd wordt. Daarbij is het natuurlijk fijn om zelf te kunnen controleren of de inschattig van de leverancier helemaal klopt.

 

Wat wij doen om energie overstappen leuk te maken

Wij zorgen er voor dat alle energieleveranciers scherpe tarieven aanbieden en goede welkomstkortingen geven. Je kunt via onze vergelijker alle leveranciers bekijken met aangepaste filters die van toepassing zijn op jouw situatie of wensen.

Zodra je wil overstappen sturen wij een aanmelding door naar de energieleverancier. Daarna ontvang je direct een mail om je aanvraag te bevestigen.

Altijd 14 dagen bedenktijd

Je hebt altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Dit is geregeld in de Nederlandse wet en deze bedenktijd gaat in zodra je een bevestiging krijgt van de nieuwe energieleverancier. Let op: deze 14 dagen bedenktijd worden gezien als 14 kalenderdagen waardoor weekenden en feestdagen meetellen. Als je afziet van het gekozen contract kun je zonder reden annuleren.

Contract opzeggen bij het energie overstappen

Als je van energie overstapt hoef je het oude contract niet zelf op te zeggen bij de energieleverancier. Dat wordt automatisch geregeld, je hoeft dus alleen nog maar een energiecontract uit te zoeken en de rest is geregeld. Zonder iets te merken bespaar je zomaar honderden euro’s per jaar, makkelijker kan het bijna niet.

Maak je gebruik van een slimme meter?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen thuis een slimme meter. Dat maakt dingen nog gemakkelijker want deze geven automatisch door wat de meterstanden zijn. Leveranciers kunnen van afstand deze meterstanden uitlezen.

Als je er voor zorgt dat de energieleverancier bij ingang van je contract de meterstanden kunnen uitlezen geeft dat je de mogelijkheid om tussendoor het verbruik te checken. Daardoor kun je eventueel je termijnbedrag aanpassen.

Direct energie overstappen in 3 minuten