Qurrent review - Alles wat je moet weten

Naast het feit dat klanten van energieleveranciers vastigheid willen hebben en de zekerheid van een constante energietoevoer zonder haperingen, is tegenwoordig ook de wijze waarop de ene rgie verkregen wordt erg belangrijk. De maatschappelijke discussie over het gebruik van fossiele brandstoffen loopt al jaren en energieleveranciers springen hier dan ook handig op in. Zo ook Qurrent.

Alle energieaanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 
  • Prijs diensten 60% 60%
  • Overstap Proces 60% 60%
  • Klanten Service 40% 40%
  • Bereikbaarheid 40% 40%

Contactgegevens Qurrent

088 777 1200

Willem Fenengastraat 17

1096 BL Amsterdam

Prijs producten: ⭐⭐⭐★★
Bereikbaarheid: ⭐⭐★★★
Klantenservice: ⭐⭐★★★
Overstap proces: ⭐⭐⭐★★
Energierekening: ⭐⭐★★★
Klachtenafhandeling: ⭐⭐★★★

 

Groene energie van Qurrent

Energiemaatschappijen buitelen over elkaar heen, om toch maar te garanderen dat zij echte groene energie leveren. De ene energiemaatschappij belooft nog groenere energie dan de andere, maar de praktijk wijst uit dat veel geleverde groene energie helemaal geen groene energie is. In Europa wordt veel met zogenaamde groencertificaten gewerkt, waarbij een energieleverancier die groene energie opwekt, hiervoor een groencertificaat krijgt.

De certificaten van Qurrent zijn verkoopbaar

Deze certificaten zijn verkoopbaar. Zo kan een energieleverancier met een dergelijk certificaat, deze verkopen aan een energieleverancier van grijze stroom. Zo kan deze leverancier gewoon op de gebruikelijke manier grijze energie leveren, maar wel onder het mom van groene energie, omdat het groene certificaten in bezit heeft. Veel klanten kennen deze praktijken niet en gaan er standaard vanuit, dat wanneer een energieleverancier groene stroom beloofd, zij dit ook daadwerkelijk krijgen.

Het bedrijf Qurrent energie

Stichting DOEN is een Nederlandse stichting die tot doel heeft om projecten van mensen te ondersteunen, die in belangrijke mate een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Deze stichting heeft samen met Klimaatbureau en verschillende natuur- en milieufederaties in 2011 het energiebedrijf Qurrent opgezet.

De doelstelling van Qurrent energie

Hun doelstellingen zijn duidelijk. De energietransitie, het volledig afschaffen van energie van fossiele brandstoffen en gebruik van enkel groene energie gaat in Nederland veel te langzaam. Het doel is dan ook huishoudens energie te leveren naar hun behoefte met zelf opgewekte energie, zodat er geen nutteloze energie overblijft en daar op verdiend wordt.

Immers, winst maken op energie is één van de grootste drijfveren, dat de energietransitie tegenhoudt. Stichting DOEN is 100% aandeelhouder van Qurrent en het is een coöperatie, waarbij de klanten lid van de coöperatie worden en daardoor inspraak in het bedrijf hebben. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om gezamenlijk zelf zo veel mogelijk energie op te wekken die normaal gesproken thuis niet opgewekt kan worden.

Projecten voor groene energie zijn belangrijk voor Qurrent

Dit wordt gedaan door zelf zoveel mogelijk te participeren in projecten die groene energie opwekken. Men helpt leden om zonnepanelen te plaatsen en wanneer dit niet kan, kunnen leden bijdragen een een windmolenpark. Zo zijn leden al gezamenlijk aan het participeren in diverse windenergie en zonneparken, waar zij ook de stroom van afnemen. Ook heeft Qurrent het windmolenpark Hellegatsplein aangekocht, waarvan leden ook hun stroom kunnen afnemen.

Aangeboden energiepakketen

Qurrent heeft niet als doelstelling om zoveel mogelijk winst te behalen, maar mensen bewust laten overstappen naar groene energie is het hoofddoel. Vanwege de participaties in verschillende groene projecten, hoeft Qurrent ook geen energie in te kopen, waardoor zij de klant energie tegen inkoopprijs kunnen aanbieden.

De prijzen van Qurrent fluctueren zoals bij iedere aanbieder

Toch kunnen energieprijzen fluctueren. De prijzen voor de aangeboden energiepakketten zijn dan hierop gebaseerd, waarbij een klant zelf bepaald hoelang hij wil profiteren van een bepaalde prijs. Een klant kan kiezen voor het ‘1 jaar prijs zeker pakket’, waarbij de klant de huidige energieprijs voor een jaar lang vast kan zetten en gegarandeerd is, dat er bij enorme prijsverhogingen zijn prijs niet zal stijgen.

Geniet langer van garanties die Qurrent biedt

Wanneer u wat langer van deze garantie wilt profiteren, dan kunt u kiezen voor het ‘2 jaar prijs zeker pakket’, waarbij u 2 jaar lang geen last zult hebben van prijsstijgingen. Verwacht u binnenkort enorme prijsstijgingen en wilt u die zo lang mogelijk ontlopen, dan kiest u voor het ‘3 jaar prijs zeker pakket’, waarbij u drie jaar lang geen prijsstijgingen hoeft te verwachten. Dit is ook het populairste pakken, omdat hoe langer u de prijs vastzet, hoe goedkoper het wordt.

Gegarandeerd de groenste

Hoewel vele energieleverancier beweren dat zij de groenste zijn, kan Qurrent dit ook nog eens onderbouwen en bewijzen. Jaarlijks houden de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu een onderzoek wie de groenste energieleverancier van Nederland is.

Met de doelstellingen en werkwijze van Qurrent kan het dan ook geen verrassing zijn dat zij al vanaf 2014 telkens standaard op nummer 1 staan en worden zij ieder jaar weer beloond met het cijfer 10. Een beter keurmerk kan men als groene energieleverancier niet verkrijgen.

Natuurlijk is Qurrent niet de enige aanbieder die we vergelijken, zo kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar andere energiebedrijven. We hebben ze onder dit artikel alle aanbieders op een rijtje gezet. Klik op de buttons onder de logo’s als u meer wilt lezen over de andere energie aanbieders.

qurrent stroometiket

100% stroom uit Nederland met Qurrent

Qurrent is erg trots op, haar groene stroom en dat het ook nog is volledig uit Nederland afkomstig is. Veel energieaanbieders kiezen voor duurzame stroom uit Europa maar dit is natuurlijk niet zo gunstig voor de verduurzaming van ons eigen land. Bekijk hiernaast het stroometiket van Qurrent!

Qurrent stroom groenste stroom volgens Consumentenbond

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel energieaanbieders die pretenderen dat ze groene stroom verkopen maar dit is eigenlijk gewoon grijze stroom. Tussen de groene stroom van Qurrent zit nog geen 0,5% grijze stroom en is dus een echt eerlijke aanbieder van groene energie.

groene stroom qurrent

2014, 2015, 2016, 2017

Allereerst willen wij Qurrent feliciteren met deze weergaloze prestatie. 4 jaar op rij de hoogste prijs voor duurzaamheid! Ze hebben van de Consumentenbond en Greenpeace een 10 gekregen! Beter kan niet natuurlijk, kijk snel wat Qurrent voor u kan betekenen.
gas qurrent

Qurrent en Gold Standard keurmerk

Alle CO2 uitstoot die klanten van Qurrent veroorzaken wordt direct gecompenseerd met zogenaamde CO2 credits. Deze credits worden toegewezen aan duurzame energie en bosprojecten. De klanten van Qurrent kiezen de locatie en dit jaar is gekozen voor bosbescherming in Zimbabwe, wijnboerderijen in Taiwan en gaszuinige kooktoestellen in Mali.

100% CO2 gecompenseerd gas

Helaas wordt er in Nederland nog niet genoeg groen gas opgewekt, we bedoelen hiermee gas dat opgewekt wordt uit biomassa. Qurrent kiest om deze rede voor CO2 gecompenseerd gas, en niet zomaar gecompenseerd maar met een Gold Standard keurmerk. Het strengste keurmerk op het gebied van CO2 gecompenseerd gas!

 

Groene stroom uit Nederland

Qurrent levert 100% groene stroom van Nederlandse Bodem, ze doen dit door middel van wind, zon en water. Ze zijn van mening dat het elektriciteitsnetwerk pas echt duurzaam kan zijn als het van Nederlandse bronnen afkomstig is. Als iedereen zou kiezen voor groene stroom, zou ook iedereen groene stroom ontvangen. Kies daarom snel voor een pakket van Qurrent en help mee!

qurrent pakketten

Qurrent heeft geen winstoogmerk

Traditionele energiebedrijven zoals Essent en Nuon proberen je zoveel mogelijk stroom en gas aan te smeren, dit doen ze omdat ze winst op je willen maken. Qurrent doet het tegenovergestelde, ze zijn onderdeel van Stichting Doen zonder winstoogmerk. Qurrent verdient niet aan je totale verbruik en levert energie voor inkoopprijs, dat merk jij als consument. Bekijk snel de pakketten van Qurrent.

Stroom Pakketten van Eneco

1 jaar prijs zeker

Gratis overstapservice

 100% groene stroom van Nederlandse bodem

 1 maand gratis stroom

2 jaar prijs zeker

Gratis overstapservice

 100% groene stroom van Nederlandse bodem

 2 maanden gratis stroom

3 jaar prijs zeker

Meest gekozen Qurrent pakket

 100% groene stroom van Nederlandse bodem

 3 maanden gratis stroom