Overstappen van energieleverancier | Lees er hier alles over!

De meeste mensen kiezen vaak voor zekerheid, en blijven trouw aan hun huidige energieleverancier. Vaak omdat ze te weinig weten over het overstappen naar een andere leverancier, of omdat ze denken dat ze nog steeds de goedkoopste tarieven hebben. Echter is dit vaak al niet meer het geval en betalen ze zelfs te veel, je dat zie je goed.

Het grote deel van de mensen betaal te veel voor hun energie, dat is natuurlijk zonde van het geld. Niemand wilt tenslotte teveel betalen. Het is zelfs door de autoriteit Consument en Markt bevestigt dat het veranderen van energieleverancier je honderden euro’s per jaar kunnen schelen. Dit zijn toch leuke bedragen om in je zak te houden, voor bijvoorbeeld je vakantie!

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste overstap tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Overstappen van energiemaatschappij is altijd mogelijk

Vele denken dat ze in ingewikkelde contracten zitten en dat ze niet zomaar kunnen overstappen. Het tegendeel is echter waar, in Nederland heb je het recht om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Dit houdt in dat je ieder jaar opnieuw kunt kijken naar welke leverancier de beste prijs aanbiedt in jouw situatie, ideaal toch?

Loopt die af? Overstappen!

Loopt je contract nou over 2 maanden af, en heb je nog geen nieuw contract afgesloten en vormt het seizoen voor u ook geen problemen? Dan is het zeker een tip om over te stappen, je kan dan zeker geld besparen namelijk. Blijf hierna altijd kijken naar mogelijkheden om over te stappen, want dan bespaart u het meest.

Er kunnen namelijk nog altijd goedkopere aanbiedingen liggen. Overstappen is simpel en snel geregeld. Je regelt zo met een paar muisklikken je volledige overstap. Lijkt je het vergelijken nou nog lastig? Lees dan vooral verder, er is nog veel meer informatie te vinden hier op het gebied van energieleveranciers. 

Verlengen van jouw energiecontract kan natuurlijk ook wanneer je tevreden bent met jouw huidige situatie, wil je meer lezen over of dit een slimme keus is? Klik dan op de link.

overstappen energieleverancier
op tijd overstappen

Wees op tijd met overstappen

We zien het vaak gebeuren dat mensen geïnteresseerd zijn om te overstappen van energieleverancier omdat dit veel voordeliger is voor hun. Hierbij zien we met regelmaat dat mensen niet in de gaten hebben dat hun huidige energiecontract al bijna helemaal afloopt.

Nadat je je hebt aangemeld voor een nieuw energiecontract heb je 14 dagen bedenktijd en een opzegtermijn van maximaal 30 dagen bij de huidige leverancier, dit is wettelijk verplicht en is bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Dit is ook de reden waarom een overstap een aantal weken duurt. We raden je daarom ook aan om je overstap alvast te regelen voordat je contract einde eraan komt. Zo voorkom je dat je de duurdere variabele tarieven voor onbepaalde tijd gaat betalen, en dus ontzettend veel geld kwijt bent. Dat willen we natuurlijk niet.

Te vroeg overstappen is ook niet goed

Sommige mensen denken slim te zijn door extra vroeg al over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit blijkt achteraf dan toch vaak tegen te vallen omdat er wel wat kosten tegenover staan. Op het moment dat je wilt overstappen, kijkt de nieuwe leverancier wanneer het huidige energiecontract afloopt. Als je kort voor de einddatum zit van je contract zal de leverancier die datum afwachten. Maar op het moment dat je al na een paar maanden na het ingaan van je contract overstapt, wordt je overstap zo snel en efficiënt mogelijk geregeld. Meestal krijg je dan een boete van je huidige energieleverancier en loop je de eventuele welkomstpremie mis.

Energieleveranciers maken gebruik van zogenaamde switch termijnen, iedere leverancier heeft andere termijnen. Dit zijn periodes waarin wordt gewacht tot je contract is afgelopen. De kortste switch termijn wat op dit moment mogelijk is, is op dit moment 75 dagen. Het is dan dus een verstandige keuzen om twee maanden voor het aflopen van je contract over te stappen.

