Plug Power sluit 25 MW PEM elektrolyzer-contract af met vooraanstaande Europese klant

Plug Power Inc., wereldwijd bekend om haar waterstofoplossingen in de groene waterstofsector, heeft een grote order voor 25 megawatt (MW) protonuitwisselingsmembraan (PEM) elektrolyzersystemen van een Europese klant binnengehaald. Voor dit project zullen vijf van Plug’s 5 MW gecontaineriseerde PEM-elektrolyzers worden gebruikt om de koolstofvoetafdruk van de klant te helpen verminderen met groene waterstof.

Groene waterstof mijlpaal voor Plug

Andy Marsh, CEO van Plug, benadrukte dat de keuze voor deze deal hun bewezen technologie en diepgaande kennis van de industrie aantoont.

De selectie van Plug’s technologie voor dit project is een duidelijk voorbeeld van onze gevestigde industriĆ«le expertise en bewezen technologie.

Andy Marsh

Hij wees erop dat experts een enorm potentieel zien voor groene waterstof in Europa, vooral om de EU te helpen haar doelstellingen op het gebied van decarbonisatie te behalen. Deze overeenkomst is een belangrijke overwinning voor Plug, omdat hun expertise en technologie hen in staat stellen om een aanzienlijke impact te hebben.

Met zijn 35 jaar technische expertise heeft Plug zijn positie in de groene waterstofindustrie verstevigd, vooral na de overname van Frames in 2021. Momenteel werkt het bedrijf aan een opmerkelijk 100 MW PEM elektrolyzer project in samenwerking met Galp, een olie- en gasgigant in Zuid-Europa.

Daarnaast neemt Plug verschillende 5 MW elektrolyzersystemen in gebruik in verschillende sectoren, zoals glasproductie, aluminiumrecycling en staalproductie. Het bedrijf beheert ook contracten ter waarde van 7,5 gigawatt (GW) aan Basic Engineering and Design Package (BEDP).

Plug Power heeft een bewezen staat van dienst in het wereldwijd implementeren en exploiteren van PEM elektrolytische systemen. In hun waterstofproductiefabriek in Georgia hebben ze het grootste systeem, dat 15 ton per dag (TPD) produceert. Deze ervaring benadrukt de competentie van Plug Power in het leveren van betrouwbare PEM elektrolyzertechnologie voor dit nieuwste project.

Bovendien is Plug Power’s geavanceerde Gigafactory in Rochester, New York een van de grootste PEM productielocaties in de Verenigde Staten, wat aantoont dat het bedrijf in staat is om dit project effectief uit te voeren. In combinatie met hun fabriek in Georgia onderstreept dit het bewezen succes van Plug Power met PEM elektrolyzertechnologie.

Deze overeenkomst legt de basis voor een langdurige samenwerking gericht op het verminderen van de CO2-voetafdruk van de klant. Het project zal gefaseerd worden uitgevoerd, met de mogelijkheid om op te schalen naar twee GW aan elektrolyzercapaciteit.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *