Stroom ontvangen in heel Nederland!

Is het mogelijk om op elke plek van Nederland stroom te ontvangen van elke leverancier? Kun je bijvoorbeeld stroom uit het zonnepark bij delfzijl ontvangen in Zeeland? Of windenergie uit de Noordzee in Arnhem? Kan ik bij dezelfde energieleverancier blijven als ik verhuis? In dit artikel zoeken we het allemaal uit voor u.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Geschiedenis

Vroeger was je verbonden aan een leverancier als je in een regio woonde. Zo was je aangewezen tot Essent als je in Groningen woonde en Utrechters zaten vast aan Eneco. Dit werd allemaal anders in 2004, want op dat moment werd de energiesector geliberaliseerd. Vanaf dat punt was het voor iedereen mogelijk om zelf een leverancier uit te kiezen.

Toenemende groei energieleveranciers

Vanaf 2004 zien we een flinke groei in energieleveranciers, zo zijn er in totaal nu 39 verschillende ondernemingen die stroom aanbieden. Zij hebben allemaal verschillende punten die ze belangrijk vinden. Zo heb je leveranciers die een goedkope prijs belangrijk vinden, zoals Budget Energie, maar ook leveranciers zoals Greenchoice en Qurrent die het belangrijk vinden dat hun stroom duurzaam is opgewekt.

gasverbruik 2017
energieverbruik daling

Zakelijk en regionaal

De meeste van de energieleveranciers bieden hun producten aan door heel Nederland, maar niet iedereen. Als voorbeeld pakken we even Twente, afkomstig uit Hengelo. Zij bieden alleen hun stroom aan in Overijssel, maar hebben wel 164.000 klanten. Daarnaast heb je ook nog bedrijven die er alleen zijn voor de particulieren, zoals VanHelder.

Hoe krijgen al deze energie aanbieders hun stroom overal

Dit alles komt door ons energienetwerk. In heel Nederland hebben we buizen, leidingen en elektra kabels liggen. Heel dit netwerk wordt onderhouden en beheerd door netbeheerders. Via de energieleveranciers komt er stroom en gas op dit netwerk, waarna zij het doorsturen naar de consument. Als de stroom aangekomen is bij de netbeheerder, komt het allemaal samen. Dit mag misschien apart klinken, maar de stroom die u thuis ontvangt hoeft niet perse van uw energieleverancier af te komen. De reden hierachter is dat anders elke aanbieder een aparte aansluiting naar jou huis zou moeten leggen en daar zit niemand op te wachten.

Betaalt u overal hetzelfde?

Zoals u dus al opgevallen zal zijn, kunt u overal gebruiken van de stroom en maakt het niet uit waar deze vandaan komt. Maar dat houdt niet in dat iedereen dezelfde prijs voor de stroom bepaalt. Zo kunnen aanbieders verschil maken door middel van de postcode waarop u woont en daar tarieven voor bepalen. Daarnaast betaal je ook voor de kosten om het netwerk te gebruiken en te onderhouden. Deze tarieven zijn in elke regio verschillend.

U verhuist, en uw contract dan?

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen, dan kan het voor u van belang zijn dat u bij dezelfde leverancier blijft. Dat is dan ook geen enkel probleem, behalve als u naar het buitenland vertrekt. De uitzonderingen hierop zijn dat u in een gas vrij huis komt te wonen, of dat u een woning gaat huren waarbij de stroom en gas bij de prijs zitten inbegrepen.

Uiteindelijk kunnen de tarieven wel veranderen voor u, bijvoorbeeld omdat u op een ander netwerk komt te zitten. Daarnaast kan het zomaar zijn dat u opnieuw aangesloten dient te worden, waar u dan ook extra voor bij moet betalen.

energieverbruik app
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie