Vandebron review - Alles op één centrale plek

Doordat de energiemarkt in 2004 geliberaliseerd werd, kent Nederland momenteel een keur aan energieleveranciers. Er zijn grote energiereuzen, maar er zijn ook vele kleinere maatschappijen.

Vooral de opkomst van groene energie, doet de concurrentie flink verhevigen, daar de ene beweert alleen maar groene energie te leveren, doen anderen dat ook, maar leveren waarschijnlijk toch grijze energie. Soms ziet de consument door de bomen het bos niet meer in de groene energieleveranciers.

Alle energieaanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

100% onafhankelijk energie vergelijken

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

  • Prijs diensten 80% 80%
  • Overstap Proces 80% 80%
  • Klanten Service 60% 60%
  • Bereikbaarheid 60% 60%

Contactgegevens Vandebron

088 – 8 955 955

3000 BA Rotterdam

Postbus 1014

Prijs producten: ⭐⭐⭐⭐★
Bereikbaarheid: ⭐⭐⭐★★
Klantenservice: ⭐⭐⭐★★
Overstap proces: ⭐⭐⭐⭐★
Energierekening: ⭐⭐⭐★★
Klachtenafhandeling: ⭐⭐⭐★★

 

Groene energie direct Vandebron

Vandebron levert haar klanten altijd 100% groene, duurzame energie afkomstig uit Nederland, maar wat is dit dan precies? Van de bron is van mening dat de juiste groene energie van eigen land moet komen, dus ook opgewekt moet worden in Nederland. Lokaal opgewekte energie door windmolens, zonnepanelen of biomassa is de sleutel tot een groener Nederland.

Bij Vandebron is het mogelijk dat jij je groene energie ontvangt van bijvoorbeeld een lokale appelboer die beschikt over een windmolen, ook is het mogelijk om energie te ontvangen van een klant met zonnepanelen op het dak. Eigenlijk kun je deze energieaanbieder zien als een marktplaats voor duurzame energie, hier kun je het kopen en verkopen. Je koopt je energie direct van de bron naar eigen keuze. Het tarief dat je betaalt komt niet terecht bij een energiegigant maar gaat direct naar de lokale en duurzame bron. Een mooi principe toch? Zo helpen we elkaar beetje voor beetje naar een groener Nederland. Hieronder is het stroometiket van Vandebron te vinden.

De opkomst van VandeBron Energie

Tussen alle grote energieleveranciers, valt een wat kleinere energieleverancier wat op. Dit is VandeBron Energie. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door het drietal Remco Wilcke, Matthijs Guichelaar en Aart van Veller en is nog splinternieuw op de energiemarkt.

Het drietal vroeg zich af, waarom huishoudens perse energie van van energieleveranciers moesten afnemen en niet zelf naar een windmolen- of zonnepaneleneigenaar konden stappen om hun energie in te kopen. Dit zou de prijs namelijk drastisch kunnen verlagen en de klant krijgt zo veel meer transparantie en men weet exact waar hun energie vandaan komt.

VandeBron energie is een soort tussenpersoon

Wanneer klanten rechtstreeks hun energie zouden inkopen, dan zou de functie van energiemaatschappij niet meer nodig zijn. VandeBron zelf wil juist niet als energieleverancier optreden, maar meer als een contactpersoon tussen de klant en de lokale energiebron. Alle energiebronnen die VandeBron Energie aanbiedt zijn gegarandeerd groen en daarmee kan men zeggen dat alle geleverde energie groen is.

VandeBron beweert niets maar presteert

Dit in tegenstelling tot veel andere maatschappijen die beweren groen te zijn, maar ondertussen wel grijze stroom leveren en vanuit het buitenland groencertificaten opkopen en daardoor zogenaamd groen zijn. Ondertussen heeft VandeBron Energie ruim 100.000 klanten die hun energie rechtstreeks bij de bron inkopen.

Hoe werkt het energieaanbod van VandeBron Energie?

Op de website van VandeBron staat een overzicht van alle energiebronnen. Dit bestaat veel uit windmolens en zonnepanelen, maar ook bio-energie en men wil in de toekomst ook proberen energie uit water te leveren, maar dit is in Nederland best wel lastig. Deze energiebronnen, kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren en veel agrariërs die veel land hebben en deze gebruiken voor windmolens of zonnepanelen.

Normaal gesproken leveren deze energiebronnen aan de grote energieleveranciers, maar nu zij bij VandeBron Energie zijn aangesloten, leveren zij rechtstreeks hun opgewekte energie aan de klanten van VandeBron. Iedereen die zelf energie opwekt, heeft de mogelijkheid om zaken met VandeBron Energie te doen, door zich aan te melden voor een kennismakingsgesprek.

De klant zelf ziet een heel overzicht van alle lokale energiebronnen op de website, vaak mooi aangevuld met foto’s van de betreffende windmolens of zonnepanelen en uiteraard met hun eigenaren. De klant heeft dus gelijk het gezicht voor zich, met wie hij zaken gaat doen.

Via een filter kan de klant kiezen, of hij een keus wil maken tussen leveranciers van alleen zonne-energie, windenergie of bio-energie. Als de klant een energiebron heeft uitgekozen, waar hij energie vandaan wil halen, klikt hij daarop en vindt daar informatie over zijn energiebron en kan hij zich officieel aanmelden.

