Verlengen van je energiecontract, slim of kun je beter overstappen?

Als je energiecontract bijna afloopt kun je makkelijk verlengen bij je huidige energieleverancier. Maar je kunt natuurlijk ook de overstap maken naar een andere energieleverancier. Maar wat is nu de beste optie?

tegenwoordig zijn er veel energieleveranciers die je 3 maanden voordat je energiecontract eindigt bellen met een verlengingsaanbod. Het is goed om eerst alle andere leveranciers online te vergelijken voordat je op dit aanbod in gaat. Voor dat je het weet betaal je veel te veel voor je gas en stroom.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Overstappen levert de allergrootste besparing op

Wij zijn er van overtuigd dat jaarlijks overstappen de allerbeste keuze is. Je kunt beter jaarlijks overstappen naar een andere  betere energieleverancier dan verlengen bij je huidige leverancier. Uit ervaring weten we dat ieder jaar een nieuw energiecontract aanvragen bij een andere energieleverancier je meer oplevert dan verlengen bij je huidige leverancier. Dit heeft te maken met de volgende zaken:

  • Het soort energietarief dat je betaalt: actietarieven versus verlengingstarieven
  • De welkomstkorting die nieuwe klanten krijgen van energieleverancier
  • Actietarieven tegenover de verlengingstarieven

Benieuwd naar aandachtspunten bij het overstappen? Klik dan op de link om hier meer over te lezen.

verlengen of overstappen
overstappen energiecontract

De actietarieven en verlengingstarieven

De actietarieven van je gas en stroom zijn vaak goedkoper dan de verlengingstarieven. Actietarieven betaal je namelijk wanneer je via een online energievergelijker een energiecontract afsluit en de verlengingstarieven betaal je als je een verlengingsaanbod van de energieleverancier accepteert.

De actietarieven zijn dus uitsluitend voor nieuwe klanten en de verleningstarieven voor bestaande klanten van de energieleveranciers.

Energieleveranciers zetten natuurlijk actietarieven in om zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken. Het is immers zo, hoe goedkoper de aanbieding hoe makkelijker klanten zich laten overhalen om klant te worden.

Wanneer je overstapt kun je veel geld besparen? Klik op de link om hier meer over te lezen.

De energieleverancier hoopt dat jij een loyale klant bent

Als je eenmaal klant bent geworden bij de energieleverancier hoopt deze natuurlijk dat je tevreden bent en loyaal blijft aan het aanbod. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat het verlengingsaanbod helemaal niet zo scherp is als andere energieleveranciers op dat moment.

Je kunt dus totaal niet beloond worden voor loyaliteit waardoor jij als klant elders terecht komt.

Soms hoor je niets van energieleveranciers

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal niets hoort van je energieleverancier als je energiecontract bijna afgelopen is. Dat komt door het volgende.

Als je zelf niet overstapt of het contract opzegt betekent dat dat jij variabele energietarieven gaat betalen en betaal je dus onnodig de hoofdprijs voor jouw gas en stroom. Variabele energietarieven zijn duurder dan vaste energietarieven.

Er kan nogal een verschil in prijs en aanbod zitten bij energieleveranciers. Onze tip voor het voordeligste energiecontract is daarom jaarlijks via een online energievergelijker over te stappen naar een andere energieleverancier.

Dat kan gelukkig heel makkelijk, in de vergelijker kun je binnen 3 minuten klaar zijn om kosten te besparen.

verlengen energiecontract
welkomstbonussen

De welkomstbonus van energieaanbieders is soms aantrekkelijk

Een groot voordeel van overstappen naar andere energieleveranciers is natuurlijk de welkomstkorting. Jij bent een nieuwe klant en aan het einde van het jaar krijg jij een mooi bedrag terug.

Dit soort bonussen zitten vaak niet inbegrepen bij verlengingsaanbiedingen en als je al klant bent kun je daardoor flink geld mislopen als je niet overstapt.

Het verlengingsaanbod is lang niet altijd slecht

We praten hier wellicht wat negatief over verlengingscontracten. Maar ben niet bang, er zijn heus wel goede aanbiedingen waar je wel op in kan gaan maar we raden je aan om altijd online te vergelijken zodat je nooit teveel betaald. Het kost je immers maar 3 minuten en het kan je jaarlijks 350 euro schelen.

Vanaf wanneer je kunt overstappen

Overstappen kun je doen vanaf acht weken voordat je huidige energiecontract afloopt. Je nieuwe energieleverancier laat je energiecontract ingaan precies  op het moment dat jouw huidige energiecontract eindigt.

Dit wordt allemaal voor je geregeld; nadat je het energiecontract hebt aangevraagd zodat je zelf geen gedoe meer hebt over je energiecontracten. Wil je weten of ieder jaar overstappen voordelig is? Klik dan hier.

wanneer overstappen
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over overstappen!

Begin nu met het vergelijken van alle overstap tarieven