Een aantal weetjes over de energiemarkt waar je iets mee kunt!

Wij van nvmenergiemakelaar merkten dat er veel mensen zijn die nog niet veel weten over de Nederlandse energiemarkt. Wanneer je wel veel weet over de energiemarkt kun je makkelijk en snel flink wat geld besparen.

Daarom hebben we voor jou de belangrijkste weetjes op een rij gezet zodat jij als consument veel geld kan besparen op energie door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Lees snel verder als je er meer over de energiemarkt wilt weten.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Wat is het aansluitingenregister?

In het aansluitingenregister worden alle gegevens over de beschikbare energie aansluitingen opgeslage dat wordt gedaan met de zogenoemde EAN nummers. Dit zijn unieke europese nummers(European Article Numbers) waarin NAW gegevens worden opgeslagen. Het is de taak van de netbeheerders om dit register te onderhouden.

Wat is de ACM of Autoriteit Consument & Markt

Dit is de organsatie die toezicht houdt op de gehele energiemarkt. De ACM zorgt er voor dat regels en procedures die opgesteld zijn in de elektriciteits-en de gaswet worden nageleefd. Dit toezicht wordt uitgeoefend door de energiekamer die onder is gebracht bij de ACM. Daar kun je als consument terecht bij het ACM als je klachten of vragen hebt die betrekking hebben op de energiemarkt. De ACM is  ontstaan tussen de NMA, de Consumentenautoriteit en de OPTA.

weetjes energiemarkt
leveringsvoorwaarden energie

Wat zijn de algemene leveringsvoorwaarden bij energiecontracten?

Dit zijn de voorwaarden waar een energie of gasleverancier zich moet houden als hij stroom of gas levert bij een huishouden of bedrijf. Dit is opgenomen in een contract waarbij je kunt denken aan onderdelen als overeenkomst, betalingsvoorwaarden, minimale afname en maximale afname van de energie.

Aanbod op maat, hoe zit dat precies?

Een aanbod op maat wordt vaak door energieleveranciers verstrekt. Je dient hierbij de gegevens van de consument te gebruiken, deze gegeven moeten actueel zijn en op deze manier kan de consument de energiekosten vergelijken. Zeker tijdens het overstappen is een aanbod op maat niet verkeerd omdat u met precieze gegevens een goede energievergelijking kunt maken. Je kunt het verbruik schatten, maar dit betekent wel vaak een hogere eindafrekening.

Als u op onze website energie gaat vergelijken vinkt u ook een aantal opties aan in de vergelijker. Ook dit is een voorbeeld van aanbod op maat, dit omdat u het verbruik, adres en de huidige energieleverancier kiest. Daardoor kunnen we een aanbod op maat bieden, u kunt zelfs nog extra profiteren door overige aanbiedingen in de vergelijker.

Wat is een aansluittarief?

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt het maximale aansluittarief voor elektriciteit en gas in Nederland. Netbeheerders mogen u niet meer laten betalen dan deze maximale tarieven. U vindt de maximale aansluittarieven voor elektriciteit en gas op de website van ACM.

Je hebt in Nederland een jaarlijks en eenmalig aansluittarief

Het eenmalige deel is een bedrag voor het aanleggen van de aansluiting. Dit bedrag betaalt u alleen bij het aanleggen van de aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn bij een nieuwbouwwoning. Op dat moment betaalt u dit eenmalige bedrag aan uw netbeheerder.

Het jaarlijkse deel is een bedrag voor het onderhouden van de aansluiting. U betaalt dit ieder jaar aan de beheerder van uw aansluiting. Dit is meestal de netbeheerder.

Wil je meer weten over de energietarieven in Nederland? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen.

aansluittarief energie
grip energiekosten

Je kunt tegenwoordig gemakkelijk grip hebben op de energiekosten

Er zijn tegenwoordig een hele hoop consumenten die bewust zijn van de voordelen van online energie vergelijken. Toch zijn er nog mensen die hun exacte verbruik nog niet eens weten.  

Je kunt dit zien in het persoonlijke portaal van veel energieleveranciers, als je het verbruik weet kun je gemakkelijk bekijken wat je kunt besparen. Als je gemerkt hebt dat je het afgelopen jaar vrij veel stroom hebt verbruikt kun je daar direct iets aan doen.

 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie