Zonne-energie, We gebruiken het steeds meer!

Je ziet het steeds vaker, zonnepanelen bij mensen op het dak of andere manieren om zonne-energie om te zetten naar bruikbare energie. De oude manieren van het energie opwekken houdt een keer op omdat de fossiele brandstoffen opraken.

Zonne-Energie, windenergie en andere vormen zijn onuitputbaar en kunnen we zoveel en lang mogelijk gebruiken als we willen. Zonder daar de consequenties van te hebben zoals bij de oude manier van energie opwekken. Direct meer informatie over energie vergelijken? Klik dan snel even op de link om naar de pagina te gaan waar meer informatie staat over hoe energie vergelijken in zijn werk gaat.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste Energie tarieven!

Alle energieleveranciers op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken

 

100% onafhankelijk energie vergelijken

 

Jouw persoonlijke premie in een paar klikken.

 

Flinke stijging

Uit onderzoek is ook wel gebleken dat er een flinke stijging zit in de investeringen op dit gebied. De kracht van de zon is enorm groot, zo groot dat we bijvoorbeeld in de zomer de verwarming helemaal uit kunnen zetten, dat zal je vast wel gemerkt hebben deze zomer! In de zomer wordt dus meer energie opgewekt dan in de winter, de zon staat dan namelijk hoger en dus dichterbij, dit zorgt voor extra zonlicht en warmte.

Procentueel

De investeringen in duurzame energieprojecten zijn zoals we al zeiden in het jaar 2014 met 17% gestegen, naar een totaal van 250 miljard euro. Dit is een enorme stijging. De totale investering in zonne energie steeg met 29% naar bijna 140 miljard euro. Dit geeft een goed beeld van hoeveel de investeringen aan het stijgen zijn.

Meer lezen over energie besparingen? Klik dan op  de link om er snel meer over te lezen.

energie in nederland
zonne energie

Hoe zit dat nou in Nederland?

Zoals we net al zeiden loopt Nederland best wel vooraan op het gebied van zonne-energie, je ziet ook dat de mensen zelf hier aandacht aan besteden. Steeds meer huishoudens zijn zelfvoorzienend en dat is een goed teken. In Nederland schijnt er voldoende zon om energie op te wekken via zonnepanelen, dit is ook de reden waarom je het zoveel terugziet in ons land. Het is een begininvestering maar op zijn tijd verdiend het zich terug.

De kracht van de zon is natuurlijk ontzettend sterk en onuitputbaar, daarom is dit een zeer duurzame vorm van energieopwekking. Steeds meer particulieren, bedrijven en overheidsgebouwen worden gebruikt om zonne-energie op te wekken door middel van zonnepanelen, je ziet het dus steeds vaker terug. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor de portemonnee van jezelf en van ons land!

Zonne-Energie zonder zonnepanelen?

Dit noemen ze ook wel passieve zonne energie, zonder zonnepanelen toch profiteren van de zonne energie. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je hiervan wilt profiteren. Veel van deze dingen zijn eigenlijk alleen van toepassing als je hiermee rekening kunt houden met de bouw of verbouw van je huis.

Het is bijvoorbeeld verstandig om bij de bouw van je huis of verbouw, grote of veel ramen te nemen op het zuiden. Hier komt namelijk veel zonlicht op en daarbij dus ook warmte. De tweede tip die daarbij komt heeft er ook wel mee te maken. Zo is het namelijk slim om zo weinig mogelijk tot geen ramen te nemen op het noorden, hier komt namelijk het minst zonlicht en warmte. Als je deze twee dingen toepast bij je eigen huis zal je er al snel achter komen dat het zeer effectief is, je hebt dan meteen in de gaten hoe sterk dat zonlicht eigenlijk is. 

Wil je de voordelen & nadelen van zonnepanelen inzien? Klik dan snel op de link om naar het artikel te gaan waarin dit beschreven staat. 

Luchtventilatie

Warmte en koude lucht, dat is uiteindelijk de factor die jou het gevoel gaat geven dat je het warm of koud hebt. Het is daarom ook belangrijk dat de ventilatie van lucht in je woning optimaal is. Zo weet je ieder geval zeker dat je het nooit onverwachts warm of koud hebt.

Wat is dan thermische zonne- energie?

Er bestaat langs passieve energie ook thermische zonne energie, dit is een naam voor warmtewinning uit de straling van de zon. Hierbij kan je denken aan torensystemen, spiegelsystemen, zonnecentrales en andere vormen. Deze systemen kunnen alleen worden gebruikt in gebieden met weinig bevolking, in dichtbevolkte gebieden is het zonlicht namelijk te verstrooid door wolken en deeltjes die door de vervuiling in de lucht terechtkomen. In Europa zijn voornamelijk landen als Spanje, Italië en Portugal geschikt voor deze manier van opwekken. In Nederland wordt dit dus niet zoveel gedaan, we zijn hier vooral voorloper op het gebied van windenergie.

Investeren in zonne-energie?

Is het dus verstandig om te investeren in zonne-energie? Ja het is verstandig, zeker op de lange termijn. In het begin is het misschien wat minder vanwege de startinvestering, maar over de langere tijd verdien je dit zeker terug in je energiekosten.

Over een tijd zal iedereen voor zichzelf energie kunnen opwekken, en zijn we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Die brandstoffen raken namelijk een keer op, we moeten dus over gaan stappen op deze andere manieren van energie opwekken.

Heb je al eens gehoord van die subsidieregeling bij opwekken duurzame energie? Klinkt dit interessant? Klik dan snel door om er snel meer over te lezen.

zon energie
 
“Duidelijke website en het was eenvoudig om mijn gegevens in te vullen. De resultaten worden daarbij op verzoek naar je gemailed. Ik kon daarna gemakkelijk via de e-mail doorgaan met overstappen.”

“Simpelweg een hele fijne vergelijkingssite! Makkelijk en overzichtelijk. Ze helpen je zelfs je contract bij je huidige leverancier op te zeggen, top!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Stroom, Gas , Netbeheer, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Energie!

Energie Aanbiedingen & Energie Acties

Klik op de aanbieder om de beste energie aanbiedingen van dit moment te bekijken Energie Aanbiedingen 2018 Energie aanbiedingen, je ziet ze tegenwoordig overal en het is soms moeilijk om te zien of de energie aanbieding wel lucratief is als u wil overstappen. De beste...

Begin nu met het vergelijken van alle energie