Powerpeers review - Alles op één centrale plek

Misschien heeft u de energieleverancier Powerpeers al ooit eens voorbij zien komen in reclames of op televisie. Nog steeds zijn er veel Nederlanders, die nog niet weten wat voor energieaanbieder Powerpeers is. Powerpeers is een soort van marktplaats op het gebied van energie, en dan wel duurzame energie!

Op deze energie marktplaats komen verbruikers en opwekkers van duurzame energie bij elkaar. Wanneer u duurzame energie opwekt, dan kunt u zichzelf dus aanmelden bij Powerpeers.

Alle energieaanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

eneco aanbieder
 • Prijs diensten 70% 70%
 • Overstap Proces 80% 80%
 • Klanten Service 70% 70%
 • Bereikbaarheid 80% 80%

Contactgegevens Powerpeers 

020-220 23 00

1105 BE Amsterdam

Postbus 22214

Prijs producten: ⭐⭐⭐★★
Bereikbaarheid: ⭐⭐⭐⭐★
Klantenservice: ⭐⭐⭐★★
Overstap proces: ⭐⭐⭐⭐★
Energierekening: ⭐⭐⭐★★
Klachtenafhandeling: ⭐⭐⭐★

Powerpeers gaat voor een betere toekomst

We hebben hieronder voor u het stroometiket van Powerpeers neergezet, zo kunt u zien dat Powerpeers alleen gebruik maakt van 100% groene energie. Het is een nieuw energiebedrijf, die graag wil dat iedereen gebruik kan maken van duurzame energie. Dit door middel van het online platform van Powerpeers. Op de website van Powerpeers kunt u alle projecten inzien van het bedrijf om duurzame energie op te wekken.

 

Afnemer bij Powerpeers

Tevens is het zoals net gezegd, ook mogelijk om als afnemer uzelf te melden bij Powerpeers. U kunt namelijk kiezen waar u uw duurzame energie wilt afnemen, dit kan bij zonnepanelen van vrienden of familie, landelijke projecten en lokale projecten van Powerpeers. Het is een energiebedrijf dat valt onder het grote Vattenfall, dit is tevens ook het moederbedrijf van de welbekende energieleverancier Nuon. U kunt dus een goede service ontvangen door de vele jaren ervaring in de energiemarkt.

Overstap kortingen bij Powerpeers

Net zoals bij vele andere energieleveranciers kunt u een welkomstkorting ontvangen wanneer u overstapt naar Powerpeers. U kunt namelijk een korting bij Powerpeers ontvangen van maar liefst €200,00. Gas en stroom worden daarbovenop verrekend tegen een laag vast tarief. Zo bent u ervan verzekerd, dat u geen last heeft van onverwachte prijsstijgingen.

Naast deze korting komt Powerpeers met nog veel meer leuks, zo ben je verzekerd van groene energie en kunt u kiezen waar u uw groene energie wilt afnemen. Qua gas krijgt u de mogelijkheid om CO2-gecompenseerd aardgas te ontvangen in uw huishouden, dit is uiteraard beter voor ons klimaat. Overstappen is een eitje bij Powerpeers, meld uzelf aan en alles wordt door uw nieuwe energieaanbieder geregeld.

Waarom zou je kiezen voor energie aanbieder Powerpeers?

Dit is natuurlijk een vraag die veel Nederlanders zichzelf stellen als het om overstappen van energie aanbieder gaat. Welke energieleverancier is het best? En waarom zou ik specifiek voor deze energieleverancier kiezen? Wij hebben daarom hieronder in het kort uitgelegd, waarom u zou kunnen kiezen voor Powerpeers.

Zoals net gezegd is Power Peers een soort marktplaats op het gebied van energie. Power peers is dan ook de eerste die met dit concept om de hoek komt kijken in Nederland. Het is namelijk mogelijk om als afnemer en opwekker uzelf aan te melden om duurzame energie te verkrijgen. Als u zichzelf aanmeldt als opwekker, omdat u thuis zonnepanelen heeft, dan krijgt u de mogelijkheid om een community op te bouwen met familie, vrienden of onbekende mensen die uw duurzame energie afnemen. Zo weet u precies als afnemer waar uw duurzame energie vandaan komt en dat deze 100% duurzaam is.

Duurzaamheid is natuurlijk een belangrijk punt tegenwoordig voor energieleveranciers en zo vindt dus ook Powerpeers dit erg belangrijk. Naast het mooie van groene energie, biedt Powerpeers ook nog is mooie kortingen aan wanneer u ervoor kiest om over te stappen. U ontvangt namelijk een riante korting van maar liefst €200,00. Bij het overstappen regelt Powerpeers het gehele proces en hoeft u zich niet zorgen te maken over papieren en dergelijke. Al uw energiezaken kunnen geregeld worden via de online service van Powerpeers, zo heeft u altijd inzicht in uw energie verbruik.