Er staat ook direct een bedrag per maand bij, dus hij weet ook direct hoeveel zijn energiebron kost. De klant kan kiezen om dit bedrag voor één jaar vast te laten leggen, maar ook drie jaar is mogelijk. Hij heeft dan de garantie dat de prijs die weergegeven wordt, voor één of drie jaar niet verhoogd wordt en dat geeft vastigheid.

Een avontuurlijke klant kan kiezen om voor een variabel tarief te gaan. De prijs wordt dan telkens aangepast aan de huidige energiemarktprijs. Dit betekend dat hij direct kan profiteren, wanneer de prijs daalt, maar wanneer de prijs stijgt, zal zijn energierekening ook direct omhoog gaan.

Elektrisch rijden

VandeBron Energie wil een voortrekkersrol spelen op de markt van de elektrische auto’s, om zo de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Zij kunnen klanten in het bezit van een elektrische auto een totaalpakket aanbieden, met daarin een laadpaal, een laadpas en een app.

De laadpaal kan de klant thuis laten installeren en met de laadpas kan hij voordelig onderweg zijn auto laden aan een laadpaal in Nederland, België en Duitsland. Met de handige app, kan de klant exact zien waar er in de buurt zich een laadpaal bevindt en de tarieven. Ook kan hij een overzicht krijgen van al zijn laadsessies met bijbehorende tarieven.

Natuurlijk is Vandebron niet de enige aanbieder die we vergelijken, zo kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar andere energiebedrijven. We hebben ze onder dit artikel alle aanbieders op een rijtje gezet. Klik op de buttons onder de logo’s als u meer wilt lezen over de andere energie aanbieders.

stroometiket vande bron

De garantie van 100% groene stroom bij Vandebron

Hiernaast is inzichtelijk gemaakt waarvan de duurzame stroom van Vandebron afkomstig is. Het is helemaal 100% groen en volledig afkomstig uit ons eigen kleine landje. Zoals je ziet is er een grote voorkeur voor de duurzame energiebron windkracht.

Niet net zoals anderen, gaat vandebron niet voor de meeste winst!

Dat betekent dat we niet méér verdienen, naarmate je meer energie verbruikt. Vandebron rekent een klein bedrag aan abonnementskosten. Wat je verder betaalt voor je duurzame energie, gaat rechtstreeks naar de producent. Dat is goed voor het klimaat, goed voor jou en goed voor onze lokale producenten!

Dit houdt in, dat als je meer verbruikt, je niet meer gaat betalen. zo betaal je elke maand abonnementskosten en de inkoop prijs van stroom. Hierdoor blijft de rekening laag en dat is toch goed voor je portemonnee!

van de bron energie

Vandebron wil je helpen

vandebron vriendenkorting

Vandebron houdt van vrienden

Je kunt bij Vandebron niet alleen maar geld kwijt raken, maar ook verdienen. Echt waar. Wanneer je kennissen of vrienden kunt overhalen om bij deze geweldige energieaanbieder te komen ga je er zeker op vooruit, en niet alleen jij, ook je vriend, vriendin of kennis.

Breng vrienden aan bij vandebron en geniet samen van een vriendenkorting.

als je tevreden bent als klant bij Vandebron, is het mogelijk om vrienden aan te brengen bij de energiemaatschappij. hierdoor krijgen jullie allemaal samen een mooie korting, die je weer kunt gebruiken om samen iets leuks te gaan doen!

 

Alle pakketten Van deBron op een rijtje

Vandebron is een unieke energieaanbieder en wijkt af van traditionele methodes. Je kunt ze eigenlijk het best zien als tussenpersoon omdat je je groene energie direct van de bron geleverd krijgt. Het tarief dat je betaalt komt niet terecht bij energiegiganten maar gaat direct naar de lokale bron toe. Kies zelf je duurzame bron, bijvoorbeeld een kas teler of een huishouden met overcapaciteit door het opwekken van zonne-energie.

pakketten vandebron

Ga lokaal met Vandebron

Wil jij lokaal ondersteunen in Nederland? Dan is Vandebron de perfecte energieaanbieder voor jou. Begin nu met het steunen van een groener Nederland en zorg dat de normale man hieraan verdient in plaats van de grote energie giganten. Bovendien is het mogelijk om een eigen duurzame bron op te starten, hier is de energieaanbieder dol op! Kijk snel naar de pakketten die Vandebron te bieden heeft.

Energie Pakketten van Vandebron

Lokale windstroom & CO2 gecompenseerd Gas Vast

Lokaal steunen

Zeer voordelige tarieven

Vaste tarieven wat leidt tot zekerheid

Lokale windstroom & CO2 gecompenseerd Gas Variabel

 Lokaal steunen

Profiteer van schommelende tarieven

 Maandelijks kosteloos opzeggen

Stroom Pakketten van Vandebron

Lokale windstroom vast

Lokaal opgewekte windstroom

 Zekerheid

Standaard scherp geprijsd

Lokale windstroom vast

 Lokaal opgewekte windstroom

 Profiteer van schommelende tarieven

Maandelijks kosteloos opzeggen