oxxio Review

Alle specificaties op één centraal punt
Vergelijk al het aanbod

Simpel vergelijken en binnen 10 minuten tot 350 per jaar besparen

Overstappen zonder ook maar 1 vinger uit te steken. Geen gedoe.

Altijd netjes 14 dagen de tijd om rustig na te denken over uw overstap.

U profiteert van exclusieve acties en kortingen en gaat slim besparen.

  • Service 50%
  • Service 50%
  • Service 50%
  • Service 50%

Contactgegevens Oxxio

Straatnaam 123

5821 AS Eindhoven

info@asr.nl

Top 3 stroom & gas pakketten in de vergelijker

Oxxio Review

Oxxio

De hele maatschappelijke discussie over het gebruik van duurzame middelen om energie op te wekken, heeft grote invloed op de energiemarkt. Deze energiemarkt is dan ook al jaren flink in beweging. Vooral vanaf 2004 toen de energiemarkt geliberaliseerd werd en particulieren hun eigen energieleverancier konden kiezen, zijn er flink wat nieuwe energieleveranciers bijgekomen.

Het bedrijf Oxxio, hoe gaan ze te werk?

Een van de nieuwe spelers op de energiemarkt is Oxxio. Overigens was men al bezig voordat de daadwerkelijke liberalisering van de energiemarkt had plaatsgevonden. Oxxio is opgericht in 2000, waarna het een gestage groei kende. In 2005 bestond het bedrijf uit drie verschillende merknamen, namelijk Energiebedrijf.com, Durion en het Britse bedrijf Centrica. Centrica was het ook die in 2005 Oxxio heeft overgenomen, om zo voet op Europese bodem te zetten.

Oxxio bleef zelfstandig opereren

Wel bleef Oxxio als een zelfstandig bedrijf opereren en nam het in 2007 de energieleverancier Go-energy over. In 2011 nam het Nederlandse energiebedrijf Eneco Oxxio over van Centrica en werd het weer een Nederlands bedrijf.

Ook nu weer blijft men een zelfstandig opererend bedrijf. Wel verhuisden ze naar het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Het bedrijf heeft een voortrekkersrol gespeeld in de implementatie van de slimme meter, waarvoor men in 2005 een eigen meetbedrijf oprichtte. De implementatie van deze eerste slimme meter, was een succes en ruim 30.000 klanten vroegen er één aan.

Gascentrale

Voor de levering van aardgas en elektriciteit, heeft het bedrijf in 2007 een contract afgesloten met een Amerikaanse stroomproducent Intergen voor de bouw van een eigen gascentrale in Rotterdam. Deze aardgascentrale kwam in 2010 gereed en hiervan kan men aan ongeveer 80% van de klanten energie leveren. Ook koopt men energie in door garanties van oorsprong op te kopen, zodat men naar eigen zeggen 100% groene energie aan de klanten kan leveren, die is opgewekt door Europese windcentrales.

Het energieaanbod van Oxxio

Omdat de energieprijzen nogal eens fluctueren is daar het aanbod van Oxxio ook op gebaseerd. Klanten kunnen een 1 jarige deal afsluiten, waarbij men de garantie heeft dat hun energieprijs voor een jaar lang vaststaat en niet onderhevig is aan prijsstijgingen. Maar een klant kan ook kiezen voor een langere periode. Het is mogelijk om de energieprijs voor 3 jaar vast te zetten, zodat men gegarandeerd drie jaar lang geen prijsverhogingen hoeft te verwachten. Ook belooft men lage prijzen op basis van groene windenergie.

Maar als een klant kiest voor wat meer risico dan is het ook mogelijk om een flexibel contract af te sluiten, waarbij variabele tarieven gelden, maar ook maandelijks opzegbaar is. De klant kan zo optimaal profiteren, wanneer de energieprijs ineens flink omlaag gaat.

Het risico van de klant ligt vooral bij het feit, dat de prijs ook kan stijgen en wanneer hij de prijs niet heeft vastliggen, zal hij meer moeten betalen. Het kan ook voorkomen dat de klant middels zonnepanelen zelf energie opwekt. Het overschot wat hij aan energie heeft kan hij terugleveren aan Oxxio, die de prijs daarvoor in mindering op de rekening brengt.

De slimme meter van Oxxio

Reeds in 2005 begon men met de introductie van de slimme meter. Dit was lang voor andere energieleveranciers hier mee startten en daarom mag Oxxio wel als voorloper voor de introductie van de slimme meter genoemd worden. Men heeft een eigen slimme meter geïntroduceerd, wat de klant enige voordelen kan opleveren. De slimme meter houdt de meterstanden zelf bij en hoeft deze meterstanden dus nooit meer door te geven. Hij moet hiervoor wel toestemming geven. Het is ook mogelijk om geen toestemming te geven, dan moet de klant dit zelf nog doen, maar dat is met de app niet zo moeilijk. De verbruiksgegevens worden door de slimme meter elk kwartier ingelezen, zodat de klant een volledig inzicht kan krijgen in zijn energieverbruik en daardoor zaken kan bijstellen.

Energiebuddy O.

Oxxio staat voor gebruikersgemak en heeft daarom de app energiebuddy O. uitgebracht. Vooral in combinatie met de slimme meter, kan de app, de klant voortdurend op de hoogte stellen van zijn energieverbruik. Met de app kunnen ook de meterstanden gemakkelijk doorgegeven worden. Daarnaast kan de klant live chatten met de app en informatie over zijn energieverbruik verkrijgen of vragen laten beantwoorden. Ook nota’s inzien kan heel gemakkelijk met de app, evenals het maandelijkse termijnbedrag wijzigen.

Vergelijk alle energie aanbieders

Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven

Navigatie

Handige linkjes

Contact

Bereken energieverbruik

Energieprijzen vergelijken

Alle informatie energieaanbieders

Wat is de beste energieaanbieder

Bel: 011 1100 888

Whatsapp: 06 12345678

E-mail: Mail ons

Chat: rechtsonder