Alle Powerpeers voordelen op een rijtje

 • U bent verzekerd van 100% duurzame Nederlandse opgewekte energie.
 • Geen last van onverwachte en vervelende prijsstijgingen door de lage vaste tarieven.
 • Uw gehele overstap naar Powerpeers wordt geregeld door Powerpeers zelf, zo heeft u geen last van saai papierwerk en belletjes.
 • Mogelijkheid om CO2-gecompenseerd gas te ontvangen in uw huishouden
 • Leuke welkomstkortingen van €200,00
 • Een energieaanbieder met veel ervaring door onderdeel te zijn van het grote bedrijf Vattenfall
 • Geweldige mogelijkheid om als opwekker van duurzame energie te leveren aan uw vrienden en familie

Hoe werkt overstappen bij Powerpeers?

Ons leek het handig om even uit te leggen, hoe het overstapproces naar Power Peers in zijn werking gaat. U krijgt bij ons de mogelijkheid om Power Peers te vergelijken met andere aanbieders in Nederland. U kunt hier aangeven hoeveel energie u verbruikt, weet u dit niet? Geen probleem, onze vergelijker heeft een handige schatter en postcode checker. Hierdoor wordt het mogelijk om uw jaarverbruik van uw energie in te schatten. Met deze informatie wordt vervolgens een speciale aanbieding voor u gemaakt.

Waar wil u energie afnemen?

Nadat u bent overgestapt naar Powerpeers wordt de vraag gesteld; waar wilt u uw duurzame energie afnemen? U moet dan een keus maken of u zichzelf aansluit bij een community om duurzame energie af te nemen, dit wordt later in het aanmeldproces nogmaals gevraagd zodat u geen snel overwogen keuze hoeft te maken.

Tevens is het ook mogelijk om jezelf aan te melden als opwekker. U kunt bij Powerpeers kiezen uit verschillende pakketten, zo kunt u kiezen voor een vast eenjarig energiepakket of een variabel maandelijks energiecontract. Wilt u profiteren van de korting van €200,00? Dan moet u kiezen voor een vast eenjarig energiepakket.

Invoeren persoonlijke gegevens

Wanneer u heeft vergeleken en kiest voor Powerpeers en uiteindelijk een community heeft gekozen, dan is het alleen nog nodig om wat meer persoonlijke gegevens in te voeren om het overstapproces te voltooien. Schrik niet, dit zijn gewoon basis gegevens die verplicht zijn om een overstap compleet te maken. Het gaat om gegevens zoals waar u woont, startdatum van uw contract, naam en uw betalingsgegevens. Ook kan u direct uw energie dashboard gereed maken door een account aan te maken. Als u dit allemaal heeft gedaan dan kunt u klikken op ‘bevestigen & overstappen’ om uw overstap compleet te maken.

Uit welke energiepakketten kan ik kiezen bij Powerpeers?

Powerpeers is qua energiepakketten wat anders als alle andere energieleveranciers. Zo kunt u bij Powerpeers kiezen uit twee voordelig geprijsde energiepakketten. U heeft net kunnen lezen dat u een welkomstkorting ontvangt, wanneer u kiest voor een vast eenjarig contract. Kiest u hiervoor dan ontvangt u dus een korting en geniet u van geweldige lage vaste tarieven voor uw energie. Geen last van onverwachte kosten door stijging van de energieprijzen. Na een jaar kunt u kiezen voor een verlenging of overstap naar een andere energie aanbieder.

Zit u liever toch niet vast aan een vast contract? Dan is het uiteraard mogelijk om ook te kiezen voor een variabel energiepakket bij Powerpeers. Kiest u hiervoor, dan zit u niet vast aan een contract en kunt u maandelijks opzeggen. Uit ervaring is dit vaak wel wat duurder. U betaalt met een variabel contract maandelijks uw energie tegen actuele energieprijzen. De korting die u ontvangt bij dit contract ligt nu op €10,00. U kunt in onze vergelijker handig deze twee soorten contracten met elkaar vergelijken.

1 Jaar Vast

 • Geen last van onverwachte prijsstijging door 12 maanden zekerheid.
 • Ontvang een riante welkomstbonus van €200,00.
 • Altijd verzekerd van 100% groene energie opgewekt in Nederland.

Variabel energiepakket

 • U zit niet vast aan een vast contract, energiecontract is namelijk maandelijks opzegbaar.
 • In vergelijking met een vast contract ontvangt u minder korting, maar €10,00.
 • Net zoals bij een vast contract, verzekerd van 100% groene energie opgewekt in Nederland.

Hoe moet ik een energiecontract bij Powerpeers opzeggen?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u uw energiecontract bij Powerpeers wilt opzeggen. Dit hoeft vaak niet gedaan te worden. Echter is het wel zo dat dit moet gebeuren, wanneer u gebruik maakt van een variabel energiecontract. Powerpeers kan namelijk niet aanvoelen of ruiken of u nog energie wilt ja of nee. Ook dient u aan te geven, dat u geen energie meer wilt ontvangen als u emigreert of gaat samenwonen. Contact opnemen kan gemakkelijk via de klantenservice of via de post.

