Qurrent Review

Alle specificaties op één centraal punt
Vergelijk al het aanbod

Simpel vergelijken en binnen 10 minuten tot 350 per jaar besparen

Overstappen zonder ook maar 1 vinger uit te steken. Geen gedoe.

Altijd netjes 14 dagen de tijd om rustig na te denken over uw overstap.

U profiteert van exclusieve acties en kortingen en gaat slim besparen.

  • Service 50%
  • Service 50%
  • Service 50%
  • Service 50%

Contactgegevens Qurrent

Straatnaam 123

5821 AS Eindhoven

info@asr.nl

Top 3 stroom & gas pakketten in de vergelijker

Budgetenergie Review

 

Qurrent

Naast het feit dat klanten van energieleveranciers vastigheid willen hebben en de zekerheid van een constante energietoevoer zonder haperingen, is tegenwoordig ook de wijze waarop de ene rgie verkregen wordt erg belangrijk. De maatschappelijke discussie over het gebruik van fossiele brandstoffen loopt al jaren en energieleveranciers springen hier dan ook handig op in.

Groene energie van Qurrent

Energiemaatschappijen buitelen over elkaar heen, om toch maar te garanderen dat zij echte groene energie leveren. De ene energiemaatschappij belooft nog groenere energie dan de andere, maar de praktijk wijst uit dat veel geleverde groene energie helemaal geen groene energie is. In Europa wordt veel met zogenaamde groencertificaten gewerkt, waarbij een energieleverancier die groene energie opwekt, hiervoor een groencertificaat krijgt.

De certificaten van Qurrent zijn verkoopbaar

Deze certificaten zijn verkoopbaar. Zo kan een energieleverancier met een dergelijk certificaat, deze verkopen aan een energieleverancier van grijze stroom. Zo kan deze leverancier gewoon op de gebruikelijke manier grijze energie leveren, maar wel onder het mom van groene energie, omdat het groene certificaten in bezit heeft. Veel klanten kennen deze praktijken niet en gaan er standaard vanuit, dat wanneer een energieleverancier groene stroom beloofd, zij dit ook daadwerkelijk krijgen.

Het bedrijf Qurrent energie

Stichting DOEN is een Nederlandse stichting die tot doel heeft om projecten van mensen te ondersteunen, die in belangrijke mate een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Deze stichting heeft samen met Klimaatbureau en verschillende natuur- en milieufederaties in 2011 het energiebedrijf Qurrent opgezet.

De doelstelling van Qurrent energie

Hun doelstellingen zijn duidelijk. De energietransitie, het volledig afschaffen van energie van fossiele brandstoffen en gebruik van enkel groene energie gaat in Nederland veel te langzaam. Het doel is dan ook huishoudens energie te leveren naar hun behoefte met zelf opgewekte energie, zodat er geen nutteloze energie overblijft en daar op verdiend wordt.

Immers, winst maken op energie is één van de grootste drijfveren, dat de energietransitie tegenhoudt. Stichting DOEN is 100% aandeelhouder van Qurrent en het is een coöperatie, waarbij de klanten lid van de coöperatie worden en daardoor inspraak in het bedrijf hebben. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om gezamenlijk zelf zo veel mogelijk energie op te wekken die normaal gesproken thuis niet opgewekt kan worden.

Projecten voor groene energie zijn wel belangrijk voor Qurrent

Dit wordt gedaan door zelf zoveel mogelijk te participeren in projecten die groene energie opwekken. Men helpt leden om zonnepanelen te plaatsen en wanneer dit niet kan, kunnen leden bijdragen een een windmolenpark. Zo zijn leden al gezamenlijk aan het participeren in diverse windenergie en zonneparken, waar zij ook de stroom van afnemen. Ook heeft Qurrent het windmolenpark Hellegatsplein aangekocht, waarvan leden ook hun stroom kunnen afnemen.

Aangeboden energiepakketen

Qurrent heeft niet als doelstelling om zoveel mogelijk winst te behalen, maar mensen bewust laten overstappen naar groene energie is het hoofddoel. Vanwege de participaties in verschillende groene projecten, hoeft Qurrent ook geen energie in te kopen, waardoor zij de klant energie tegen inkoopprijs kunnen aanbieden.

De prijzen van Qurrent fluctueren zoals bij iedere aanbieder

Toch kunnen energieprijzen fluctueren. De prijzen voor de aangeboden energiepakketten zijn dan hierop gebaseerd, waarbij een klant zelf bepaald hoelang hij wil profiteren van een bepaalde prijs. Een klant kan kiezen voor het ‘1 jaar prijs zeker pakket’, waarbij de klant de huidige energieprijs voor een jaar lang vast kan zetten en gegarandeerd is, dat er bij enorme prijsverhogingen zijn prijs niet zal stijgen.

Geniet langer van garanties die Qurrent biedt

Wanneer u wat langer van deze garantie wilt profiteren, dan kunt u kiezen voor het ‘2 jaar prijs zeker pakket’, waarbij u 2 jaar lang geen last zult hebben van prijsstijgingen. Verwacht u binnenkort enorme prijsstijgingen en wilt u die zo lang mogelijk ontlopen, dan kiest u voor het ‘3 jaar prijs zeker pakket’, waarbij u drie jaar lang geen prijsstijgingen hoeft te verwachten. Dit is ook het populairste pakken, omdat hoe langer u de prijs vastzet, hoe goedkoper het wordt.

Gegarandeerd de groenste

Hoewel vele energieleverancier beweren dat zij de groenste zijn, kan Qurrent dit ook nog eens onderbouwen en bewijzen. Jaarlijks houden de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu een onderzoek wie de groenste energieleverancier van Nederland is.

Met de doelstellingen en werkwijze van Qurrent kan het dan ook geen verrassing zijn dat zij al vanaf 2014 telkens standaard op nummer 1 staan en worden zij ieder jaar weer beloond met het cijfer 10. Een beter keurmerk kan men als groene energieleverancier niet verkrijgen.

Reviews van alle energie aanbieders

Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven
Gemakkelijk en snel inschrijven

Navigatie

Handige linkjes

Contact

Bereken energieverbruik

Energieprijzen vergelijken

Alle informatie energieaanbieders

Wat is de beste energieaanbieder

Bel: 011 1100 888

Whatsapp: 06 12345678

E-mail: Mail ons

Chat: rechtsonder