Pure energie review - Alles op een rijtje

De race op de energiemarkt om als energieleverancier zo groen mogelijk te zijn, is volop bezig. Sinds een jaar of 10 zijn steeds meer energieleveranciers overstapt op het leveren van alleen nog maar groene energie.

Soms gebeurd dit op een bedenkelijke manier, door het opkopen van groencertificaten, waarbij de leverancier gewoon grijze stroom levert, maar toch groen is, omdat men groencertificaten van bedrijven opkoopt die deze verdiend hebben door groen te produceren.

Alle energieaanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 
  • Prijs diensten 60% 60%
  • Overstap Proces 80% 80%
  • Klanten Service 60% 60%
  • Bereikbaarheid 60% 60%

Contactgegevens Pure Energie

088 – 10 13 000

Hengelosestraat 569

7521 AG Enschede

Prijs producten: ⭐⭐⭐★★
Bereikbaarheid: ⭐⭐⭐★★
Klantenservice: ⭐⭐⭐★★
Overstap proces: ⭐⭐⭐⭐★
Energierekening: ⭐⭐⭐★★
Klachtenafhandeling: ⭐⭐⭐★★

 

Over Pure Energie

In de jaren 90 toen het begrip groene energie nog niet eens bestond, was Alfons Wispels er al mee bezig. Hij richtte een bedrijf Raedthuys Energie op. Hoewel niemand nog bezig was met groene energie, had Wispels toch het idee, dat dit wel eens de toekomst zou kunnen zijn en begon in 1995 zijn eerste windmolen te bouwen in Zeewolde.

Met behulp van crowdfunding kon hij met Raedthuys Energie al snel zijn windmolenpark uitbreiden met meerdere windmolens. Inmiddels heeft hij al ruim 70 windmolens en is druk bezig met het ontwikkelen van zonne-energie projecten. De energie die met deze windmolens wordt opgewekt wordt via het bedrijf Pure Energie aan de klanten geleverd en is daarmee een dochter van de Raedthuys groep.

De geleverde stroom van Pure Energie is voor 99% afkomstig uit windenergie uit de windmolens van hen. In Enschede heeft men een zonnepaneelpark gecreëerd, waar 1% van de geleverde stroom van afkomstig is. Het aardgas wat aan de klanten wordt geleverd is niet groen. Groene gas, ontstaat alleen uit biomassa, maar de productie van gas door biomassa staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Om het grijze gas toch te vergroenen, investeert men ter compensatie in Gold Standard certificaten van het Wereldnatuurfonds. Hiermee kan men dus gewoon het grijze gas leveren en ondertussen investeren in groene projecten en werkt men dus klimaatneutraal.

Het energiepakket van Pure Energie

Wanneer de klant op de op de website van Pure Energie zijn postcode en huisnummer invult, gezamenlijk met het (geschatte) verbruik, dan krijgt men een keuze uit drie energiepakketten voorgeschoteld, inclusief de maandelijkse prijs. In de prijs is een geschat bedrag aan belastingen opgenomen, zodat deze prijs zo dicht mogelijk bij de daadwerkelijke prijs blijft. De klant kan kiezen uit het eerste pakket, waarbij de maandelijkse prijs voor 1 jaar vast wordt gezet. Hierbij zal de klant geen last hebben van eventuele prijsstijgingen in dat jaar.

Het meest gebruikte pakket is het pakket waarbij de prijs voor 3 jaar vastgezet wordt. Dit is iets goedkoper dan het eerste pakket en dat komt omdat de klant wat langer aan het bedrijf gebonden is. Ook kan men een keuze maken voor een variabel pakket, waarbij er geen prijs vastgezet wordt. Hierbij neemt de klant een risico dat wanneer de prijs stijgt, de energierekening stijgt. Daarentegen kan de klant wel profiteren, wanneer de energieprijs daalt.

De geleverde energie is 100% van de windmolens van Pure Energie. Op de website van hen, staan alle windmolens vermeld met foto en informatie aan hoeveel huishoudens in de omgeving deze windmolen energie levert.

Zakelijke energie van Pure Energie

Ook kan Pure Energie energie leveren aan het bedrijfsleven. Men maakt onderscheidt in groot zakelijk voor grote bedrijven en klein zakelijk voor de kleinere bedrijven. Een belangrijk punt waar men bij de zakelijk markt op mikt is het gebruik van zonnepanelen.

Pure Energie kan deze bedrijven zonnepanelen leveren, zodat deze bedrijven hun eigen energie kunnen opwekken en daardoor flink kunnen besparen op de energienota. Ook kan het energie terugleveren, waarbij een bedrijf zelfs inkomen kan genereren.

Keurmerken die Pure Energie heeft verkregen

In 2014 heeft de Consumentenbond in zowel maart als december een groot onderzoek onder stroomleveranciers uitgevoerd. Hieruit bleek beide keren dat van alle energieleveranciers, Pure Energie het groenste was van allemaal. In 2015 werd er weer een dergelijk onderzoek uitgevoerd door de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Hivos en WNF en Greenpeace.

Ook nu weer bleek dat Pure Energie de groenste was van alle overige energieleveranciers. Dit onderzoek is in de navolgende jaren herhaald en telkens weer werd men tot groenste energieleverancier van Nederland bekroond. Doordat men reeds 5 jaar op een rij dit keurmerk kreeg, kan men met recht beweren de groenste van Nederland te zijn, met het keuringsrapport ter ondersteuning. En ook voor de komende jaren is de verwachting dat Pure Energie goede zaken blijft doen.

Natuurlijk is Pure Energie niet de enige aanbieder die we vergelijken, zo kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar andere energiebedrijven. We hebben ze onder dit artikel alle aanbieders op een rijtje gezet. Klik op de buttons onder de logo’s als u meer wilt lezen over de andere energie aanbieders.

pure energie stroometiket

De garantie van 100% groene stroom bij Pure Energie

Het is natuurlijk belangrijk om als consument te weten of je wel echt krijgt waar je voor betaald, en in dit geval is dat groene stroom. Pure Energie maakt gebruik van windenergie afkomstig van Nederlandse bodem. Niet alleen goed voor de wereld maar ook echt voor Nederland. We moeten immers zo groen mogelijk worden.

Kies je eigen windmolen

Het is voor iedereen in Nederland mogelijk om zich aan te sluiten bij Pure Energie en mee te genieten van grote voordelen. Je kunt bij het afsluiten kiezen van welke windmolen jij je groene stroom wilt ontvangen, iedere windmolen is mogelijk. Pure Energie kiest ervoor om alleen haar eigen energie te verkopen en nergens anders in te kopen. Zo blijft de groene energie kwaliteit gewaarborgd.

windmolens pure energie

Je eigen windmolen, cool toch?

Kies nu je eigen windmolen bij Pure Energie, elke is mogelijk. Een leuke gedachte om te weten dat een windmolen van jou is. Je hoeft alleen opzoek naar een andere als de desbetreffende windmolen is uitverkocht, dit komt niet vaak voor.
teruglever vergoeding pure energie

Pure Energie de beste van Nederland

Pure Energie is de beste energieleverancier van Nederland op het gebied van terug lever vergoedingen. Profiteer nu van deze leuke vergoeding en kijk of Pure Energie wellicht interessant is voor uw eigen opgewekte energie. U wilt er immers ook nog een beetje aan verdienen, al wordt je dat knap lastig gemaakt in Nederland.

Beste terug lever vergoeding van Nederland!

Wekt u uw eigen stroom op, dan is pure energie wellicht de energiemaatschappij voor u. Bij pure energie geven ze namelijk 12 cent de KWH (excl. btw) terug aan u. Dit is de hoogste vergoeding van heel alle Nederlandse energiemaatschappijen!

Groen stroom en een goed doel met Pure Energie! 

Bij pure energie wordt alle winst weer geherinveesteerd in windmolens, maar liefst 90% gaat weer naar de opbouw van windmolens. Met de andere 10% wordt er een goed doel gesteund, zo draagt u bij aan nog meer groene energie en een goed doel. Dat is toch altijd een mooi extraatje!

energie pure energie

Betrouwbaar met Pure Energie

Opzoek naar een betrouwbare energieaanbieder? Dan is Pure Energie wellicht iets voor jou. Bekijk eens de pakketten die ze bieden. Duizenden huishoudens waren je voor en zijn zeer te spreken over de diensten van Pure Energie. Ook voor zonnepanelen kunt u goed terecht.

Energie Pakketten van Pure Energie

Stroom & gas Vast tarief

 Looptijd 1, 2, 3, 4 of 5 jaar

Duurzame energie

Standaard scherp geprijsd

Variabel tarief ook mogelijk

Stroom vast tarief

 Looptijd 1, 2, 3, 4 of 5 jaar

Duurzame energie

Standaard scherp geprijsd

Variabel tarief ook mogelijk

Gas vast tarief

 Looptijd 1, 2, 3, 4 of 5 jaar

Duurzame energie

Standaard scherp geprijsd

Variabel tarief ook mogelijk