Bij een overstap hoeft u niks te regelen, uw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat het overstapproces weer geheel geregeld wordt. Uw nieuwe energieleverancier licht Powerpeers in dat u bent overgestapt en onderling worden alle administratieve taken geregeld. Het enigste wat u hoeft te doen is het doorgeven van uw meterstanden, dit zodat Powerpeers een eindafrekening kan opstellen met uw verbruikte energie in deze contracttijd.

Energietarieven van Powerpeers in 2018-2019

Een van de belangrijke punten bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, is natuurlijk het energietarief wat u moet betalen. U kunt alle tarieven van Powerpeers inzien in onze handige energievergelijker, hier kunt u uw postcode invullen en energieverbruik om zo tot alle tarieven te komen. Alle tarieven worden vervolgens ook nog eens vergeleken met alle andere aanbieders in Nederland. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken bij het afsluiten van een energiecontract.

Klantenservice van Powerpeers

Vragen en opmerkingen van klanten zijn er altijd en daarom heeft Powerpeers een geweldige klantenservice opgezet. U kunt bij vragen of opmerkingen altijd contact opnemen met de klantenservice. Dit kunt u doen door middel van een telefoongesprek naar 020-220 23 00, u kunt dit nummer bellen op werkdagen tot 5 uur s’middags.

Als u een mailtje fijner vindt, dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met de klantenservice door middel van een mailtje naar: service@powerpeers.com. Ook maakt Powerpeers gebruik van social media zoals Facebook en Twitter, u kunt hier ook al uw vragen en opmerkingen voorstellen aan de klantenservice.

Vergelijken van energie aanbieder Powerpeers

We hebben het er al redelijk vaak over gehad, het vergelijken van Powerpeers op tarieven enzovoort. Zoals gezegd is het dus mogelijk om Powerpeers te vergelijken met alle andere energieleveranciers in Nederland. Zo kunt u alle energietarieven overzichtelijk langs elkaar leggen om zo een weloverwogen keuze te maken. Klik snel de functie aan om de vergelijker te gebruiken om direct het gehele aanbod in te zien!

powerpeers stroometiket

Verzekerd van 100% Nederlandse groene stroom 

We hebben hier links het stroometiket van energie aanbieder Powerpeers. Zo kun je zien dat er alleen gebruik wordt gemaakt van 100% groene stroom afkomstig uit Nederland. Zoals u kunt zien gebeurt dit door middel van zonnebronnen, windbronnen en waterbronnen. Powerpeers is dus CO2-vrij en veroorzaakt geen kernafval bij de opwekking van energie.

Betaalbaar CO2-gecompenseerd aardgas van Powerpeers 

Helaas komt er bij gasgebruik CO2 vrij, Powerpeers heeft hier een oplossing voor.

Wanneer u gebruik maakt van gas wat CO2 veroorzaakt, dan zorgt Powerpeers ervoor dat dit word gecompenseerd door wereldwijde projecten. Powerpeers maakt gebruik van uitstootrechten van het Gold Standard keurmerk.

powerpeers gas

Powerpeers Projecten over de wereld

Powerpeers organiseert projecten over de hele wereld om CO2 uitstoot terug te dringen, hieronder hebben we een aantal van deze projecten onder elkaar gezet.

– Windenergie op Aruba (drie windparken met een vierde in ontwikkeling)

– Windenergie in Taiwan (duurzame energieopwekking voor 30.000 gezinnen)

– Zonne-energie in China (jaarlijks 27 ton minder CO2 uitstoot)

zonne energie powerpeers

Biedt zelf opgewekte zonne-energie aan

Als opwekker van duurzame energie is Powerpeers de ideale energieaanbieder voor u. U kunt uw eigen opgewekte zonne-energie delen met andere mensen, vrienden en familie in Nederland.

Bovendien krijgt u hier een extra vergoeding voor. U krijgt €0,04 cent per opgewekte kWh die u levert aan andere mensen. Behaal een voordeel van ongeveer €50,- per jaar op uw energierekening door uzelf aan te sluiten als opwekker bij Powerpeers.

Pakketten van Powerpeers op een rijtje

Hier rechts ziet u een voorbeeld van een aantal pakketten van Powerpeers. Wil u direct alle pakketten zien van Powerpeers? Kijk dan snel in onze vergelijker door op de button te klikken. Vul uw gegevens in op de vergelijker en vergelijk direct alle tarieven met de pakketten van Powerpeers.

pakketten powerpeers

Pakketten van Powerpeers

Hierboven zien we een aantal pakketten van Powerpeers in de community Uden. Zo ziet u dat er te kiezen valt uit verschillende pakketten. Als afnemer en opwekker kan u zichzelf aansluiten bij de community in Uden. Samen zorgen we dan voor een groenere wereld.