Stroomaanbieders Kunnen € 80 Miljard Besparen & Verdienen

nov 6, 2018 | Energie aanbieders | 0 Reacties

nov 6, 2018 | Energie aanbieders | 0 Reacties

In de energiesector kan er meer geld verdiend worden door zich meer te focussen op het besparen van energie en het beter beheren van energie. Dit zou in 2030 een waarde kunnen hebben tussen de 65 en 80 miljard euro.

Dit werd bekend gemaakt door het consultancybureau Accenture en duurzaamheidsorganisatie CPD, in het rapport: Low carbon, high stakes. Naar aanleiding hiervan kwamen ze tot de conclusie dat er wereldwijd 245 tot 380 miljard euro kan worden opgehaald in het opwekken van duurzame energie.

Bij het besparen en vermijden van energiekosten kan er 255 miljard worden opgehaald, terwijl met het duurzaam produceren van energie nog eens 150 miljard kan worden opgehaald. De grootste bedreigen van energiebedrijven zit het vooral omdat er steeds meer beperkingen worden gelegd op de uitstoot van broeikassen en het schaars worden van water. Om een goede concurrerende positie vast te houden zou de industrie moeten veranderen en zich gaan richten op CO2-arme energie opwekkers.

Energie aanbieders moeten zich meer richten op energiebesparing bij consument

Volgens Accenture en CDP zouden energiebedrijven zich meer moeten gaan richten op energiebesparing bij de klant, in plaats van proberen zoveel mogelijk stroom te verkopen. Zo wordt de slimme meter Toon van Eneco aangehaald als voorbeeld. Deze meter helpt consumenten met het besparen van energie. Daarnaast zou het terugleveren van energie uit elektronische auto’s, zoals Eneco nu aan het testen is met Tesla, volgens hun belangrijk voor de bedrijven in de toekomst. Met het leveren van deze diensten zouden er kansen gemoeid zijn van 65 tot 80 miljard.

Groene energie van energie aanbieders

Daarnaast bestaat er nog de optie te investeren in groene energie. Waar de grote aanbieders van stroom nu al een aandeel van 90% hierin hebben, is er volgens analisten nog genoeg ruimte om dit te verbeteren voor 2030. Een grote Italiaanse stroomleverancier, namelijk Enel, is een van de voorlopers op dit gebied. Volgens experts kan de waarde hiervan wel oplopen tot 160 miljard in 2030.

Vandebron

In het rapport wordt het Nederlandse start-up Vandebron genoemd als een voorbeeld voor het 3e businessmodel. Zij zijn een digitale tussenpersoon tussen een beperkt aantal kleinere producten van duurzame energie. De consumenten die hier bestellen, direct bij de energiebron, zijn op deze manier niet meer geld kwijt, terwijl de energiebedrijven wel een hoger rendement uit hun investering halen.

Op deze manier kan er wel 10 tot 20 miljard worden omgezet. Als laatste zien de analisten ook een vorm van flexibility manager voor in de toekomst. Zij kijken hoe ze het beste vraag en aanbod kunnen balanceren. Daarnaast wordt het opvangen en hergebruiken van CO2 als een kansrijke optie gezien. Vandebron is een goed voorbeeld van een innovatieve en anders denkende energie aanbieder.

Handige & leuke Video’s

Van De Bron Energie – Nu €300,00 Korting

Als je echt op zoek bent naar een duurzame energieleverancier dan ben je aan het goede adres bij Vandebron. Als je dan ook nog gebruik kunt maken van een super scherpe aanbieding zit je al helemaal goed. Op dit moment ontvang je namelijk €300,00 korting bij Vandebron,...

Qurrent 3 Jaar – Gratis 1000 kWh Windenergie

Als je iemand  bent die jaarlijks overstapt dan raden we je aan om verder te lezen want Qurrent heeft nu een goede actie. Je kunt nu jaarlijks profiteren van minimaal  1.000 kWh gratis windenergie bij Qurrent. Hoe harder het waait, hoe hoger de korting. Er zijn nog...