Vergelijk en stap over op kwaliteit en prijs

Niemand wil teveel betalen voor iets, ook niet voor gas water of licht. Zoals we dat in Nederland altijd zo leuk zeggen. Op het gebied van energie liggen de prijzen vaak niet extreem veel uit elkaar, maar kan het op jaarbasis toch wel wat schelen. Dit is ook vaak niet het punt waar het om draait. Veel mensen betalen te veel omdat ze dit tarief al voor een langere tijd vast hebben staan, dit zijn voornamelijk de bedragen die wat boeiender zijn. Het kan namelijk over honderden euro’s op jaarbasis gaan, zoals we al eerder hebben vermeld.

De prijzen zijn de laatste jaren flink gedaald en dit zorgt ervoor dat veel mensen te veel betalen. Natuurlijk is niet alleen de laagste prijs voor gas en stroom belangrijk. Je wilt natuurlijk ook weten hoe het zit met de bijbehorende service van een energieleverancier. Het grootste deel van de mensen stapt vaak over via de website van een energieleverancier, terwijl ze via een vergelijkingssite een veel grotere kans hebben om een goede deal te maken.

Zonnepanelen meenemen met het overstappen?

Veel mensen hebben er in de loop van de jaren al voor gekozen om op verschillende manieren zelf energie op te wekken. Het grote deel hiervan heeft voor de manier gekozen waarbij zonnepanelen aan de pas komen, namelijk zonne-energie. Het is natuurlijk logisch dat mensen bij het overstappen van energieleverancier graag deze zonnepanelen willen behouden.

Het is tenslotte een investering geweest die zich waarschijnlijk over de loop van meerdere jaren moet terugverdienen in de energiekosten. Het is daarom ook bij bijna alle energieleveranciers mogelijk om zonnepanelen te gebruiken. Dit maakt de keuze voor een hoop mensen een stuk gemakkelijker.

Heb je moeite met het controleren van jouw energierekening? Klik dan snel op de link om hier meer informatie over te krijgen.

zonnepanelen overstappen
seizoenen

Hoe kan ik dan het beste overstappen met zonnepanelen?

Op het moment dat je kiest voor zonnepanelen wek je als het ware zelf energie op, deze energie wordt voor eigen gebruik gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om meer energie te generen via deze bronnen, dan je eigenlijk nodig hebt. Nee dit kan je dan niet even op internet verkopen, maar het wordt wel verrekend met je energiekosten. Dit systeem wordt ook wel salderen genoemd, voor alles wat je namelijk meer opwekt krijg je een terugleververgoeding exclusief energiebelasting. Het is daarom verstandig om je meterstanden met de laatste eindafrekening te vergelijken.

Kom je tot de conclusie dat je in de periode daarvoor meer heeft verbruikt dan dat je hebt opwekt, dan kan je zonder enige problemen overstappen van energieleverancier. Is dit het tegenovergestelde en heb je meer opgewekt als gebruikt? Dan is het verstandiger om af te wachten tot de volgende jaarafrekening.

Hebben de seizoenen invloed op het overstappen van energieleverancier?

Dit is toch wel een vraag die we vaak krijgen gesteld door mensen die het overwegen om over te stappen van energiemaatschappij. Het voorschotbedrag dat je iedere maand betaalt voor stroom en gas is een gemiddeld bedrag. In de winter verbruik je altijd meer dan waar je voor betaalt en in de zomer juist minder. Mocht het nou zijn dat je net na de wintermaanden overstapt en het best wel even duurt tot je je jaarrekening krijgt? Dan zou het kunnen dat je extra moet bijbetalen. Mocht je dit als vervelend ervaren, is het verstandiger om te wachten tot de volgende jaarrekening.

De seizoenen hebben dus wel degelijk invloed bij het overstappen naar een andere energieleverancier. De prijzen van de energie veranderen dus ook om de zoveel maanden dus het is altijd verstandig om dit bij te houden.

Vergelijken is altijd handig

De conclusie die we dus wel kunnen trekken, is dat het overstappen naar een andere energieleverancier zeker voordelen met zich mee kan brengen. Besparen is daarbij het meest belangrijk natuurlijk. Om dit zo optimaal te kunnen te doen zijn er tegenwoordig vergelijkers die het erg gemakkelijk voor je maken. Het vergelijken kan nooit kwaad en je bent er zeker van dat je het goedkoopste uit bent. Vergelijk energieleveranciers dus!

Heb je spijt van je energiecontract? Klik dan snel op de link om meer te lezen over de oplossing hiervan.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over overstappen!

Begin nu met het vergelijken van overstap tarieven